Kaunis ja käytännöllinen peili kotisi koristukseksi

Onpa kotisi sitten suuri tai pieni, sopii sen sisustukseen hyvin suurella todennäköisyydellä peili. Peili onkin oiva keino tuoda kodin eri huoneisiin tunnelmaa. Peilin kokoa sekä kehysten väriä, muotoa ja mallia vaihtelemalla kodista saadaan mielenkiintoinen. Tiedätkö, miten peili on helpointa puhdistaa, tai miten se kiinnitetään seinään oikeaoppisesti?

Peili voi olla huoneen kaunis ja pieni yksityiskohta.Peili voi olla huoneen kaunis ja pieni yksityiskohta.

Millainen peili on sinun suosikkisi?

Pelkistetyn tyylin ystävä usein valitsee kotiinsa selkeitä linjoja, mahdollisesti jopa hyvin minimalistisia ratkaisuja. Tällaisen tyylin kannattajan kotoa löytyvät peilit voisivat useimmiten olla joko kehyksettömiä fasettireunaisia peilejä tai sitten ohuella puukehyksellä varustettuja. Mutta: mitäpä jos rikkoisit rajoja? Suorien linjojen ja pelkistettyjen värimaailmojen keskelle voisikin sopia vaikka rokokoo-tyylinen koristeellinen peili tai pyöreä ja leveällä kehyksellä varustettu. Tällöin ympäröivä minimalismi korostaa peiliä ja peili itsessään tuo hienoista pehmeyttä ehkä muuten selkeälinjaiseen sisustukseen. Vastaavasti romanttisen sisustukseen voisi tuoda sopivasti särmää hyvinkin yksinkertainen ja pelkistetty peili.

Tutustu Finnmirrorin peilivalikoimaan!

Kiinnostuitko peileillä sisustamisesta tai peilien sijoittelusta – voit lukea aiheesta lisää alla olevista linkeistä.

Peilit sisustuksessa Peilien sijoittelusta
 

750 500 decoration-2349090_1920
750 509 be-1230271_1920

Vinkit peilisi puhdistukseen!

Kuten ikkunapinnatkin, myös peilit keräävät itseensä vähitellen pölyä ja likaa. Kuten kaikessa siivouksessa, myös peilien suhteen, paras apu on siivouksen säännöllisyys – näin lika ei pääse pinttymään pinnoille.
Tarvittavat välineet löytyvät lähes varmasti jokaisesta suomalaisesta kodista. Peilien puhdistus ei ole nimittäin sen kummallisempaa välineurheilua, vaan muutaman laadukkaan välineen yhdistelmä:

  • mikrokuituliina,
  • ikkunan puhdistusaine (suihke jos mahdollista),
  • nestemäinen käsitiskiaine ja
  • puhdas puuvillakangas
250 spray-bottle-2754171_1920

Mikäli peili ei ole kovin likainen, lähinnä pölyssä, kannatta peilin puhdistus aloittaa mikrokuituliinalla. Mikrokuituliina on materiaalina pehmeä ja likaa puoleensa vetävä, joten lika lähtee helposti peilin pinnalta naarmuttamatta sitä. Usein jo pelkästään tämä käsittely riittää. Jos peilin pintaan on pinttynyt varsinaista likaa, kannatta suihkaista ikkunan puhdistusainetta mikrokuituliinaan ja pyyhkiä peili. Tahroja on mahdollista poistaa myös käyttäen mietoa käsitiskiaine-vesi seosta. Huuhtele pois liika pesuaine. Muista ehdottomasti kuivata peili pesun jälkeen, jotta peiliin ei jää turhia tahroja ja pesuainejäämiä. Hyvällä kuivauksella estetään myös ylimääräisen veden pääsy peilin ja kehyksen väliin. Hyvä apu kuivaukseen on nukkaamaton puuvillakangas.

Mikrokuituliina on hyvä apu siivouksessa.Mikrokuituliina on hyvä apu siivouksessa.

Kiinnittämässä peiliä?

Oletko juuri hankkinut itsellesi peilin ja nyt tarvitsisi kiinnittää se? Muistathan hankkia oikeanlaiset kiinnikkeet. Ota selville kiinnityskohdasta ja kiinnitettävästä peilistä seuraavat asiat:

  • Mitä materiaalia seinä on, jolle olet peiliä kiinnittämässä – onko materiaalina kipsilevy, tiili, betoni tai jokin muu? Kiinnikkeen valinta nimittäin riippuu myös seinämateriaalista.
  • Minkä painoinen kiinnitettävä peili on – huomioi kiinnikettä valittaessa myös peilin paino sekä mitat.
  • Minne peiliä sijoitat – tuleeko se kosteisiin tiloihin vai eteiseen? Mikäli kosteaan tilaan, tulee sinun ottaa myös huomioon kosteuden vaikutus.

Vaikka kiinnikehylly näyttäisi rautakaupassa hämmentävältä, pyydä rohkeasti apua kiinnikkeen valintaan.

Voit tutustua myös kiinnityskouluun tästä

 
Julkaistu
11.11.2019