Ammattitaitoinen suunnittelu on toimivan jätevesijärjestelmän lähtökohta

Kymmeniä tuhansia suomalaisia kiinteistöjä koskeva jätevesilain määräaika 31.10.2019 lähestyy ja ammattitaitoisia jätevesisuunnittelijoita on vain kourallinen. Mitä kaikkea pitää ottaa huomioon, ja mistä löytää ammattilaisen, johon voi oikeasti luottaa?


Jätevesisuunnittelu alkaa suunnittelijan tekemällä tonttikäynnillä. Samalla keskustellaan yhdessä toiveista ja tarpeista, joita suunnittelun ja valittavan jätevesijärjestelmän tulee ratkaista.

Kohdekäynnin jälkeen suunnittelija tekee suunnitelman sekä laatii asiakkaan puolesta lupahakemukset kunnalle. Rakennettaessa täysin uutta vakituista tai kesäasuntoa vaaditaan rakennusluvan liitteeksi jätevesisuunnitelma. Vanhaa kohdetta kunnostettaessa jätevesisuunnitelma tulee toimittaa kunnan lupaviranomaiselle toimenpidelupahakemuksen liitteenä. Projektissa kannattaa huomioida lupahakemusten käsittelyn vaatima aika, joka vaihtelee kunnittain muutamasta viikosta jopa puoleen vuoteen.

Suunnitelman sisältämän materiaaliluettelon avulla voi pyytää tarjouksen valitusta jätevesijärjestelmästä ja asennuksesta.

Wassis tarjoaa luotettavaa suunnittelua

Wassis Oy on Suomen kokenein jätevesijärjestelmien suunnitteluun erikoistunut yritys. Wassiksen tekemiä jätevesisuunnitelmia on jo lähes 2000, ja voit olla varma siitä, että saat aina tarpeitasi vastaavan ratkaisun niin vanhaan kuin uuteen mökkiin, omakotitaloon tai kokonaiseen kylään. Ammattitaitoiset suunnittelijat hallitsevat LVI-suunnittelun sekä ympäristönsuojelulain ja hajajätevesiasetuksen asettamat vaatimukset kaikkien talousjätevesien käsittelystä. 

wassis

Näin jätevesiprojekti etenee:

1) Jätevesisuunnittelijan käynti kohteessa
2) Suunnitelman laatiminen
3) Lupa-asiakirjat kunnalle
4) Tarjous jätevesijärjestelmästä
5) Järjestelmän asennus ja KVV-valvonta


Kuva: Honkatalot / Hans KoistinenKuva: Honkatalot / Hans Koistinen

Ammattitaitoisesti sovitussa aikataulussa


Kimmo Naakka ihastui muutama vuosi sitten kallioiseen merenrantatonttiin Raaseporissa. Tontilla oli entuudestaan ränsistynyt mökki, joka purettiin uuden tieltä. Uusi rakennus päätettiin rakentaa vapaa-ajan kohteeksi, jota on kuitenkin tarkoitus käyttää ympäri vuoden.

Kimmo Naakalla ei ollut entuudestaan tiedossa jätevesisuunnittelijaa, jonka puoleen olisi voinut kääntyä. Oma arkkitehti osasi kuitenkin suositella muutamaa alan suunnittelijaa, ja näistä vaihtoehdoista päädyttiin lopulta Wassikseen.

”Kallioinen tontti asetti omat haasteensa suunnittelulle, mutta Wassiksen avulla löysimme toimivimmat asennus- ja järjestelmävaihtoehdot. Hankintavaiheessa kilpailutimme vielä järjestelmät – tosin turhaan, sillä Wassiksen kautta pääsimme taloudellisesti kaikkein järkevimpään tulokseen”, hän kiteyttää.

Kuva: Honkatalot / Hans KoistinenKuva: Honkatalot / Hans Koistinen
Kuva: Honkatalot / Hans KoistinenKuva: Honkatalot / Hans Koistinen

"Wassiksen avulla löysimme toimivimmat asennus- ja järjestelmävaihtoehdot."

Omaan kokemukseensa nojaten Kimmo Naakka haluaa tähdentää, ettei jätevesiremontti ole ollenkaan niin vaikeaa kuin yleisesti luullaan.

”Wassis hoiti suunnittelun ammattitaitoisesti ja sovitussa aikataulussa – tai itseasiassa vähän nopeamminkin. Olen ihmetellyt kritiikkiä, joka koskee jätevesijärjestelmän kunnostusta tai uusimista. Mielestäni on kaikkien etu, että jätevedet eivät valu vesistöihin, vaan pidämme yhdessä huolta luonnon hyvinvoinnista."

Jätä yhteydenottopyyntö

Mikäli et pysty tekemään tilausta kampanja-aikana, voit pyytää tarjouksen jätevesisuunnittelusta kohteellesi alla olevan lomakkeen kautta. Kysy lisätietoja puhelimitse 045 322 5452 tai ​www.wassis.fi​.

 
Julkaistu
4.3.2019