• Etusivu
  • Talo

Vetääkö nurkista? - Kaipaako kotisi lisäeristystä?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Päivitetty 29.02.2024
20193_56845.jpg

Yksi yleisimmistä paikoista, joista lämpö karkaa on huonosti eristetty katto.

Kotien energiatehokkuus on ollut puheenaiheena pitkään. Yksi yleisimmistä paikoista, josta lämpö pääsee karkaamaan, on huonosti eristetty katto. Jopa 20 % kodin lämmöstä saattaa poistua sitä kautta. Yläpohjan lisälämmöneristyksellä on helppo lisätä kodin energiatehokkuutta. Samalla kun suunnittelee lisäeristystä, kannattaa tarkastaa yläpohjan kunto.

Ratkaisu lisälämmöneristyksestä

Koska hyvin usein voidaan todeta, että huonosti eristetyn katon kautta pääsee lämpöä karkaamaan, kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mitenkä sen voisi estää. Aina silloin tällöin olisi hyvä kurkistaa mitä yläpohjaan kuuluu. Tilannetta tarkasteltaessa, voidaan havaita esimerkiksi, että vanha eriste on voinut painua huomattavasti tai eristeet ovat ehkä jossain kohtaa kastuneet ja niiden eristyskyky ei ole enää entisellään ynnä muuta vastaavaa. Yläpohjan tilan tarkastaminen ei ole muutenkaan huono ajatus, sillä yläpohjasta saattaa löytyä kondenssieristämättömiä lvi-putkia, höyrynsulussa voi olla reikiä tai läpiviennissä vuotoja. Myös todella huonokuntoinen vanha eriste voi joissain tapauksissa tulla yllätyksenä.

ISOVER InsulSafe®Puhallusvilla on hyvä ratkaisu, on sitten kyseessä uudisrakennus tai vanhempi kohde. Puhalluseriste nimittäin sopii puhallettavaksi minkä tahansa vanhan eristeen päälle. Suositeltavaa kuitenkin on, parhaan eristystuloksen saamiseksi, poistaa: huonokuntoinen eriste, sillä sen seasta saattaa löytyä esimerkiksi hiirenpesiä, purueristeen päälle laitettu hiekka tai sekaeriste.

ISOVERin puhallusvilla on suositeltava ratkaisu käytettäväksi nimenomaan yläpohjien eristämiseen. Eriste täyttää kaikki ontelot ja ehkäisee kylmäsiltoja. Lisäksi eriste laskeutuu puhallettaessa tasaisesti, joten eristevahvuus säilyy tasaisena kauttaaltaan. Painumattomana tuotteena eristettä ei tarvitse lisätä vielä vuosienkaan kuluttua.

ISOVER InsulSafe on luonnon mineraaleista valmistettu tuote, joka ei sisällä myrkyllisiä lisäaineita, ei homehdu, edistää hyvää sisäilmastoa sekä soveltuu Joutsenmerkittyihin taloihin. Näiden ominaisuuksiensa lisäksi InsulSafe ei sido itseensä kosteutta, vaan on läpihengittävä eriste.
<p data-block-key="hpx1y">Eriste täyttää kaikki ontelot ja ehkäisee kylmäsiltoja. Lisäksi eriste laskeutuu puhallettaessa tasaisesti, joten eristevahvuus säilyy tasaisena kauttaaltaan.</p>
Eriste täyttää kaikki ontelot ja ehkäisee kylmäsiltoja. Lisäksi eriste laskeutuu puhallettaessa tasaisesti, joten eristevahvuus säilyy tasaisena kauttaaltaan.

Ekologinen ja vähähiilinen

ISOVERin puhallusvillaa voidaan hyvällä omatunnolla sanoa ympäristöystävälliseksi eristeeksi, sillä sen raaka-aineesta on peräti 70 % kierrätyslasia. InsulSafe® on myös paloturvallinen eriste, joka kuuluu parhaaseen paloluokkaan A1. Tämä tarkoittaa, että eriste on palamatonta. Ja mikä parasta, A1-paloluokka saavutetaan ilman lisättyjä palonestoaineita, joten tuote sopii myös joutsenmerkittyjen rakennusten lämmöneristeeksi.

Puhallusvilla kuuluu myös asentajien suosikkituotteiden joukkoon, sillä tuote on miellyttävää asentaa mm. pölyämättömyytensä ansiosta. Puhallusvillan voi toki halutessaan asentaa myös itse. Helposti käsiteltävä pakkauskoko on miellyttävä työmailla. Eriste puristetaan tehtaalla 1/10 puhalletusta tilavuudesta, kun puhallusvillapakkaus avataan, palautuu villa jälleen oikeaan muotoonsa. Yhdestä 16 kilon paketista riittääkin villaa 5 m² alueelle 20 cm:n eristyspaksuuteen.

InsulSafe on luonnostaan palamaton, ilman kemikaaleja (paras A1-paloluokka)

Puhallusvillan hankkiminen ja asentaminen on tehty helpoksi. Puhallusvillaa.fi-sivustolla tavoitat lähimmät urakoitsijasi koko Suomen kattavasta urakoitsijaverkostosta.

Ohje

Ohje

Kohti hiilineutraalia energiankäyttöä

Rakennusten energiatehokkuus sekä rakennusten energiankulutus ovat sanapari, joita tänä päivänä näkee mm. eri medioiden kautta. Maailma onkin hyvää vauhtia liikkumassa kohti hiilineutraalia energiankäyttöä. Eri rakennustuotteiden valmistajat ovat avainasemassa rakennuksiin sitoutuneen hiilen vähentämisessä.
Kun otetaan huomioon tuotteiden elinkaaren ympäristövaikutuksia ja samalla panostetaan tuotekehitykseen, energiatehokkuuteen sekä uudistuvaan energiaan, pystytään valmistamaan ympäristön kannalta parempia, vähähiilisiä materiaaleja ja tuotteita.

Mistä tunnistaa vähähiilisen ratkaisun?

Rakennusmateriaalien osalta tuotteen vähähiilisyys on helppo tarkistaa tuotekohtaisista ympäristöselosteista, jotka kertovat läpinäkyvästi, luotettavasti ja vertailukelpoisesti tuotteen ympäristövaikutuksista koko elinkaarella.
Ympäristöselosteet ovat kolmannen osapuolen verifioimia ja tuotekohtaisia. Käytännössä ympäristöselosteet kertovat, kuinka paljon hiilidioksidia tuotteiden valmistuksessa, kuljetuksissa sekä elinkaaren lopun prosessissa syntyy ja siten sitoutuu rakennuksiin.

Saint-Gobain on tutkinut omien tuotteidensa osalta rakenteiden hiilipäästöjä ja verrannut niitä eri rakenteiden osalta tyypillisiin vaihtoehtoisiin rakenteisiin. Tehdyt selvitykset osoittavat että esimerkiksi Weber Plaano -lattiaratkaisulla ja ISOVER-eristeratkaisuilla saavutetaan pienimmät hiilipäästöt sekä rakenne- että rakennustasolla.

ISOVER InsulSafe on ekologinen, kierrätyslasista uusiutuvalla energialla valmistettu tuote, jolla on pieni hiilijalanjälki.

Millainen tuote sitten itsessään on?

Tuotetta voisi kutsua pumpulimaiseksi, väriltään se on puhtaan valkoista ja käsissä tuote tuntuu pumpulin pehmeältä. Vaikka kyseessä onkin puhallusvilla, minkä voisi äkkiseltään mieltää kovinkin pölyäväksi eristeeksi, on InsulSafe® kaikkea muuta. Lisäksi vaaleaa eristettä hämärään yläpohjaan asennettaessa on helppo havaita missä eristettä on jo riittävästi ja minne tarvitsee vielä lisätä.

Eriste voidaan puhaltaa suoraan vanhan kuivan eristeen (puru, selluvilla, kivivilla, lasivilla) päälle.

Muistathan…
Tuulenohjainta ei tule unohtaa, sillä ISOVER Tuulenohjain estää puhallusvillaa liikkumasta. Tuulenohjain on tarkoitettu talojen yläpohjan räystäsalueelle asennettavan puhallusvillan liikkumisen estämiseksi. Tuulenohjain ohjaa tehokkaasti ilmavirtaukset yläpaarteen suuntaan. Tällöin lämmöneristeen eristyskyky paranee, koska tuuletusilma ei pääse jäähdyttämään lämmöneristeen yläpintaa.

Viistoon katteen suuntaisesti asennettu tuulenohjain estää myös tehokkaasti tuiskulumen pääsyä eristeisiin. ISOVER Tuulenohjain soveltuu sekä k900 että k1200 kattotuolijaolle.

<p data-block-key="nluc1">ISOVER InsulSafe® on puhtaan valkoista ja pumpulimaisen pehmeää.</p>
ISOVER InsulSafe® on puhtaan valkoista ja pumpulimaisen pehmeää.
Info

Info

Seitsemän syytä, miksi valita ISOVER InsulSafe®Puhallusvilla?

  • Kotimaisuus
  • Ekologisuus
  • Helppo ja pölyämätön asennus
  • Turvallinen ja palamaton ratkaisu
  • Painumaton materiaali
  • Taloudellisin lisäeristysratkaisu
  • Lisää asuinmukavuutta

Nyt se on helppoa: tarjouspyyntö lähimmille alueesi puhallusvillaurakoitsijoille

Puhallusvillan hankkiminen ja asentaminen on tehty helpoksi. Puhallusvillaa.fi-sivustolla tavoitat lähimmät urakoitsijasi koko Suomen kattavasta urakoitsijaverkostosta.

<p data-block-key="chkjw">Klikkaa kuvaa siirtyäksesi Puhallusvillaa.fi-sivustolle</p>
https://www.puhallusvillaa.fi/index.html
Klikkaa kuvaa siirtyäksesi Puhallusvillaa.fi-sivustolle
Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Talo
eristys
koti
katto
yläpohja
energiansäästö
lämpöeristys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

jani niemi haastattelussa isover insunsafen asennuksesta rintamamiestaloon
Rintamamiestalon lisäeristys – näin se toteutettiin
Rintamamiestalo, tuo monille niin tuttu, on useille haaveiden listalla. Oman haaveensa talonhankinnasta toteutti vuonna 2021 Jani Niemi. 1950-luvulla rakennettu kolmikerroksinen omakotitalo koki melkoisen remontin, yksi kannattavimmista remonteista oli lisäeristäminen.
20151_42162.jpg
Eristä yläpohja ja säästä näin paljon
ISOVER InsulSafe on tehokas lämmöneriste, jota suositellaan käytettäväksi yläpohjien eristämiseen sekä uusissa että vanhoissa rakennuksissa. Se täyttää kaikki ontelot, ehkäisee kylmäsiltoja ja laskeutuu tasaisesti. Se on painumaton ja luonnostaan palamaton eriste, jonka valmistuksessa ei käytetä haitallisia kemikaalejaISOVER PUHALLUSVILLA on puhallusvillaksi valmistettua niin sanottua valkovillaa, jota käytetään yläpohjien eristämiseen vaakarakenteissa. Kotimaisen ISOVER InsulSafe puhallusvillan raaka-aineesta jopa 85% on kierrätyslasia.Laske oman kotisi säästö tästä
Jääpuikkoja omakotitalon räystäällä
Miksi jääpuikkoja roikkuu räystäällä?
Nuo kauniit ja kimaltavat luontoäidin luomukset, jääpuikot, voivat kertoa terävällä kielellään yläpohjan eristeongelmasta. Jääpuikot voivat olla merkki eristeiden riittämättömyydestä tai jostain rakennusfysikaalisesta ongelmasta. Olemattomat tuuletusraot eivät päästä kattoa tuulettumaan kunnolla, jolloin kosteus voi tiivistyä katon alapintaan. Yläpohjan vuosikymmenet palvelleet eristeet eivät enää vastaa nykynormeja, jolloin lämpö karkaa harakoille. Oikein suunniteltu rakenne pitää lämmön sisällä ja kosteuden poissa rakenteista.Antaa harakoiden hytistä katonharjalla.
20191_56064.jpg
Vanha ullakko käyttöön?
Tarvitsetko kotiisi lisää tilaa? Todennäköisesti vastauksesi on myönteinen.Vanhan ja kylmän käyttöullakon muuttaminen lämpimäksi tilaksi helpottaa akuuttia lisätilan tarvetta. Muutostyötä ei kuitenkaan saa lähteä tekemään tuosta vain, vaan tulee ottaa selvää, onko rakennuksessa jäljellä vielä rakennusoikeutta. Kylmän käyttöullakon muuttaminen lämpimäksi onnistuu yleensä toimenpideluvalla, tämä tulee kuitenkin tarkistaa omasta rakennusvalvonnasta.
20219_72278.jpg
Huomioi nämä eristyksessä ja tee mökistäsi talviasuttava
Yhä useampi meistä on viihtynyt mökillään enemmän ja enemmän niin vapaa-ajan kuin myös työn merkeissä. Kesäaikana mökillä olo on huoletonta, mutta miten käy silloin kun pakkanen alkaa paukkua nurkissa ja kylmyys hiipiä myös sisälle? Mökin muuttaminen talviasuttavaksi onnistuu pienin kustannuksin.
Ilmakuva omakotitalosta talvimaisemassa
Tee ekoteko – eristä kotisi hyvin ja oikein
Tiesitkö, että jopa 70-80 prosenttia rakennuksen päästöistä syntyy käytön aikana? Miten päästöjä ja energiakustannuksia saisi laskettua järkevämmälle tasolle? Yksi, mikä on tärkeää, on lämmityksen sekä jäähdytyksen tarpeen minimointi tehokkailla rakenne- ja eristeratkaisuilla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton