Mitä tekee mökistäsi hyvän etätyöpisteen?

Vapaa-ajan asuminen on muuttunut viime vuosina ainakin loma-asuntojen sijainnin ja varustelutason osalta. Nykyään halutaan vapaa-ajan asunnot lähelle vaikkapa laskettelurinteitä tai golfkenttiä. Myös etätyöskentely on siirtynyt mökeille Ja kaiken tasoiset mökit tekevätkin nyt kauppansa juuri etätyöskentelytarkoituksiin. Iso osa mökeistä kaipaa kuitenkin pientä päivitystä, ennen kuin ne soveltuvat etätyöskentelyyn.

etätyöpiste mökille-750x422

Vaikka mökki olisikin järven rannassa kaukana kaikesta, on mökkien ja vapaa-ajan asuntojen mukavuudet jo samaa luokkaa, jos eivät jopa paremmalla tasolla, kuin kotona. ”Mökkeilyyn” halutaan panostaa myös sähköistyksen osalta. Loma-asuntoja korjataan nyt sillä silmällä, että niistä jonain päivänä tulee perheelle kakkoskoteja.

Huolettomuus ja vaivattomuus on ajan trendi myös mökkeilyssä

Esimerkiksi monet loma-asunnot varustetaan kahdella saunalla, sähkökiukaallinen kiireisiin tilanteisiin ja puulämmitteistä käytetään, kun on aikaa lämmittää sauna. Viihdepalvelut täytyy toimia myös mökeillä. Valaistus niin sisällä kuin ulkonakin on merkittävästi parantunut aikaisempiin mökkeihin verrattuna.

Ulkovalaistuksessa kiinnitetään paljon huomiota terassien ja kulkuväylien valaistukseen. Tämä lisää merkittävästi viihtyisyyttä ja turvallisuutta pimeän vuodenajan mökkeilyyn.

Toki vieläkin on paljon perinteisiä mökkejä, joista osa on ilman juoksevaa vettä ja sähköä. Mutta myös näissä kohteissa uuden sukupolven mökkeilijät hakevat kuitenkin helppoutta ja mukavuuksia myös loma-asumiseen ympäri vuoden.

750

Mökkejä saneerataan esimerkiksi sukupolvenvaihdoksen yhteydessä hieman modernimpaan suuntaan ja otetaan käyttöön esimerkiksi aurinkopaneelit tai aggregaatti tuottamaan sähköä.

LUKUVINKKI! Näin säästät sähköä mökillä >>

Etäohjauksen etuja mökillä:

  • Voit tarkistaa missä ja milloin vain mökkisi tilanteen
  • Simuloi läsnäoloa, kun talo jää tyhjilleen
  • Kun mobiililaitteesi poistuu kotoa, samalla sammutat vaikka kaikki valot
  • Voit liittää kodinkoneita kodinohjaukseen ja sammuttaa ne etänä
  • Ovipuhelin tallentaa ovella käyneet vieraat
  • Luo automaattisia valaistustunnelmia ja aistiesteettömyyttä
  • Kosteusvahti katkaisee vedentulon automaattisesti

Ohjaa mökin toimintoja etänä ja säästät

Tilastokeskuksen mukaan mökkien päälämmönlähteenä on 42 %:ssa sähkölämmitys. Sähkön säästäminen on yksi helpoimmista asioista, jota voit mökilläsi parantaa etäohjausjärjestelmällä. Kestävä arki -projektin asiantuntija Lotta Toivosen mukaan esimerkiksi siirtymällä peruslämmityksestä kuivanapitolämmitykseen, silloin kun mökillä ei oleskella, voi hiilijalanjälki pienentyä jopa 26 % vuodessa.

LUKUVINKKI! Tyylikkään mustat asennuskalusteet >>

HUOM!
Muista mainita kodinohjausjärjestelmästäsi ja erityisesti sen turvatoiminnoista myös vakuutusyhtiöllesi – saatat olla oikeutettu saamaan alennusta kotivakuutuksen maksuista.


Ideoita sähköistykseen

Keittiöön voi seinään asentaa radion kaiuttimineen. Säästät pöytätilaa.Keittiöön voi seinään asentaa radion kaiuttimineen. Säästät pöytätilaa.
Makuuhuoneeseen voi laittaa kytkimen kätevästi käden ulottuville, jolloin voi sammuttaa valot kaikkialta talosta nousematta sängystä. Tämän voi toteuttaa kätevästi ABB-free@home-kodinohjauksella.Makuuhuoneeseen voi laittaa kytkimen kätevästi käden ulottuville, jolloin voi sammuttaa valot kaikkialta talosta nousematta sängystä. Tämän voi toteuttaa kätevästi ABB-free@home-kodinohjauksella.
Mukavuuskytkin varmistaa etteivät valot jää päälle. Sopii hyvin wc-tiloihin, kylpyhuoneeseen, vaatehuoneeseen tai eteiseen. Lapsiperheiden suosikki!Mukavuuskytkin varmistaa etteivät valot jää päälle. Sopii hyvin wc-tiloihin, kylpyhuoneeseen, vaatehuoneeseen tai eteiseen. Lapsiperheiden suosikki!
ABB-free@home-kodinohjaus on hyvä valinta silloin, kun halutaan ohjata valaistusta, lämmitystä ja ilmastointia sekä vaikkapa markiiseja.ABB-free@home-kodinohjaus on hyvä valinta silloin, kun halutaan ohjata valaistusta, lämmitystä ja ilmastointia sekä vaikkapa markiiseja.

Ulkovalaisimet kannattaa kytkeä Vahti-Jussiin, jolloin valot eivät pala turhaan ulkonakaan. Liikettä havaitessaan se sytyttää valot ja sammuttaa ne asetetun ajan jälkeen. Värivaihtoehtoja on useita.

Etäohjaus säästää hermojasi

Miltä tuntuu huomata 50 kilometrin päässä mökiltä, ettet muista, sammutitko kahvinkeittimen vai et? Etäjärjestelmällä voit sammuttaa sähköt mökiltä vaikka puhelimellasi. Etäohjaukseen kytketty valvonta pitää huolta mökistäsi sinun poissaollessasi ja hälyyttää aina tarvittaessa.


Tilaa ilmainen ABB-free@home Helpompaa kodin ohjausta -esite.

Tilaa ilmainen esite

 
Päivitetty
24.3.2021