Suomen suosituin lämpökivi

Pien-, rivi- ja kerrostalojen ulkoseiniin soveltuva lämpökivi on paikallaan aina, kun halutaan panostaa seinän lujuuteen, tiiviyteen, massiivisuuteen ja hyvään lämmöneristyskykyyn. Lämpökivi soveltuu erinomaisesti myös puu- ja hirsitalojen kellarikerroksiin. Samasta tuotteesta käytetään myös nimitystä lämpöharkko, eristeharkko, eristekivi tai valueristeharkko.

1L3A9791_1

Suomen suosituin lämpöharkko, LL400

400 mm leveän lämpökiviperheen tuotteet ovat varma valinta energiatehokkaaseen rakentamiseen.

Lämpöharkon energiatehokkuus saavutetaan käyttämällä ekotehokasta grafiitti-EPS-eristettä. Sen erinomainen eristyskyky perustuu eristeen sisältämään grafiittiin, jonka ansioista suuri osa infrapuna- eli lämpösäteilystä heijastuu takaisin eikä pääse seinän läpi.

Grafiitti-EPS:n lämmöneristävyys on 20 % parempi kuin vastaavan EPS:n ilman grafiittihiukkasia. Samaan lämmöneristävyyteen pääsemiseksi voidaan eristepaksuutta siis pienentää perinteiseen EPS:ään verrattuna. Käytetyn raaka-aineen määrää voidaan vähentää samassa suhteessa ja näin pienentää tuotteen ympäristövaikutusta.

Lämpöharkon energiatehokkuus saavutetaan käyttämällä ekotehokasta grafiitti-EPS-eristettä.Lämpöharkon energiatehokkuus saavutetaan käyttämällä ekotehokasta grafiitti-EPS-eristettä.

LL400-tuoteperhe:

  1. LL400-tuoteperheen perustan muodostaa suora, 600 mm pitkä lämpökivi.
  2. 400 mm kulmaharkolla on helppo toteuttaa lämpökiviseinän sisä- ja ulkokulmat.
  3. Esikatkaistujen päätykivien avulla rakennuksen ovi- ja ikkuna-aukot on helppo toteuttaa. Työlästä valuonteloiden muotittamista ei tarvitse tehdä päätyharkkoja käytettäessä
  4. LL400 -tuoteperheeseen kuuluu esikatkaistu 600 mm pitkä osakivi. Kiveä käytetään kaikissa niissä kohdissa, missä ei voida käyttää suoraa 600 mm pitkää peruskiveä. Kiven harkkokuoret on esikatkaistu siten, että harkosta saadaan 200 mm ja 400 mm pitkät osat sahaamalla eriste käsisahalla poikki.
  5. Halkaistua kiveä käytetään osana seinärakennetta välipohjissa, tuulettuvissa alapohjissa ja usein myös yläpohjissa. Sen avulla liittyvät rakenteet, kuten ontelolaatasto on helppo toteuttaa.

Katso tekniset tiedot täältä

1. LL400 Lämpökivi, 2. LL400K Kulmakivi, 3. LL400P Päätykivi, 4. LL4002 Osakivi, 5. Halkaistu kivi1. LL400 Lämpökivi, 2. LL400K Kulmakivi, 3. LL400P Päätykivi, 4. LL4002 Osakivi, 5. Halkaistu kivi

Kilpailukykyiset ominaisuudet

Valettavalla rakenteella saavutetaan erinomainen kantavuus ja lujuus. Valuontelot mahdollistavat rakenneterästen asentamisen sekä vaakaan että pystyyn. Rakenne mitoitetaan pystyrakenteena, mikä takaa erinomaisen kantavuuden. Siksi lämpökiviä käytetään kivitalojen lisäksi erityisen paljon maanpainekestävyyttä vaativissa kellarikerroksissa.

Hyvän kantavuuden lisäksi myös tuoteperheen osien yhteensopivuus tuo vapautta suunnittelulle. Valettu kiviseinä on massiivisuutensa ansiosta kesällä viileä ja talvella lämmin. LL400 -tuoteperheen kivien U-arvo on 0,17 W/m².

Muurataanko lämpöharkko?

Lämpöharkkoja ei muurata, vaan ainoastaan ladotaan. Samassa yhteydessä rakenne raudoitetaan ja lämpöeristeiden saumat tiivistetään polyuretaanivaahdolla. Ladonnan jälkeen rakenteen ontelot valetaan täyteen betonimassalla. Näin syntyy luja rakenne, jonka tiiviys ja massiivisuus ovat omaa luokkaansa.

Lämpöharkot on ladottu, raudoitettu ja tiivistetty.Lämpöharkot on ladottu, raudoitettu ja tiivistetty.

Kaipaatko lisätietoa tai haluatko saada tarjouksen?

Jätä yhteydenottopyyntö valitsemistasi tuotteista ja Lammin edustaja ottaa sinuun yhteyttä.

 
Päivitetty
30.1.2019