• Etusivu
  • Talo

Suomessa valmistettu laatuteräs – vihreä ratkaisu ankariin sääolosuhteisiin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö SSAB
Päivitetty 23.01.2024
20193_56639.jpg

Valikoimaan kuuluu mm. peltikattojen toteutuksessa suosittu, erittäin kestävä GreenCoat® Pural BT -pinnoite.

GreenCoat® on maalipinnoitettujen teräsohutlevyjen kotimainen tuotemerkki, jonka materiaalit soveltuvat niin kattoihin, julkisivuihin, sadevesijärjestelmiin kuin sisäkäyttöönkin. GreenCoat®-tuotteet on kehitetty antamaan rakennuksille tyylikäs ulkonäkö ja suojaamaan niitä säässä kuin säässä.

Miksi valita GreenCoat®?

1) Tuotteet on valmistettu Suomessa ja testattu vaativissa sääolosuhteissa eri puolilla maailmaa. Näytteet on altistettu ympäri vuoden muun muassa suolavedelle, lumelle, jäälle, kosteudelle, tuulelle ja UV-säteilylle. Tästä syystä GreenCoat-tuotteiden maalipinnoille voidaan antaa jopa 25 vuoden takuu.

2) Maalipinnoitetut GreenCoat®-teräkset ovat ympäristötietoisten rakennusmateriaalien edelläkävijöitä maailmassa. SSAB on patentoinut ekologisen BT-teknologian, jota käytetään useimpien GreenCoat®-tuotteiden pinnoitteissa. Biopohjaisessa teknologiassa valtaosa maalipinnoitteen perinteisestä fossiilisesta öljystä on korvattu ruotsalaisella rypsiöljyllä, mikä pienentää huomattavasti rakennusten ympäristöjalanjälkeä.

<p data-block-key="wqc0f">28 perusvärin valikoima on valittu nykyaikaisten rakennus- ja suunnittelutrendien perusteella. Lisäksi uusia värejä voidaan sävyttää asiakkaan toiveiden mukaisesti.</p>
28 perusvärin valikoima on valittu nykyaikaisten rakennus- ja suunnittelutrendien perusteella. Lisäksi uusia värejä voidaan sävyttää asiakkaan toiveiden mukaisesti.

3) Tuotteilla on laaja pintastruktuurien ja perusvärien valikoima, minkä lisäksi uusia värejä voidaan sävyttää asiakkaan toiveiden mukaisesti.

4) GreenCoat®-teräsohutlevy on kestävää mutta kevyttä materiaalia, jota on erittäin helppo muovata, leikata, rei’ittää ja profiloida. Hyvä käsiteltävyys säilyy jopa 15 asteen pakkasessa.

Osana palkittua arkkitehtuuria

Useat GreenCoat®-teräksestä valmistetut rakennukset ovat saaneet erilaisia kansallisia ja kansainvälisiä arkkitehtipalkintoja.

<p data-block-key="leskr">Useat GreenCoat®-teräksestä valmistetut rakennukset ovat saaneet erilaisia kansallisia ja kansainvälisiä arkkitehtipalkintoja. Hollannissa sijaitsevan Longhousen katolle valittiin mattamusta GreenCoat®-teräs. Arvokkaan näköinen katto sopii ihanteellisesti yhteen ikääntyessään harmaantuvan puun kanssa.</p>
Useat GreenCoat®-teräksestä valmistetut rakennukset ovat saaneet erilaisia kansallisia ja kansainvälisiä arkkitehtipalkintoja. Hollannissa sijaitsevan Longhousen katolle valittiin mattamusta GreenCoat®-teräs. Arvokkaan näköinen katto sopii ihanteellisesti yhteen ikääntyessään harmaantuvan puun kanssa.
SSAB
Talo
julkisivu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

ssab greencoat
Painuneet perustukset
Tulevaisuudessa pientalorakentaminen tulee sijoittumaan yhä enemmän sellaisille alueille, joissa teknisesti luotettava perustaminen edellyttää paalujen käyttöä. Paaluja on pientalorakentamisessa perinteisesti totuttu käyttämään ainoastaan sellaisissa pohjasuhteissa, joissa maaperä on siinä määrin kokoonpuristuvaa, että maan varaan perustaminen ei tule kysymykseen. Ennustetusta ilmastonmuutoksesta johtuva kuivuuden lisääntyminen kesällä voi aiheuttaa pohjaveden alentumista ja odottamattomia painumia maanvaraisesti perustetuissa rakennuksissa.Lisääntyvät syys- ja talvisateet aiheuttavat puolestaan suurempia kosteusrasituksia alapohjarakenteisiin, joiden hallinta edellyttää ryömintätilan hyvää tuulettumista. RR-teräsperustus on kantavuudeltaan luotettava ja kosteusteknisesti moitteetta toimiva pientalon perustusratkaisu kaikkiin maaperäolosuhteisiin, myös kalliolle perustettaessa.Jätä yhteydenottopyyntö teräspaaluistaJätä yhteydenottopyyntö energiapaaluistaTilaa veloitukseton esite teräspaalutuksesta
20193_56640.jpg
Valitse huippukestävä kotimainen rakennus­materiaali: säästä luontoa ja rahaa
GreenCoat® on maalipinnoitettujen teräsohutlevyjen kotimainen tuotemerkki, jonka ympäristöystävällisesti tuotetut materiaalit soveltuvat erinomaisesti niin kattoihin, julkisivuihin, sadevesijärjestelmiin kuin sisäkäyttöönkin. GreenCoat®-tuotteet on kehitetty antamaan rakennuksille tyylikäs ulkonäkö ja suojaamaan niitä säässä kuin säässä.
musta katto saumapellistä jossa näkyy lumiesteet ja kattosilta
Teräsohutlevyä on helppo käsitellä jopa 15 asteen pakkasessa
Suomessa on neljä vuodenaikaa. Julkisivuun ja kattoon liittyviin remontteihin tavallisesti mielletään kevät ja kesä parhaimmiksi remonttiajoiksi. Asenteissa on aika tehdä muutoksia: menetelmien ja työtapojen kehittyessä monet lämpimämpiin vuodenaikoihin miellettävät remontit voidaan suorittaa talvellakin. Kuten kattoremontti.
Julkisivun rappaus
Julkisivun uusiminen rappauksella
Hyvään talonpitoon kuuluu säännöllinen, vähintään kerran vuodessa tehtävä ainakin silmämääräinen tarkistus kaikissa niissä rakenteissa – sisällä ja ulkona – joissa vesi tai kosteus voi mahdollisesti päästä rakenteisiin. Julkisivu, täysin pintamateriaalista riippumatta, on yksi keskeisistä tarkastuskohteista. Rapatuista pinnoista voi hakea mahdollisia halkeamia ja pinnoitteen irtoamisia silmämääräisesti ja koputtelemalla vaikkapa puupalikalla pintaa. Vaurioitunut rakenne antaa kyllä kuulua itsestään.
20178_49846.jpg
Savikattotiili toimii julkisivussa!
Vaikka paikalla muurattu tiilijulkisivu on todettu Tampereen teknillisen yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan elinkaariedullisimmaksi julkisivuratkaisuksi kerrostalossa, voidaan keraaminen julkisivu toteuttaa muullakin tavoin kuin muuraamalla. Yksi tällainen tapa on tehdä persoonallinen julkisivu keraamisilla savikattotiilillä, kuten Oulun Åströmin rannassa on tehty.
rudus turvahiekka ja leikkihiekka
Turvahiekkaa ja leikkihiekkaa kullanmuruille
Lasten leikkipaikka ei ole taloyhtiöiden pihalla mitenkään tavaton näky. Erilaiset kiipeilytelineet, keinut sekä hiekkalaatikot ovatkin usein kovassa käytössä. Koska käyttäjiä on monia ja heidän ikähaitarinsa vaihtelee vauvasta kouluikäisiin, asettaa se myös leikkipaikan turvallisuudelle omat kriteerinsä.Leikkikenttävälineiden turvallisuudesta ovat vastuussa välineiden valmistajat, leikkikentän ylläpitäjät sekä sen omistaja. Leikkikenttä tulee siis pitää kunnossa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton