Uudenlainen tapa rakentaa pientalon katto elementeistä

Katon asentaminen on rakennusprojektissa tärkeä vaihe. Sillä saadaan talon runko säältä suojaan seuraavia työvaiheita varten sekä tietenkin koko rakennuksen tulevaa käyttöikää ajatellen. Katon asentaminen on mahdollista suorittaa nopeasti valmiselementtejä käyttäen. Passiivikattoelementti sopii kaiken tyyppisiin taloihin runkomateriaalista riippumatta. Elementeillä saadaan tehokkaasti lämpöeristetty katto-/yläpohjarakenne nostettua suoraan paikalleen rungon päälle, jolloin rakentaminen nopeutuu huomattavasti.

Kattoelementit omakotitaloon jopa päivässä

Passiivikatto® -elementti on nopea asentaa ja edullinen kokonaisratkaisu. Siinä koko kattorakenne sisältyy valmiisiin elementteihin. Elementti koostuu yhtenäisistä Kertopuulevyistä (LVL), polyuretaanieristeestä sekä tuuletus- ja asennustilan koolauksista, jotka ovat saumattomasti rakenneliimattu toisiinsa. Kyseessä on ns. sandwich-elementti. Myös katon räystäsratkaisu on haluttaessa mukana elementin rakenteessa.

Koko elementti on rakenteeltaan kantava. Sitä on helppo työstää rakennustyömaalla ja läpiviennit, kuten aukko savupiipulle, voidaan tehdä mihin kohtaan tahansa. Passiivikatto on myös rakenteeltaan ohut verrattuna muihin passiiviratkaisuihin, joka mahdollistaa edulliset lisäneliöt esimerkiksi yläkertoihin.

Passiivikattoelementeillä rakennettaessa toteutuu myös passiivi- ja matalaenergiataloja koskevat määräykset. Erinomaisen lämmöneristävyyden ja ilmanpitävyyden lisäksi Passiivikatto on erittäin nopea asentaa. Sen ansiosta pientalon katto on mahdollista saada vesikatetta ja sisäverhousta vaille valmiiksi jopa yhdessä päivässä. Nopeudesta on hyötyä esimerkiksi talvirakentamisessa, sillä rakennuksen lämmityksen voi kytkeä päälle jo katon asennuspäivänä.

Passiivikatto® on puhtaasti kotimainen tuote, siinä käytetty puu on suomalaista ja kattoelementissä käytetty eriste on Suomessa valmistettu. Elementtejä tehdään sekä standardimittaisina että määrämittoihin valmistettuna.

Passiivikaton edut:

  • Valmis järjestelmä: Elementit suunnitellaan ja mitoitetaan aina kohdekohtaisesti. Kantava rakenne, lämmöneriste sekä koolaus sisäverhoukselle ja vesikatteelle ovat valmiina elementissä. Erillistä palkkirunkoa, tuulensuojaa tai höyrysulkua ei tarvita. Kantavat elementit voidaan asentaa suoraan kurkihirren ja seinän varaan. Elementin pituus voi olla jopa 9m.
  • Nopea asentaa: Elementin rakenne jatkuu halutessa räystääksi asti, joka säästää valtavan määrän työtä ja minimoi työvirheiden mahdollisuuden. Vain vesikate ja sisäverhous asennetaan työmaalla. Nopean asentamisen johdosta pientalon sisätilat ovat säältä suojassa jo päivässä. Tämä on suuri etu varsinkin talvirakentamisessa.
  • Helppo työstää: Passiivikatossa on erinomainen lämmöneristävyys ja ilmanpitävyys se on helppo ja nopea asentaa. Erillistä palkkirunkoa, tuulensuojaa tai höyrysulkua ei tarvita. Ohuen ja kantavan rakenteensa takia Passiivikatto lisää neliöitä rakennukseen. Säästät rahaa asennuksessa, työstössä ja tulevaisuudessa.
  • Laadukas ja turvallinen rakenne: Tutkittu ja kehitetty yhteistyössä VTT:n kanssa.
  • Nopeuttaa IV-asennuksia: Ilmanvaihdon asennukset tulevat kokonaan lämpimälle puolelle, jolloin putkien eristämisen tarve vähenee.
  • Luotettava ratkaisu höyrynsululle: Rakenteessa ei ole rikkoutuvaa höyrynsulkumuovia vaan eriste jatkuu yhtenäisenä kolhuista huolimatta. Myöskään jyrsijät eivät läpäise elementtiä, joka saattaa olla riskinä höyrynsulkumuovin kanssa.
  • Toimivuus kesällä jäähdytyksessä: Ilmaston lämmetessä kesät muuttuvat entistä kuumemmiksi ja taloja jäähdytetään esim. ilmalämpöpumpuilla. Suomessa rakenteet on suunniteltu toimimaan toisinpäin eli sisällä on lämpimämpää kuin ulkona ja koko höyrynsulun tehtävä on estää kosteuden pääseminen rakenteeseen. Mikäli ulkona on lämpimämpää kuin sisällä, kulkeutuu kosteus rakenteeseen ulkokautta ja tiivistyy höyrynsulkuun ”väärällä” puolella. Passiivikattoelementeissä ei tule tällaista ongelmaa, koska kosteus ei läpäise elementin eristettä!

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö!

Tehdasvalmisteinen passiivikattorakenne on järkevä ratkaisu asennusnopeutensa ja kustannustehokkuuden ansioista. Jättämällä yhteydenottopyynnön saat lisätietoa kohteeseesi soveltuvasta kattoratkaisusta.


 
Päivitetty
6.3.2019