Hyllyjärjestelmän asennus varastoon

KOHDE 3 / VAIVATON VARASTO
Raportti 2

Vuonna 1978 rakennetun omakotitalon varaston leveät lastulevyhyllyt eivät mahdollista järkevää säilytystä. Reilun kuuden neliön kokoinen varasto uusitaan Sovellan hyllyjärjestelmillä.


Asennusta edeltävät toimenpiteet

Ennen varsinaista Sovellan hyllyjärjestelmän asennusta koko varasto purettiin luilleen. Siis kaikki hyllyille tungetut tavarat siirrettiin ulos pergolaan. Vanhat puu-/lastulevyllyt irroitettiin ja kannettiin pois. Runsaasti imurointia ja paikka oli valmis seuraavaan vaiheeseen.

Maalaamattomat seinät ja katto käsiteltiin pariin kertaan sopivalla vaalealla sisätilamaalilla. Jo tämä muutti varaston ulkonäköä merkittävästi. Kaikkiaan esivalmistelutyöhön kului suunnilleen kaksi päivää.

2-sovella-varasto-2-800x800
2-sovella-varasto-1-kollaasi-1920x563

Järjestelmän asentaminen on todella helppoa ja nopeaa

Ensimmäinen ajatus oli asentaa seinäkiinnikkeet tukevasti seinän alalaatoituksen päälle, jolloin ei olisi ollut pelkoa kannakkeiden irtautumisesta liian painon vuoksi. Tämä ei kuitenkaan toiminut, johtuen laatoituksessa olevasta korkoheitosta. Päädyimme lopulta vetämään pitkällä vatupassilla seinän yläosaan korkoviivan. Vaakakiskot kiinnitettiin sen mukaan. Tämä näyttikin toimivan.

2-sovella-varasto-7-800x800
Vaakakisko mitoitettin paikoilleen ja seinän pystykannakkeet (säätölistat) liu'utettiin sen varassa oikeille paikoilleen. Johtuen seinärakenteen pystytolppien epämääräisistä etäisyyksistä ja valitsemastani 90 cm hyllyvälistä jouduin kiinnittämään pystykannakkeet cyproc-tulpilla. Niitä tarvittiin noin 5 kappaletta yhtä säätölistaa kohti. Tämä olikin toimiva ratkaisu, joten varsinaninen asennus voi jatkua.

::::: Valmistaja vastaa
Vaikka säilytysjärjestelmässä käytettäisiin vaakakiskoa, kehotamme aina kiinnittämään myös säätölistat muutamasta kohdasta kiinni seinään. Oikean kiinnitystavan eri seinämateriaaleille voi tarkistaa täältä. :::::
2-sovella-varasto-5
2-sovella-varasto-6


Kokonaisuudessaan hyllyjärjestelmä paketin asennus kesti kolmisen tuntia tuumaustaukoineen. Valmistajan verkkosivuilla on kattava ohjeistus, joten tietoa asennuksesta löytyy, jos ei ole ennen joutunut näiden kanssa tekemisiin.
 

Yksinkertaisten kuvallisten ohjeiden ansiosta
Sovellan säilytysjärjestelmä on helppo asentaa itse.


Samalla kertaa laitoimme myös omiin nurkkiin jääneet säilytysratkaisut käyttöön. Asennuksessa tarvituista työkaluista tärkeimmät olivat tarkka vatupassi, metrimitta ja akkuporakone. Varsinkin koron ja etäisyyden kanssa täytyy olla tarkka. Millin heitto ei haitta, mutta kolme on jo liikaa.

 

Lue lisää oikeanlaisten seinäkiinnikkeiden valinnasta

 

Valmistajan ohjeet vaakakiskoasennukseen

1. Vaakakisko helpottaa asentamista ja mahdollistaa järjestelmän kiinnittämisen seinän runkorakenteeseen.
2. Vaakakiskoasennuksessa säätölistä kiinnitetään paikoilleen helan avulla. Pujota hela paikoilleen ja liu'uta se sopivaan kohtaan.
3. Kiinnitä säätölista helaan pakkauksen mukana tulevilla ruuveilla
sovellahome_vaakakiskoasennus
 
Julkaistu
11.3.2019