WC-istuimen paikkaa voi remontissa siirtää helposti seinä-wc:llä

Yleinen virhe kylpyhuoneen sisustusta suunniteltaessa on se, että tilaan yritetään mahduttaa liikaa kalusteita. Esimerkiksi laatikoiden ja kaapinovien aukeamisen vaatimaa tilaa ei aina osata ottaa huomioon. WC-istuin saatetaan sijoittaa niin ahtaasti seinän viereen, ettei siinä ole hyvä istua.

Remonttikohteissa viemärin nykyinen sijaintipaikka yleensä määrää, mihin kohtaan wc voidaan asentaa ilman isompia purkutöitä. WC:n paikkaa on kuitenkin mahdollista siirtää myös jälkikäteen niin, ettei viemäriä tarvitse siirtää. Kun seinä-wc asennetaan seinän eteen ja asennuselementti koteloidaan, viemäriputken saa johdettua pidennetyn kotelon sisällä alkuperäiseen seinä- tai lattiaviemäriin. Näin seinä-wc:n saa toteutettua myös kylpyhuoneeseen, jossa on lattiaviemäri.

duofix_seinan_eteen_koteloitu_seina-wc_ja_pneumaattinen_painike
IDO_Elegant_musta_miljöö

Älä asenna wc:tä liian ahtaasti seinän viereen

WC-istuimelle tulisi varata aina leveydeltään vähintään 80 senttimetrin tila, jotta siinä on miellyttävä istua. Istuin itsessään vie noin 35–40 senttimetriä tilaa, ja molemmille puolille tulisi jättää vähintään 20 senttimetriä sen lisäksi. Silti monissa kylpyhuoneissa ja vessoissa törmää liian lähelle seinää asennettuun vessanpyttyyn.

– Jos wc-istuin tuntuu olevan väärässä paikassa, asennuspaikkaa pystyy siirtämään seinä-wc-elementtiä käyttämällä niin, että alkuperäistä viemäriä voi yhä käyttää. Seinä-wc:n asennuselementti asennetaan seinän eteen, ja sopiva viemäriputki johdetaan istuimesta vanhaan viemäriin. Putki jää piiloon, kun asennuselementti koteloidaan, ja koteloinnista tehdään riittävän leveä, vinkkaa Arja Koivisto Geberitin myynnistä.

Geberit on erikoistunut asennusratkaisuihin, joilla seinä-wc:n huuhtelusäiliö piilotetaan seinän taakse. Jos seiniä ei haluta avata, seinä-wc-elementin voi yhtä hyvin asentaa seinän eteen ja koteloida. Piilohuuhtelusäiliön sisältäviä asennuselementtejä on eri korkuisia. Huuhtelupainikkeen voi sijoittaa joko istuimen yläpuolelle tai koteloinnin päälle piiloon. Pneumaattisella painikkeella wc:n etähuuhtelu on mahdollista. Kauko-ohjaimen tapaan toimivan huuhtelupainikkeen paikan voi valita vapaasti, esimerkiksi istuimen viereiseltä seinältä, johon on helppo ylettyä.

Duofix-seinäelementti, rakenne seinän sisällä.Duofix-seinäelementti, rakenne seinän sisällä.
Duofix-elementti valmiissa kohteessa.Duofix-elementti valmiissa kohteessa.

Monolith haastaa wc:n tyypillisen muotoilun

Jos wc:n paikkaa ei tarvitse siirtää, remonttikohteisiin sopii hyvin myös Geberit Monolith -säiliömoduuli wc-istuimelle. Suorakaiteen muotoinen, lasipintainen Monolith kätkee sisälleen wc:n huuhtelusäiliön. Siihen kiinnitetään oman maun mukainen posliini-istuin, jonka voi yhdistää joko seinä- tai lattiaviemäriin. Näin wc-istuimen ilmeen saa modernisoitua helposti. Monolith sopii erityisesti kohteisiin, joissa rakenteisiin ei haluta tehdä muutoksia, sillä sen saa asennettua nopeasti vanhaan viemäriin.

– IDOn valikoimasta löytyy sopivat posliiniset wc-istuimet sekä Monolithiin että Duofix Sigma- ja Omega-asennuselementteihin. Uudet huuhtelukauluksettomat Rimfree-mallit ovat herättäneet paljon kiinnostusta. Niissä houkuttaa helppo siivous. IDO Glow ja IDO it! -mallistosta löytyy huuhtelukauluksettomia seinä-wc-istuimia. Jos viemäri on lattiassa, kylpyhuoneeseen saa uutta ilmettä helposti yhdistämällä Monolithiin istuimen, joka on muotoiltu moderniin back-to-wall-tyyliin, Koivisto mainitsee.

Valkoinen Geberit Monolith -säiliömoduuli.Valkoinen Geberit Monolith -säiliömoduuli.

Posliinisen seinä-wc-istuimen muotoilulla voi myös leikitellä. Esimerkiksi IDO it! -istuinten muoto on kulmikas ja suorakaiteen omainen. Back-to-wall-malliset Easy- ja Fast-istuimet kapenevat linjakkaasti lattiaa kohden.

Kulmikas IDO it!- sekä linjakas Pozzi Ginori Fast back-to-wall-wc.Kulmikas IDO it!- sekä linjakas Pozzi Ginori Fast back-to-wall-wc.
Nimetön-22

Fiksujen oivallusten IDO Glow ja ajaton IDO Elegant

IDO Glow -kylpyhuonemallisto on tyylikäs ja toimiva kokonaisuus, joka on täynnä fiksuja yksityiskohtia ja näppäriä arkea helpottavia oivalluksia. Malliston tuotteilla luot yhtenäisen ilmeen kylpyhuoneeseesi. IDO Glow -wc-istuimet ovat täysin huuhtelukauluksettomia Rimfree®-malleja. Avoimessa wc-kulhossa ei ole piilopaikkoja lialle ja bakteereille, jolloin puhdistus on helppoa ja nopeaa. Yhdessä wc-istuinten likaa hylkivän Smart-lasitteen kanssa Rimfree-ratkaisu tekee wc:stäsi erittäin hygieenisen. Lisäksi sen sileät pinnat on helppo pyyhkäistä puhtaaksi ja raikkauden takaa sisäänrakennettu Fresh WC -toiminto, joka annostelee automaattisesti wc-raikastetta jokaiseen huuhteluveteen.

Tyylejä tulee ja menee. Hyvä muotoilu sen sijaan on ikuista. IDO Elegant on sarja, jonka ajaton design sopii jokaiseen kylpyhuoneeseen. Tämä moderni, mutta ajaton mallisto kunnioittaa yksinkertaisen minimalistisia ja tyylikkäitä muotoja. Ohut, keraaminen tasoallas tuo kylpyhuoneeseen kevyen ja elegantin tunnelman. Altaan ympärillä on paljon laskutilaa kylpyhuonetarvikkeillesi. IDO Elegant -kalusteet ovat saatavilla kolmessa eri värissä. Valittavana on harmoninen valkoinen ja lisäksi kaksi muuta väriä, trendikäs harmaa sekä tyylikäs mattamusta. Leveysvaihtoehtoja on useita ja erilaiset sivukaapit täydentävät tämän monipuolisen malliston. Tuotteet on valmistettu Suomessa.

IDO Elegant -alakaappi ja tasoallas, IDO Glow -seinä-wc ja IDO Showerama -suihkukaappi.IDO Elegant -alakaappi ja tasoallas, IDO Glow -seinä-wc ja IDO Showerama -suihkukaappi.
 
Päivitetty
18.2.2019