Keittiön led-nauhaprojekti itse tai mittatilaustyönä

750

Keittiön led-nauharatkaisut ovat jokaisessa kodissa yksilöllisiä. Tämä johtuu siitä, että keittiöiden muodot ja mitat vaihtelevat. Myös keittiökalusteiden paikat ja esimerkiksi liesituulettimen tyyli ja koko aiheuttaa suunnittelutarvetta toimivalle led-nauhatoteutukselle. Suunnitteluun ja toteutukseen kannattaa hankkia apua ammattilaiselta.

Jätä suunnittelupyyntö tästä >>

Keittiön led-nauharatkaisuilla tasaista valoa koko tilaan

Keittiön valaistuksen suunnittelussa kiinnitetään huomiota siihen, että työtasoille ja kaapistoille saadaan tarpeeksi valoa. Monissa nykykodeissa keittiöt ovat avoimia ja yhdistyvät oleskelutiloihin saarekkeilla tai ilmavilla seinäkkeillä. Tällöin keittiön valaistuksessa tulee huomioida myös ne hetket, jolloin keittiössä tarvitaan vain kevyttä tunnelmavalaistusta. Yleisiä led-nauhalla valaistavia kohteita keittiössä on useita:

 • työtasot ja kaapiston alle jäävä välitila
 • keittiön kaappien päälliset
 • kaappien sisäpuolet
 • saarekkeen valaisu
 • keittiön sokkelin valaistus
 • alaslasketun katon reunukset

Led-nauha keittiön työtasoille
Led-nauhalla saadaan yhtenäinen ja tehokas valaistus, jolloin työtasolle ei jää hämäriä kohtia ja koko työtasoa on helppo käyttää. Jos työtason yläpuolella ei ole kaapistoa, niin tasainen valaistus voidaan toteuttaa riippuprofiililla. Jos puolestaan työtaso on kaapiston alla, niin välitilavalaistukseksi kannattaa valita kaapiston alle asennettava, mittojen mukaan led-nauhasta ja alumiiniprofiilista tehty led-kisko.

Led-nauha kaappien päälle ja sokkeliin
Kaappien päälle asennettavat led-kiskot sekä sokkeliin, lähelle lattiatasoa asennettavat huomaamattomat led-kiskot ovat varmasti oikea tapa lisätä viihtyisyyttä esimerkiksi iltaisin. Molemmat valoista ovat epäsuoria ja valotehossa voi halutessaan valita himmeämmän nauhan.

Keittiösaarekkeen korostus led-nauhalla
Saarekkeen valaisu toteutetaan yleensä valaisemalla jokin saarekkeen sivuista. Hyvin usein sivuista valitaan se, jonka yli taso työntyy pisimmälle eli aamiaistasoksi. Tällainen saarekkeen valaisu toimii sekä tehokeinona että ratkaisuna, jolla saadaan tunnelmallista epäsuoraa valoa keittiöön.

Keittiön kaappien sisäpuolien valaistus led-nauhalla
Kaappien sisäpuolien on helppoa toteuttaa niin, että valot syttyvät, kun kaappi avautuu ja sammuvat, kun kaappi suljetaan. Esimerkiksi keittiön kulmissa ja syvissä kaapeissa kaappivalo on toimiva ratkaisu. Keittiön käyttömukavuus lisääntyy huomattavasti, kun kaapeista löytää nopeasti tarvitsemansa astiat, ainekset ja välineet. Myös vitriinien valaisu on suosittua, mutta siinä valot kannattaa asentaa kytkimeen, jolla valot saadaan palamaan myös kaapin ollessa suljettuna. Lasin läpi kajastava valo tuo tunnelmaa tilaan.

Valotehoa pienellä kulutuksella
Ledeillä valaisu on energiatehokasta. Vaikka valon määrä lisääntyy, niin hyvin suunniteltu, monimuotoinen valaistus ei kuluta liikaa eikä siten myöskään kasvata sähkölaskua. Sisustukselliset valaisimet mm. ruokailutilaan voidaan nekin useimmiten varustaa led-polttimolla.
Suunnittelussa otetaan huomioon käytännön seikat ja taloudellisuus pitkällä kokemuksella. Tilan valaistus suunnitellaan siis asiakkaan tarpeiden mukaan, mahdollisimman käytännölliseksi ja helpoksi.

Keittiön led-nauhavalaistuksessa huomioon otettavia seikkoja

Suunnittelussa on tärkeää ottaa huomioon muuntajien koko ja sijoittelu, sekä led-nauhan tarvitsemat johdotukset muuntajalle. Ammattilaisen puoleen kannattaa kääntyä suunnitteluvaiheessa, jolloin lopputuloksesta saadaan toimiva ja johdotukset asennettua huomaamattomasti.

750

Keittiössä muuntajien sijoittelussa hyödynnetään monesti kaappeihin tehtäviä kiinnityksiä, valepohjia ja muita hukkatiloja. Muuntajan voi sijoittaa myös kaapin päälle tai keskittää muuntajat huoltoluukun taakse. Muuntajan sijainnit on hyvä suunnitella, jotta led-kiskon kasausvaiheessa led-nauhalle saadaan juotettua tai liitettyä sopivan mittaiset välijohdot ja pistotulpat tarvittaessa. Ammattilainen osaa myös huomioida keittiön rakenteelliset ominaisuudet.

Kosteussuojaus on hyvä ottaa huomioon myös keittiön led-valaistusta suunniteltaessa. Roiskuvalle vedelle alttiit paikat tiskialtaan luona, sekä kaikki sokkelikiskot kannattaa valita huolella. Kaikissa led-nauhoissamme on kostean tilan vaihtoehdot, eli led-nauhan pinnassa on ohut, kellastumaton silikonipinta. Matalaa pintaprofiilia käytettäessä led-nauhan ei tarvitse olla kosteussuojattu, sillä profiilin kansi on hyvin tiivis, kosteussuojausluokitukseltaan IP65.
Pölyn kerääntymiselle alttiisiin paikkoihin riittää yleensä alumiiniprofiili diffuusereineen, joka suojaa led-nauhaa esimerkiksi silloin, kun pyyhitään pölyjä.

LedStoren mittatilauspalvelussa LedPajalla käymme läpi tarvittavat yksityiskohdat, jotta kokonaisuudesta tulee kestävä ja tarkoituksenmukainen.

Tutustu uutuustuotteisiin tästä>>

Led-nauhan ja alumiiniprofiilin valinta keittiön eri kohteisiin

Led-nauhoja ja alumiiniprofiileita on valittavissa useita, joten ainakin perustyypit on hyvä tietää, kun suunnittelu aloitetaan:

Led-nauhan teho vaikuttaa siihen, kuin paljon virtaa se kuluttaa, mutta myös siihen, kuinka kirkas nauha on. LedStoren led-nauhat ovat himmennettäviä, ja ne jaetaan karkeasti ottaen kahteen luokkaan käyttötarkoituksen mukaan:
 

 • tunnelmallista, epäsuoraa lisävaloa saarekkeisiin, sokkeleihin ja kaappien päälle saadaan 7,2 W/m HELMEILE-nauhalla. Nauhasta tulee täydellä teholla 500 lumenia / metri. Korkeisiin tiloihin voidaan valita tehokkaampaakin led-nauhaa.
 • työskentelyvaloa saadaan tehokkaammista led-nauhoistamme joita on eri teholuokissa 12,4 W/m ja 20 W/m välillä. Valoa ne antavat täydellä teholla 1000 lumenista 1600 lumeniin, per metri, riippuen nauhasta. Led-nauhat löytyvät LedStoren valikoimista nimillä PRO, SUPREME, HELMEILE 14,4 W/m ja TASAINEN.

Kaikista led-nauhoista löytyy sekä lämmin valkoinen että neutraali valkoinen. Lisäksi keittiöissä on lisääntymässä värisäädettävät led-nauhat, eli RGB-nauhat ja värilämpötilasäädettävät CCT-nauhat.

Alumiiniprofiili valitaan karkeasti ottaen viidestä eri tyypistä; kapeat pintaprofiilit suoraan alaspäin, kulmaprofiilit, uppoprofiilit, seinäprofiilit epäsuoraan valaisuun, riippuprofiilit. LedStoren verkkokaupassa alumiiniprofiilit löytyvät omasta alumiiniprofiili-kategoriastaan.

Mittatilauspalvelussamme LedPajalla autamme sinua löytämään juuri oikean yhdistelmän led-nauhaa ja profiilia, sekä niihin sopivat muuntajat ja käyttökytkimet.

Miksi teettää LedPajalla mittatilausvalaistus omien tarpeiden mukaan?

Uuden keittiön tekijälle tai olemassa olevan remontoijalle LedStoren mittatilauspalvelu, LedPaja, on oiva apu. Olemme asiakkaan apuna suunnittelusta lähtien, jolloin aikaa ja vaivaa säästyy. Led-nauhat ja alumiiniprofiilit saa mittatilauspalvelusta sentilleen oikean mittaisina, ja muuntajat oikein mitoitettuna. Juotamme led-nauhoihin tarvittavat välijohdot, ja poraamme tarvittaessa alumiiniprofiileihin läpiviennit. LedPajalla mietitään myös tarpeeseen sopivat käyttökytkimet tai himmentimet, ja led-kisko kasataan asennusvalmiiksi. Tarvittavat osat voi myös ostaa metrimittaisina, ja kasata sekä asentaa ne itse.
Tiivistettynä mittatilauspalvelun hyödyt ovat:

 • Et tarvitse omia työkaluja
 • Ei tuskailua pienten tinausliitosten kanssa
 • Ei led-nauhojen ja alumiiniprofiilien hukkapaloja
 • Ei mitta- tai leikkausvirheitä
 • Säästät aikaa ja rahaa
 • Saat mittatilaustyön/led-nauhaprojektin käyttövalmiina, testattuna ja kasattuna.
 • Saat työlle ja komponenteille jopa 7 vuoden toimivuus- ja tuotetakuun.
 • Saat projektille ammattitaitoiset toteuttajat.

750

Tilaa valaisimet ja tarvikkeet Rakentaja.fi-verkkokaupasta

Rakentaja.fi-verkkokaupasta löytyvät LedStoren suosituimmat valaisinmallit.

Verkkokauppaan >>

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä suunnittelupyyntö
 
Päivitetty
15.3.2021