• Etusivu
  • LVI

Mökin ilmanvaihto kesäksi kuntoon

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vilpe Oy
Päivitetty 20.10.2023
20192_56409.jpg

Onko kesämökillä ummehtunut, kostea sisäilma? Kuluuko ensimmäinen tunti mökille saavuttua aina tuuletushommissa? Silloin voi olla aika päivittää rakennuksen ilmanvaihto.

Kesämökin ilmanvaihto hoituu usein varsin yksinkertaisin konstein. Raikas ulkoilma tulee sisälle seinään asennettujen tuloilmaventtiilien kautta, kun taas kosteus, hiilidioksidi ja muut epäpuhtaudet poistuvat ulkoilmaan savupiipun tai katolle vedetyn tuuletusputken kautta.

Mökki on ilmanvaihdon tarpeiltaan kuin mikä tahansa rakennus. Ellei ilmanvaihto ole riittävän hyvä, kosteus, rakennusmateriaalien päästöt ja ihmisten uloshengittämä hiilidioksidi eivät poistu tilasta ja rakenteet kärsivät.

Huono ilmanvaihto mökillä johtaa ongelmiin

Varsinkin syksyllä mökin sisälle kertyy sateen ja alhaisen lämpötilan vuoksi kosteutta. Jos ei ilma pääse ulos muuta kautta, se pyrkii ulos mökin rakenteista ja kerääntyy silloin seiniin ja kattoon, mikä talven tullen tarjoaa erinomaiset puitteet homeen syntymiselle ja bakteerien leviämiselle. Pakkassäällä rakenteisiin tiivistynyt vesi voi myös aiheuttaa ongelmia jäätymällä ja rikkomalla mökin rakenteita.

Ratkaisu ilmanvaihto-ongelmiin

Ratkaisu mökin ilmanvaihdon kunnostamiseen on VILPE® ECo Ideal Wireless. Se on älykäs ilmanvaihtojärjestelmä, joka pitää huolen siitä, että mökilläsi on aina raikas sisäilma, oli sitten kesä tai talvi.

Mökin ilmanvaihto optimoidaan ilman kosteus- ja hiilidioksiditason mukaan. Toisin sanoen, kun mökki on käytössä, puhallin käy suuremmilla tehoilla kuin jos se on tyhjillään, jolloin se käy perusteholla. Kaikki tämä on automaattista, eikä sinun käyttäjänä tarvitse huolehtia mökin ilmanvaihdosta.

Asentamalla mökillesi VILPE® ECo Ideal Wireless -järjestelmän pidät huolta paitsi mökkisi hyvinvoinnista myös luonnosta ja sähkökuluistasi, sillä kyseessä on energia- ja kustannustehokas järjestelmä. Voit laittaa saunan tulille ja grillin kuumaksi heti mökille saavuttuasi, ja siirtyä suoraan viikonlopun tai loman viettoon.

Mökkien lisäksi ECo Ideal sopii muun muassa remontoitaviin omakotitaloihin.

Lue lisää:Sopiiko ECo Wireless kotiini?

Mitä ECo Ideal Wireless -ilmanvaihtojärjestelmään tarvitaan?

20192_56408.jpg

VILPE® ECo Ideal Wireless -peruspakettiin kuuluu käyttöpaneeli, ohjausyksikkö sekä kosteusanturi. Halutessasi voit lisätä kokonaisuuteen myös hiilidioksidiantureita tai useampia kosteusantureita. Rakennukseen tarvitaan myös VILPE® ECo -huippuimuri, tuloilmaventtiilit ja reitit siirtoilmalle.

Voit halutessasi jättää myös yhteydenottopyynnön

Jos ratkaisu tuntuu sopivalta, voit myös jättää yhteydenottopyynnön ja saat lisätietoa.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Vilpe Oy
LVI
ilmanvaihto
rakennukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20235_81907.jpg
Näin voit suojata katon tai alapohjan kosteusvaurioilta
48 prosenttia katoista pitää korjata ennen niiden varsinaisen käyttöiän päättymistä. Tätä mieltä ovat Kantarin* haastattelemat asiantuntijat, jotka vastaavat kiinteistöjen kattojen kunnosta ja niiden korjausrakentamisesta. Vakuutuksesta ei useinkaan saa korvauksia näistä vaurioista.
200711_7348.jpg
VILPE tekee puhtaan sisäilman
Kodin puhdas, terveellinen ilma ei ole itsestäänselvyys. Pientaloissa, rivitaloissa ja kerrostaloissa asuvat ihmiset ja lemmikkieläimet ovat jatkuvasti alttiina huoneiston sisäilmassa oleville epäpuhtauksille kuten pölylle, hajuille, käryille ja kosteudelle.Likainen tai kostea ilma, joka ei pääse poistumaan rakennuksesta hallitusti, tiivistyy ja lopulta kiinnittyy rakenteisiin aiheuttaen vuosien kuluessa näiden kunnon heikkenemistä sekä epäpuhtauksia huoneilmaan. Nämä voidaan estää riittävällä ilmanvaihdolla.Painovoimainen ilmanvaihtojärjestelmä, joka perustuu lämpimän sekä ulkoilmaa kevyemmän ilman nousuun pystyhormia pitkin ylös katolle, ei toimi hallitusti juuri missään sääolosuhteissa. Painovoimainen ilmanvaihtojärjestelmä ei siksi täytä nykymääräysten mukaan asukkaiden ja käyttäjien terveys- ja olosuhdevaatimuksia eikä rakennusten kunto säily riittävän hyvänä.Koneellisella poistoilman vaihdolla saavutetaan huoneistojen sisäilman puhtaudelle selvästi parempi laatutaso kuin painovoimaisella ilmanvaihdolla. Tämä perustuu siihen, että epäpuhtauksia, käryjä, hajuja ja kosteutta runsaasti sisältävä jäteilma poistuu koneellisen poistoilmanvaihdon venttiilien ja kanavien kautta pystyhormiin puhaltimen avulla ja sieltä edelleen ulkoilmaan poistoputken tai huippuimurin kautta. Pystyhormin yläpäässä olevan sähkökäyttöinen huippuimuri imee likaisen ja kostean ilman pystyhormista ja sitä kautta huoneistosta, sekä puhaltaa tämän likaisen ilman eli ns. jäteilman ulkoilmaan.
20235_81907.jpg
VILPE-tuotteet osana ilmanvaihtojärjestelmää
VILPE-tuotteet osana ilmanvaihtojärejstelmää pitävät sekä sisäilman puhtaana että kattorakenteet terveinä. Järjestelmä sopii sekä uudisrakentamiseen että korjausrakentamiseen. VILPE-tuotteet löydät LVI-alan liikkeistä, rautakaupoista ja kateainevalmistajilta.
201311_37013.jpg
Peruskorjaustalosta energiatehokas
Ilmanvaihdon saneeraus osaksi peruskorjaustalon energiatehokkuuttaPeruskorjaustaloon Tampereelle toteutettiin matalaenergia tulo-/poisto-ilmanvaihtojärjestelmä. Kohteessa ulkoilma otetaan rakennuksen seinästä koneelle. Koneelta lähtevät kanavat ja kanaviston äänenvaimentimet on sijoitettu kellarin ja ensimmäisen kerroksen välipohjan purueristykseen. Ilmanvaihtoputkiston asentaminen välipohjaan on mahdollista Blue Sky kanavalla, jonka ulkohalkaisija on vain 75 mm. Kanavan taipuisa rakenne mahdollistaa sen sijoittamisen ahtaisiin paikkoihin.Yläkerran tiloihin kanavat kulkevat sisäväliseinässä. Näin kanavat eivät vie yhtään ylimääräistä tilaa eikä ylimääräistä kotelointia tarvita. Koska kaikki ilmanvaihtokanavat kulkevat höyrysulun sisäpuolella, ilmanvaihtokanavia ei tarvitse lämpöeristää, lukuun ottamatta ilmanvaihtokoneelle meneviä ulko- ja jäteilmakanavia.Tilaa esite esitepalvelusta
20232_80801.jpg
Saako ilmanvaihdon sammuttaa pakkasella?
Energiakriisi on saanut kodin omistajat pohtimaan energiankulutusta entistä tarkemmin. Ilmanvaihdon sammuttaminen voi houkuttaa, mutta sitä ei kannata tehdä talvellakaan.Ilmanvaihto nimittäin poistaa likaista ilmaa ja ylimääräistä kosteutta sekä tuo raikasta hengitysilmaa asuntoon. Siksi toimiva ilmanvaihto on elintärkeää niin asunnon rakenteiden kuin asukkaiden terveydenkin kannalta - myös talvella.
20228_79259.jpg
Miten ohjaan ilmanvaihtoa puhelimella tai tietokoneella?
MyVallox-ilmanvaihtokoneissa on sisäänrakennetut kosteus- ja hiilidioksidianturit, joiden ansiosta ilmanvaihto tehostuu automaattisesti tarpeen mukaan. Koneita voi myös ohjata itse etänä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton