Sähkösaneeraus kannattaa

Kiinteistön sähköjärjestelmät kannattaa uusia viimeistään linjasaneerauksen yhteydessä, sillä putkiremontti tarjoaa hyvän mahdollisuuden päivittää rakennuksen sähkö- ja tietoverkkokaapelointi kerralla kustannustehokkaasti. Lisäksi taloyhtiön sähköjohtojen ja putkien elinkaari on laskennallisesti sama, eli 30-50 vuotta. Samalla korjaukset ja parannukset lisäävät kiinteistön ja asuntojen arvoa sekä asumismukavuutta ja -turvallisuutta.

- Kun linja- ja sähkösaneeraus toteutetaan saman aikaisesti varmistetaan energiatehokkuuden kannalta järkevät ratkaisut. Kokonaisvaltainen saneeraus vaikuttaa myös kiinteistön arvoon, sanoo Consti Talotekniikka Oy:n sähköasennuspäällikkö Juhani Erkkilä.

Sähkösaneerausta suunniteltaessa on hyvä tarkistaa, että sähkökalusteet vastaavat nykyajan elektroniikan tarpeita sekä valaistuksen ajanmukaisuus ja riittävyys. Ehkä on hyvä ottaa myös esille sähköautojen mahdolliset latauspisteet ja niiden laajentaminen tarpeen lisääntyessä.

Kerrostalon ja muun kiinteistön sähköjärjestelmät kannattaa uusia viimeistään linjasaneerauksen yhteydessä, sillä putkiremontti tarjoaa hyvän mahdollisuuden päivittää rakennuksen sähkö- ja tietoverkkokaapelointi kerralla kaikkiin asuntoihin kustannustehokkaasti.Kerrostalon ja muun kiinteistön sähköjärjestelmät kannattaa uusia viimeistään linjasaneerauksen yhteydessä, sillä putkiremontti tarjoaa hyvän mahdollisuuden päivittää rakennuksen sähkö- ja tietoverkkokaapelointi kerralla kaikkiin asuntoihin kustannustehokkaasti.

Tarvitaanko kodinohjausta?

Linjasaneerauksen yhteydessä kannattaa miettiä sähkösaneerauksen taso, halutaanko toteuttaa pieni vai iso muutos? Halutaanko samalla kodinohjausta vai pelkästään kytkimien ja pistorasioiden vaihto. Kun taloyhtiössä päädytään linjasaneeraukseen, kannattaa miettiä myös sähköjen osalta mitä tarvitsee tulevaisuudessa ja minkälaiset toiminnot helpottavat arkea.

ABB-free@home-kodinohjaus on hyvä valinta silloin, kun halutaan ohjata valaistusta, kaihtimia ja markiiseja, lämmitystä ja ilmastointia. Myös ovipuhelin voidaan liittää samaan järjestelmään. Asukas voi luoda itselleen omia tilanneohjauksia erilaisia arkielämän tilanteita varten ja muokata niitä helposti. Esimerkiksi huonelämpötilat voi näin pitää sopivina ja säästää lämmityskuluja silloin, kun huoneissa ei oleskella. Järjestelmän ohjaus on helppoa ja onnistuu painikkeilla, tabletilla tai älypuhelimella, myös etänä.

Tutustu myös ovipuhelinjärjestelmän uusimiseen >> Helppo ovipuhelinjärjestelmän modernisointi

Kodinohjausjärjestelmällä ohjataan kodin sähköisiä toimintoja.Kodinohjausjärjestelmällä ohjataan kodin sähköisiä toimintoja.

Kosteusvahti ehkäisee vesivahinkoja

Kosteusvahti kannattaa asentaa esimerkiksi astianpesukoneen alle. Kosteusvahdin anturina toimii teippianturi tai johdinpari, jonka kuoritut päät kiinnitetään valvottavaan kohteeseen. Kun johtimien väliin ilmaantuu vettä tai kosteutta, antaa kosteusvahti hälytyksen. Hälytys kuitataan painikkeella, jonka merkkivalo jää palamaan, kunnes kosteus on poistunut. Järjestelmään liitettävän välireleen avulla voidaan ohjata päävesijohdon magneettiventtiiliä katkaisemaan vedentulo automaattisesti hälytyksen yhteydessä.

Jatkoroikkien tilalle riittävästi pistorasioita

Kukapa ei olisi törmännyt siihen, että pistorasiat eivät riitä. Saneerauksen yhteydessä on helppo lisätä pistorasioita keittiönkaappien alle pintaan siististi kulma-asennuksena. Pintaan asennettavaan kulma-asennusrasiaan voi asentaa USB-pistorasian, jolloin puhelin on helppo ladata, ja pistorasia on käytettävissä muuhun tarkoitukseen. Listapistorasioita käyttämällä saadaan tehtyä siistit asennukset lattianrajaan.

Kotimaiset saneerauskeskukset kerros- ja rivitaloihin >>

Keittiöremontin yhteydessä kannattaa miettiä kulmapistorasioita.Keittiöremontin yhteydessä kannattaa miettiä kulmapistorasioita.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö

 
Julkaistu
10.3.2020