Vaatehuoneen säilytyssuunnitelmassa hyllytila on maksimoitu

KOHDE 2 / VIIHTYISÄ VAATEHUONE
Raportti 2

Vastavalmistuneen omakotitalon päämakuuhuoneen yhteydessä olevaan 2,8 neliön kokoiseen vaatehuoneeseen asennetaan Sovella-säilytysjärjestelmä.


Tuotteet saapuvat

Vihdoin koittaa päivä, kun Sovellan tuotteet saapuvat. Toimitus oli nopea, mutta odottavan aika tuntui silti pitkältä. Osat mahtuivat yhteen isoon laatikkoon lukuun ottamatta vaakakiskoja, vaatetankoja ja säätölistoja. Ne oli pakattu yhteen nippuun. Yllätyin, kuinka pieneen tilaan tuotteet mahtuivat, sillä niillä on tarkoitus kalustaa kokonainen vaatehuone. Hyllyt eivät kuitenkaan vieneet paljoa tilaa päällekkäin pinottuna ja hyllyn kannakkeet oli pakattu tiiviisti pieniin laatikoihin. Lähetyslistan tarkistuksen jälkeen jäimme odottelemaan kotimme valmistumista. Vaatehuoneiden kattoja oltiin vielä asentamassa, joten emme vielä päässet töihin.

Muutto ja kaaos

Muuttopäivä ja -viikonloppu oli hurjan vauhdikas. Kun täyteen ahdetut kaapit tyhjennettiin, niissä oleva tavara tuntui melkein kaksikertaiselta. Illalla, kun kaikki tavarat oli saatu uuteen kotiin ja vanha siivottua, näytti juuri valmistunut kotimme hurjalta. Pelkästään vaatteiden määrä oli uskomattoman iso ja mietinkin, miten ne saadaan mahtumaan. Olimme kuitenkin lopulta luottavaisia siihen, että Sovellan suunnitelmassamme on hyllytilan käyttö maksimoitu. 3D Plannerin kuvista pystyi hahmottamaan miltä lopputulos näyttäisi. Ensimmäiset päivät uudessa kodissa elettiin laatikoista tavaroita etsimällä. Vaatelaatikot olivat pinossa sängyn vieressä ja etenkin aamuisin ei tahtonut löytää etsimäänsä. Onneksi vihdoin oli aikaa asentaa Sovellan hyllyt paikalleen.
 

Muuton jälkeisinä päivinä tavaroita etsittiin vielä laatikoista.Muuton jälkeisinä päivinä tavaroita etsittiin vielä laatikoista.
Suunnitelmassa vaatehuoneen hyllytila oli maksimoitu, joten kaikille tavaroille oli paikkansa.Suunnitelmassa vaatehuoneen hyllytila oli maksimoitu, joten kaikille tavaroille oli paikkansa.
2-sovella-vaatehuone-3
2-sovella-vaatehuone-kollaasi-20

Tarkistusmittaus ennen kaikkea

Asennus alkoi vaakakiskojen mittaamisella ja lyhentämisellä. Käytimme apuna mukana tullutta vaakakisko-asennusohjetta ja Sovellan nettisivujen videota ja vinkkejä. Kun vaakakiskot oli saatu oikeaan mittaan, päästin kiinnittämään niitä katonrajaan. Suurin haaste oli varoa seinissä kulkevia sähköjohtoja. Olimme ennen seinien levytystä kuvanneet rungot ja sähköjohdot. Kuvien perusteella tiesimme miten kiinnitys kannattaa tehdä. Porasimme muutaman lisäreiän vaakakiskoihin, jotta saimme ne kaikkiin pystyihin kiinni. Säätölistojen kiinnikkeet oli helppo sujauttaa paikalleen ja säätölistat niihin kiinni. Huomasimme jo tässä vaiheessa, kuinka kätevä vaakakisko on asennuksessa. Säätölistat sai sen avulla automaattisesti samaan tasoon ja niiden kiinnitys seinään oli paljon helpompaa, kun yläreuna oli jo kiinnikkeessä. Vaakakisko ottaa myös painoa vastaan, jolloin säätölistojen kiinnitys on helpompi toteuttaa. Käytimme hyllyjä apuna säätölistojen asennuksessa. Laitoimme ylä- ja alareunaan hyllyt paikalleen ja niiden avulla saimme säätölistat heti oikealle etäisyydelle.

Vaakakiskot katkaistiin oikeaan mittaan.Vaakakiskot katkaistiin oikeaan mittaan.
Vaakakiskojen asennus.Vaakakiskojen asennus.
Kun vaakakiskot oli paikoillaan, säätölistat oli helppo sujauttaa niihin kiinni.Kun vaakakiskot oli paikoillaan, säätölistat oli helppo sujauttaa niihin kiinni.

Hyllyt paikalleen ja käyttöön

Seinäkiinnitysten jälkeen loput työt sujuivat hujauksessa. Lyhensimme vaatetangot sopivaan mittaan putkileikkurilla joka meiltä sattui löytymään työkalupakista. Saman työn olisi voinut tehdä myös rautasahalla, mutta leikkuri oli kätevä ja sillä sai erittäin siistiä jälkeä aikaan. Tankojen asennus oli erittäin näppärää, sillä ne vain laitetaan roikkumaan kannakkeen ja hyllyn väliin. Tanko oli todella tukeva. Lopuksi napsautimme hyllykannakkeet ja hyllyt paikalleen.

Nyt on kaikki hommat hoidettu. Porakone, rullamitta ja rautasaha takaisin työkalupakkiin ja valmista on. Vaikka ilta oli jo pitkällä, emme malttaneet olla laittamatta vaatteita paikalleen.

 

Seinäkiinnitysten jälkeen loput työt sujuivat hujauksessa.

2-sovella-vaatehuone-17
2-sovella-vaatehuone-18
2-sovella-vaatehuone-19

Kaikki mahtui ja enemmänkin

Seuraavaksi alkoi neuvottelu siitä, miten hyllyt jaetaan meidän kahden kesken. Valitsimme vaatetankojen asennuksen allekkain, mikä osoittautui erittäin hyväksi ratkaisuksi. Loppujen lopuksi sopu jaosta saatiin aikaan ja me molemmat nostimme vaatteemme hyllyille. Tilaa tuntui olevan huikean paljon, eikä vaatteita tarvinnut laittaa ahtaasti. Nyt vaatteet ovat vihdoin siellä mihin ne kuuluvat ja lattia tyhjänä. Tavaroiden järjestely on kuitenkin etenkin naisväen intohimo, joten eivätköhän vaatteet saa vielä uuden järjestyksen. Samalla on myös aiheellista karsia turhat vaatteet kirpputorille myyntiin.

 
Julkaistu
11.3.2019