Kotakeittiöllä luksusta arkeen

Kotakeittiön saa sijoitettua minne haluaa


Opa Muurikan Kotakeittiön avulla voidaan luoda luksusta arkeen. Kotakeittiö voi sijaita omassa kotipihassa, mökillä tai missä tahansa haluamassasi paikassa, jonne kokoonnutaan laittamaan ja nauttimaan ruokaa yhdessä. Kotakeittiössä yhdistyvät lämpö, maittava ruoka ja ystävät.
 


Kaikki Kotakeittiö-tulisijat on valmistettu Suomessa jo 25 vuoden ajan, suomalaisesta teräksestä, joka takaa Kotakeittiö-tulisijojen laadun ja kestävyyden. Kotakeittiöt on huolellisesti tuotetestattuja, niissä on käytetty laadukkaita materiaalivalintoja ja niiden laadunvarmistus sekä kokoonpano on tehty tarkasti.

Kotakeittiö on mahdollista asentaa myös sisätiloihin

Kotakeittiö on mahdollista asentaa myös sisätiloihin, esimerkiksi kotaan tai huvimajaan. Piippusetin kokoonpanoon kuuluva läpivientiputki soveltuu suoraan vain eristämättömiin ja välikatottomiin rakennuksiin. Mikäli suunnittelet Kotakeittiö tulisijan asentamista lämpöeristettyyn tai välikatolliseen rakennukseen, tarvitset paloeristetyn läpiviennin.
Paloeristetyn läpiviennin rakentamisessa kannattaa kääntyä paikallisen paloturvallisuusviranomaisen puoleen.

Läpivientiputken tarkoitus on varmistaa kuumenevan, katon läpi vietävän piipun turvallinen etäisyys kattorakenteista. Läpivientiputki viedään kattoon tehdyn reiän läpi ulkokautta rakennuksen sisälle ja se jää kantamaan kantokauluksestaan katon harjalle. Piippuosat viedään läpivientiputken läpi ulkokautta rakennuksen sisälle ja kiinnitetään Kotakeittiön savukupuun.

Suositeltavaa on, että kaikki piippuputkien väliset liitokset varmistetaan poraavilla peltiruuveilla tai kuumuuden kestävällä liimamassalla. Näin varmistetaan piipun pysyminen paikoillaan myös kovassa tuulessa. Sadekaulus asennetaan piippuun läpivientiputken yläpuolelle. Sadekauluksen tarkoitus on estää sadeveden pääsy piipun ja läpivientiputken välisestä raosta sisälle rakennukseen.

Kotikeittiön hankinnassa tulee ottaa tarkasti huomioon rakennuksen mitat, jotta piippuja tulee hankittua riittävä määrä. Kotikeittiön hankinnassa tulee ottaa tarkasti huomioon rakennuksen mitat, jotta piippuja tulee hankittua riittävä määrä. 

Tärkeät huomioon otettavat seikat piippusetin valinnassa

Tarvittava määrä jatkopiippuja määräytyy rakennuksen sisäkorkeuden mukaisesti katosta Kotakeittiön savukupuun mitaten ja rakennuksen ulkopuolella piipun pitää olla vähintään 800 mm katon harjan yläpuolella rakennusmääräysten mukaisesti. Veto piipussa on parempi, jos piipun korkeus rakennuksen ulkopuolella ylittää reilusti minimivaatimukset. Sopivan mittaisia piippuja valitessa on huomioitava, että liitäntäkohta lyhentää piipun kokonaismittaa 40 mm.

Sulkupeltipiipun avulla voit säätää vetoa sekä lämpöä rakennuksen sisällä. Pelti on oltava auki aina kun Kotakeittiössä pidetään tulta. Sulkupellin kiinni ollessa lämpö säilyy paremmin rakennuksen sisällä. Lisäksi sulkupellin avulla voidaan estää esimerkiksi eläinten ja roskan pääsy rakennuksen sisälle katon kautta sinä aikana, kun Kotakeittiö on käyttämättömänä.

Näin valitset oikeanmittaisen piipun Kotakeittiöösi

Kotakeittiö asennettu harjakattoisen rakennuksen keskelle (kuva 1)

A Kotakeittiön maksimikorkeus ilman sadehattua (mitta löytyy Kotakeittiö Omistaja käsikirjasta)
B mitta savukuvusta ulkokattoon
C min. 800 mm yli katon harjasta vedon varmistamiseksi
 

Kotakeittiö asennettu harjakattoisen rakennuksen reunalle (kuva 2)

A Kotakeittiön maksimikorkeus ilman sadehattua (mitta löytyy Kotakeittiö Omistaja käsikirjasta)
B mitta savukuvusta ulkokattoon
C min. 800 mm yli katon harjasta vedon varmistamiseksi
D mitta katon harjalle tasaisesta kohdasta
 

Kotakeittiö asennettu pulpettikattoiseen rakennukseen (kuva 3)
A Kotakeittiön maksimikorkeus ilman sadehattua (mitta löytyy Kotakeittiö Omistaja käsikirjasta)
B mitta savukuvusta ulkokattoon
C min. 800 mm yli katon harjasta vedon varmistamiseksi
D mitta katon harjalle tasaisesta kohdasta
 

Kotakeittiöt myös Rakentaja.fi-verkkokaupassa

Osta Kotakeittiö rahtivapaasti Rakentaja.fi-verkkokaupasta

Verkkokauppaan >>


 
Julkaistu
4.3.2019