Jätevesijärjestelmien tulee olla kunnossa - löydä sopiva ratkaisu helposti

Haja-asutusalueen jätevesijärjestelmien tuli olla kunnossa vuonna 2019. Useamman kerran muuttunut jätevesiasetus koskee etenkin, jos kiinteistö on enintään sadan metrin etäisyydellä vesialueista tai pohjavesialueella. Näiden kiinteistöjen piti täyttää puhdistusvaatimus 31.10.2019 mennessä.

Keväällä 2017 hyväksytty laki on oleellisesti lievennetty versio aiemmista yrityksistä. Laki astui voimaan 3.4.2017

(http://www.finlex.fi/fi/laki/kokoelma/2017/sk20170019.pdf)

Eduskunta hyväksyi haja-asutuksen aiemmat jätevesipykälät 20.12.2016.

Jätevesijärjestelmän pitää olla kaikilla kunnossa

On kuitenkin syytä muistaa, että vaikka kiinteistö ei kuuluisi määräajan puitteissa kunnostettavien kiinteistöjen joukkoon,vesilaki ja muut ympäristön suojelua koskevat lait ovat edelleen voimassa. Olemassa olevat jäteveden käsittelyjärjestelmät on myös pidettävä toimintakunnossa ja korjattava tarvittaessa, vaikka parannuksia ei edellytetäkään.

Ota avuksi valinta-apuri

 

Kokeile Uponorin valinta-apuria ja selvitä sen avulla sinulle sopivat jätevesijärjestelmät. Jäteveden valinta-apuri on helppokäyttöinen työkalu, joka kysyy muutaman olennaisimman kysymyksen, joiden perusteella eri järjestelmävaihtoehdoista valitaan ne, jotka soveltuvat sinun kohteeseesi. Uponorilta löytyvät ratkaisut kaikenlaisiin jätevesijärjestelmien tarpeisiin.

Voit jättää myös yhteydenottopyynnön


 
Päivitetty
27.5.2020