Vetääkö nurkista? - Kaipaako kotisi lisäeristystä?

Kotien energiatehokkuus on ollut puheenaiheena pitkään. Yksi yleisimmistä paikoista, josta lämpö pääsee karkaamaan, on huonosti eristetty katto. Jopa 20 % kodin lämmöstä saattaa poistua sitä kautta. Yläpohjan lisälämmöneristyksellä on helppo lisätä kodin energiatehokkuutta. Samalla kun suunnittelee lisäeristystä, kannattaa tarkastaa yläpohjan kunto.

750 Puhallusvilla

Ratkaisu lisälämmöneristyksestä

Koska hyvin usein voidaan todeta, että huonosti eristetyn katon kautta pääsee lämpöä karkaamaan, kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mitenkä sen voisi estää. Aina silloin tällöin olisi hyvä kurkistaa mitä yläpohjaan kuuluu. Tilannetta tarkasteltaessa, voidaan havaita esimerkiksi, että vanha eriste on voinut painua huomattavasti tai eristeet ovat ehkä jossain kohtaa kastuneet ja niiden eristyskyky ei ole enää entisellään ynnä muuta vastaavaa. Yläpohjan tilan tarkastaminen ei ole muutenkaan huono ajatus, sillä yläpohjasta saattaa löytyä kondenssieristämättömiä lvi-putkia, höyrynsulussa voi olla reikiä tai läpiviennissä vuotoja. Myös todella huonokuntoinen vanha eriste voi joissain tapauksissa tulla yllätyksenä.

ISOVER InsulSafe®Puhallusvilla on hyvä ratkaisu, on sitten kyseessä uudisrakennus tai vanhempi kohde. Puhalluseriste nimittäin sopii puhallettavaksi minkä tahansa vanhan eristeen päälle. Suositeltavaa kuitenkin on, parhaan eristystuloksen saamiseksi, poistaa: huonokuntoinen eriste, sillä sen seasta saattaa löytyä esimerkiksi hiirenpesiä, purueristeen päälle laitettu hiekka tai sekaeriste.

ISOVERin puhallusvilla on suositeltava ratkaisu käytettäväksi nimenomaan yläpohjien eristämiseen. Eriste täyttää kaikki ontelot ja ehkäisee kylmäsiltoja. Lisäksi eriste laskeutuu puhallettaessa tasaisesti, joten eristevahvuus säilyy tasaisena kauttaaltaan. Painumattomana tuotteena eristettä ei tarvitse lisätä vielä vuosienkaan kuluttua. 

ISOVER InsulSafe on luonnon mineraaleista valmistettu tuote, joka ei sisällä myrkyllisiä lisäaineita, ei homehdu, edistää hyvää sisäilmastoa sekä soveltuu Joutsenmerkittyihin taloihin. Näiden ominaisuuksiensa lisäksi InsulSafe ei sido itseensä kosteutta, vaan on läpihengittävä eriste.

Eriste täyttää kaikki ontelot ja ehkäisee kylmäsiltoja. Lisäksi eriste laskeutuu puhallettaessa tasaisesti, joten eristevahvuus säilyy tasaisena kauttaaltaan.Eriste täyttää kaikki ontelot ja ehkäisee kylmäsiltoja. Lisäksi eriste laskeutuu puhallettaessa tasaisesti, joten eristevahvuus säilyy tasaisena kauttaaltaan.

Ekologinen ja vähähiilinen

ISOVERin puhallusvillaa voidaan hyvällä omatunnolla sanoa ympäristöystävälliseksi eristeeksi, sillä sen raaka-aineesta on peräti 70 % kierrätyslasia. InsulSafe® on myös paloturvallinen eriste, joka kuuluu parhaaseen paloluokkaan A1. Tämä tarkoittaa, että eriste on palamatonta. Ja mikä parasta, A1-paloluokka saavutetaan ilman lisättyjä palonestoaineita, joten tuote sopii myös joutsenmerkittyjen rakennusten lämmöneristeeksi.

Puhallusvilla kuuluu myös asentajien suosikkituotteiden joukkoon, sillä tuote on miellyttävää asentaa mm. pölyämättömyytensä ansiosta. Puhallusvillan voi toki halutessaan asentaa myös itse. Helposti käsiteltävä pakkauskoko on miellyttävä työmailla. Eriste puristetaan tehtaalla 1/10 puhalletusta tilavuudesta, kun puhallusvillapakkaus avataan, palautuu villa jälleen oikeaan muotoonsa. Yhdestä 16 kilon paketista riittääkin villaa 5 m² alueelle 20 cm:n eristyspaksuuteen.
 

InsulSafe on luonnostaan palamaton, ilman kemikaaleja (paras A1-paloluokka)

Puhallusvillan hankkiminen ja asentaminen on tehty helpoksi. Puhallusvillaa.fi-sivustolla tavoitat lähimmät urakoitsijasi koko Suomen kattavasta urakoitsijaverkostosta.

Kohti hiilineutraalia energiankäyttöä

Rakennusten energiatehokkuus sekä rakennusten energiankulutus ovat sanapari, joita tänä päivänä näkee mm. eri medioiden kautta. Maailma onkin hyvää vauhtia liikkumassa kohti hiilineutraalia energiankäyttöä. Eri rakennustuotteiden valmistajat ovat avainasemassa rakennuksiin sitoutuneen hiilen vähentämisessä.
Kun otetaan huomioon tuotteiden elinkaaren ympäristövaikutuksia ja samalla panostetaan tuotekehitykseen, energiatehokkuuteen sekä uudistuvaan energiaan, pystytään valmistamaan ympäristön kannalta parempia, vähähiilisiä materiaaleja ja tuotteita.

Mistä tunnistaa vähähiilisen ratkaisun?

Rakennusmateriaalien osalta tuotteen vähähiilisyys on helppo tarkistaa tuotekohtaisista ympäristöselosteista, jotka kertovat läpinäkyvästi, luotettavasti ja vertailukelpoisesti tuotteen ympäristövaikutuksista koko elinkaarella.
Ympäristöselosteet ovat kolmannen osapuolen verifioimia ja tuotekohtaisia. Käytännössä ympäristöselosteet kertovat, kuinka paljon hiilidioksidia tuotteiden valmistuksessa, kuljetuksissa sekä elinkaaren lopun prosessissa syntyy ja siten sitoutuu rakennuksiin.

Saint-Gobain on tutkinut omien tuotteidensa osalta rakenteiden hiilipäästöjä ja verrannut niitä eri rakenteiden osalta tyypillisiin vaihtoehtoisiin rakenteisiin. Tehdyt selvitykset osoittavat että esimerkiksi Weber Plaano -lattiaratkaisulla ja ISOVER-eristeratkaisuilla saavutetaan pienimmät hiilipäästöt sekä rakenne- että rakennustasolla.

ISOVER InsulSafe on ekologinen, kierrätyslasista uusiutuvalla energialla valmistettu tuote, jolla on pieni hiilijalanjälki.


Millainen tuote sitten itsessään on?

Tuotetta voisi kutsua pumpulimaiseksi, väriltään se on puhtaan valkoista ja käsissä tuote tuntuu pumpulin pehmeältä. Vaikka kyseessä onkin puhallusvilla, minkä voisi äkkiseltään mieltää kovinkin pölyäväksi eristeeksi, on InsulSafe® kaikkea muuta. Lisäksi vaaleaa eristettä hämärään yläpohjaan asennettaessa on helppo havaita missä eristettä on jo riittävästi ja minne tarvitsee vielä lisätä.

Eriste voidaan puhaltaa suoraan vanhan kuivan eristeen (puru, selluvilla, kivivilla, lasivilla) päälle.

ISOVER InsulSafe® on puhtaan valkoista ja pumpulimaisen pehmeää.ISOVER InsulSafe® on puhtaan valkoista ja pumpulimaisen pehmeää.

Muistathan…
Tuulenohjainta ei tule unohtaa, sillä ISOVER Tuulenohjain estää puhallusvillaa liikkumasta. Tuulenohjain on tarkoitettu talojen yläpohjan räystäsalueelle asennettavan puhallusvillan liikkumisen estämiseksi. Tuulenohjain ohjaa tehokkaasti ilmavirtaukset yläpaarteen suuntaan. Tällöin lämmöneristeen eristyskyky paranee, koska tuuletusilma ei pääse jäähdyttämään lämmöneristeen yläpintaa.

Viistoon katteen suuntaisesti asennettu tuulenohjain estää myös tehokkaasti tuiskulumen pääsyä eristeisiin. ISOVER Tuulenohjain soveltuu sekä k900 että k1200 kattotuolijaolle.

Seitsemän syytä, miksi valita ISOVER InsulSafe®Puhallusvilla?

  • Kotimaisuus
  • Ekologisuus
  • Helppo ja pölyämätön asennus
  • Turvallinen ja palamaton ratkaisu
  • Painumaton materiaali
  • Taloudellisin lisäeristysratkaisu
  • Lisää asuinmukavuutta

Nyt se on helppoa: tarjouspyyntö lähimmille alueesi puhallusvillaurakoitsijoille

Puhallusvillan hankkiminen ja asentaminen on tehty helpoksi. Puhallusvillaa.fi-sivustolla tavoitat lähimmät urakoitsijasi koko Suomen kattavasta urakoitsijaverkostosta.

Klikkaa kuvaa siirtyäksesi Puhallusvillaa.fi-sivustolleKlikkaa kuvaa siirtyäksesi Puhallusvillaa.fi-sivustolle
 
Päivitetty
14.2.2022