Mökin ilmanvaihto kesäksi kuntoon

Onko kesämökillä ummehtunut, kostea sisäilma? Kuluuko ensimmäinen tunti mökille saavuttua aina tuuletushommissa? Silloin voi olla aika päivittää rakennuksen ilmanvaihto.

Mokkikausi-lahenee_1920

Kesämökin ilmanvaihto hoituu usein varsin yksinkertaisin konstein. Raikas ulkoilma tulee sisälle seinään asennettujen tuloilmaventtiilien kautta, kun taas kosteus, hiilidioksidi ja muut epäpuhtaudet poistuvat ulkoilmaan savupiipun tai katolle vedetyn tuuletusputken kautta.

Mökki on ilmanvaihdon tarpeiltaan kuin mikä tahansa rakennus. Ellei ilmanvaihto ole riittävän hyvä, kosteus, rakennusmateriaalien päästöt ja ihmisten uloshengittämä hiilidioksidi eivät poistu tilasta ja rakenteet kärsivät.
 

Huono ilmanvaihto mökillä johtaa ongelmiin

Varsinkin syksyllä mökin sisälle kertyy sateen ja alhaisen lämpötilan vuoksi kosteutta. Jos ei ilma pääse ulos muuta kautta, se pyrkii ulos mökin rakenteista ja kerääntyy silloin seiniin ja kattoon, mikä talven tullen tarjoaa erinomaiset puitteet homeen syntymiselle ja bakteerien leviämiselle. Pakkassäällä rakenteisiin tiivistynyt vesi voi myös aiheuttaa ongelmia jäätymällä ja rikkomalla mökin rakenteita.

Ratkaisu ilmanvaihto-ongelmiin

Ratkaisu mökin ilmanvaihdon kunnostamiseen on VILPE® ECo Ideal Wireless. Se on älykäs ilmanvaihtojärjestelmä, joka pitää huolen siitä, että mökilläsi on aina raikas sisäilma, oli sitten kesä tai talvi.

Mökin ilmanvaihto optimoidaan ilman kosteus- ja hiilidioksiditason mukaan. Toisin sanoen, kun mökki on käytössä, puhallin käy suuremmilla tehoilla kuin jos se on tyhjillään, jolloin se käy perusteholla. Kaikki tämä on automaattista, eikä sinun käyttäjänä tarvitse huolehtia mökin ilmanvaihdosta.

Asentamalla mökillesi VILPE® ECo Ideal Wireless -järjestelmän pidät huolta paitsi mökkisi hyvinvoinnista myös luonnosta ja sähkökuluistasi, sillä kyseessä on energia- ja kustannustehokas järjestelmä. Voit laittaa saunan tulille ja grillin kuumaksi heti mökille saavuttuasi, ja siirtyä suoraan viikonlopun tai loman viettoon.

Mökkien lisäksi ECo Ideal sopii muun muassa remontoitaviin omakotitaloihin.

Lue lisää: Sopiiko ECo Wireless kotiini?

Mitä ECo Ideal Wireless -ilmanvaihtojärjestelmään tarvitaan?

ECoIdeal_talokuva-2_1920

VILPE® ECo Ideal Wireless -peruspakettiin kuuluu käyttöpaneeli, ohjausyksikkö sekä kosteusanturi. Halutessasi voit lisätä kokonaisuuteen myös hiilidioksidiantureita tai useampia kosteusantureita. Rakennukseen tarvitaan myös VILPE® ECo -huippuimuri, tuloilmaventtiilit ja reitit siirtoilmalle.

Voit halutessasi jättää myös yhteydenottopyynnön

Jos ratkaisu tuntuu sopivalta, voit myös jättää yhteydenottopyynnön ja saat lisätietoa.

 
Päivitetty
26.2.2019