Seinän lisälämmöneristys Finnfoam ja FF-PIR Saneerauslevyn avulla

Kun lisäeristämisessä halutaan päästä mahdollisimman pienellä rakenteiden kasvulla, astuu kuvaan Finnfoamin Saneerauslevy S40 ja vieläkin tehokkaampana FF-PIR 40 ALS.

Nämä kyseiset saneerauslevyt on tarkoitettu erityisesti sisäpuoliseen lisälämmöneristykseen. Mikäli eristepaksuuden kasvaminen ja huonetilan pieneneminen sisäpuolisen koolauksen verran enemmän ei tuota ongelmaa, voidaan käyttää normaaleja puolipontattuja Finnfoam ja FF-PIR eristyslevyjä.

250 saneerauslevy seinärakenne

Millainen on Saneerauslevy S40?

Saneerauslevyn avulla lisäeristyksen saa toteutettua nopeasti sekä kustannustehokkaasti. Yhdistämällä Finnfoam-levyn sekä saumavaahdon, saadaan aikaiseksi yhtenäinen sekä tiivis eristys, joka toimii samalla höyrynsulkuna. – Mikäli vanhassa seinässä on höyrynsulkumuovi, tulee siihen puhkoa reikiä noin 10 kpl/m². Tämä tulee tehdä, jotta rakenteeseen ei jäisi paikkoja, jotka ovat kahden höyrytiiviin kerroksen välissä.

Levyt ovat paksuudeltaan 40 mm ja mitoiltaan 600 mm x 2600 mm. Seinään kiinnitys tapahtuu käyttäen 20x50 mm puulistoja Finnfoamissa ja FF-PIR:ssä 22x100 mm lautaa, jotka sopivat levyjen reunoissa oleviin uriin. Toisin sanoen, eristelevy puristetaan saumoistaan vanhan seinän ja listan väliin. Mikäli sauman tiiviyttä halutaan vielä parantaa, voidaan käyttää saumoissa saumavaahtoa tai saumausmassaa. Samalla eristyksestä tulee yhtenäinen eikä synny kylmäsiltoja. Listoihin kiinnitetään puolestaan sisäverhouslevy tai vaihtoehtoisesti paneeli.

Syntynyt rakenne vie vähän tilaa ja on tiivis. Lisäksi se sallii puurakenteiden elämisen sekä parantaa seinän kosteusteknistä toimivuutta. Joustavalla saumavaahdolla tiivistetään lisäksi ala- ja yläreunat sekä läpiviennit. Uusi seinä on tiivis ja yhtenäinen – ilman kylmiä nurkkia tai vetoa.

750saneerauslevy leikkauskuva

Varsinaisesta asentamisesta

Itse eristys aloitetaan nurkasta. Nurkassa kiinnitykseen voidaan käyttää ruuveja ja prikkoja. Levyn pää tiivistetään joustavalla saumavaahdolla nurkasta. Huomioi, että eriste jätetään sekä lattiasta että katosta noin 1 cm vajaaksi, jotta joustava saumavaahto on helppo asentaa myös ala- ja yläsaumaan.

Kiinnityksessä voidaan käyttää 20x50 mm puulistaa tai 22x100 mm lautaa eristeen mukaan. Pursota kuitenkin ennen puulistan kiinnitystä levyjen saumaan hieman joustavaa saumavaahtoa. Yhdessä sekä levy että joustava saumavaahto puristuvat puulistan sekä vanhan seinän väliin tehden saumasta tiiviin.

Puulistat/laudat mahdollistavat sisäverhouslevyjen tai vaihtoehtoisesti paneelien helpon kiinnittämisen. Ennen sisäverhouksen tekoa tulee kuitenkin muistaa tiivistää levyjen ylä- ja alareunat sekä muut läpiviennit, kuten sähkörasiat.

Asennusohjeen löydät täältä

FI-300/40S saneerauslevy:

  • Levyn koko 40 x 600 x 2600 mm
  • Levyä miellyttävä käsitellä kokonsa ja painonsa puolesta
  • Helposti työstettävä
  • Pölyämätön sekä murenematon
  • Yhtenäinen ja tiivis eristys, joka toimii samalla höyrynsulkuna. Mikäli rakenteessa vanha höyrynsulkumuovi, puhkotaan siihen reikiä 10 kpl/m².

 
Päivitetty
23.10.2020