Kustannustehokkaat portaat mittatilaustyönä

Kokemus tuo mukanaan varmuuden. Kun portaita on tehty neljännesvuosisadan ajan, tuotevalikoima on ehtinyt rakentua sellaiseksi, josta asiakkaan on helppo lähteä kokoamaan sisustukseensa sopivia portaita.

Portaat tehdään sisustukseen sopivaksi.Portaat tehdään sisustukseen sopivaksi.

Miten mitoitetaan?

Portaiden mitoittamisen näkökulmasta portaiden toteutukseen liittyvät tärkeimmät kysymykset ovat tilan käyttö ja porrastyypin valinta. Mitoitusta ohjaavat rakentamismäärykset. Portaalle pitää antaa riittävästi tilaa, vaikka vähän tilaa vievät portaat tuntuisivatkin houkuttelevalta ratkaisulta. Portaille varattavaa tilaa suunnitellessa on huomioitava mm. rakentamismääräysten mukainen askelkorkeus ja etenemä sekä portaiden vapaa leveys.

Lappiportaiden rakenne

Näyttävyyttä portaisiin

Kaide- ja pintakäsittelyvalinnoilla portaasta saadaan näyttävä kokonaisuus. Porras suunnitellaan kodin sävyihin ja materiaaleihin sointuvaksi. Lappiportaiden tuotevalikoimasta löytyy kattava valikoima erilaisia porrasvaihtoehtoja: sivujohdemalleista kaarevasta suoralinjaiseen tai portaan alla kulkevaksi satulaksi. Myös kaide sovitetaan kotiin sopivaksi - kevyesti lasista tai perinteisesti puukaide.

Portaat myös parvelle

Parviportaissa ei aina päästä asuinkäyttöön tulevien portaiden mittasuosituksiin; tällöin portaan kaltevuus/etenemän ja nousun suhde on syytä harkita käyttötarkoituksen mukaan. Lappiportaan vakioiduilla mitoituksila olevia portaita voi tilata helposti verkkokaupoista.

Pienen tilan parviportaat voi tilata säädettävänä tai vuoroaskelportaana, jolloin portaan koko askelleveys saadaan hyödynnettyä.

ParviportaatParviportaat

Tarjouspyyntö verkkosivujen kautta

Lappiportaan verkkosivujen kautta jätettyjä tarjouspyyntöjä varten tarvitaan kohteesta mittatietoja, joko pohjapiirrokset ala- tai yläkerrasta sekä leikkauskuva, joista selviää porrasaukon sijainti ja sen mitat. Ellei kuvia ole saatavissa, voi mittatiedot jättää soittamalla myyjälle tai lähettämällä postissa.

On hyvä tutustua valmistajan tuotevalikoimaan hyvissä ajoin. Kun porrasvalmistaja valitaan riittävän aikaisessa vaiheessa, saa rakentaja oikeat mitoitusohjeet porrasaukon rakentamiseen. Tällöin tulee huomioitua valitut materiaalit ja mahdollisesti niiden erityisvaatimukset porrastilassa.

Lisäinformaatiota portaista

Tutustu porrasmallistoon

Osta verkkokaupasta >>

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö portaista

 
Julkaistu
4.3.2019