Näin turvaat vapaa-ajanasuntosi

Vapaa-ajanasunnon tai mökin omistaja on usein huolissaan kiinteistöstään. Avainten säilyttäminen ja jakaminen turvallisesti kohteissa, joissa käyttäjiä on useita, on usein haasteellista. Entä kun vapaa-ajanasunto jää pitkäksi aikaa tyhjilleen?

img_yale_doorman_1920x675_mokkeily

Avaimeton lukitus vapauttaa

Abloyn Yale Doorman -älylukko on erinomainen avaimeton lukitusratkaisu vapaa-ajanasuntoihin, joissa on useita omistajia tai joissa saattaa toisinaan lomailla muitakin kuin asunnon haltija.

Älykäs lukitusjärjestelmä tekee ovien avaamisesta joustavampaa. Sen myötä ei enää tarvitse sopia erikseen, mistä avain on noudettavissa. Jokainen omistaja pääsee asuntoon oman aikataulunsa mukaisesti, omalla koodillaan. Kun lukko liitetään puhelinapplikaatioon, on myös mahdollista seurata, kenen koodilla lukosta on milloinkin kuljettu. Lisäksi vaikkapa nuohoojan tai sähkömiehen päästäminen kiinteistöön onnistuu helposti oven etäavauksella.

Vieraille puolestaan avauskoodin voi toimittaa esimerkiksi tekstiviestillä, eikä avaintenluovutukseen tarvitse sopia erillistä aikaa. Lomailijat voivat liikkua vapaasti omien aikataulujensa mukaan. Kenenkään ei tarvitse jäädä mökkiin avaamaan ovia, eikä oven avaamisen takia tarvita tarkkoja suunnitelmia menemisille ja tulemisille. Kulkukoodit ja tunnisteet voidaan ajastaa olemaan voimassa vain tietyn ajan, ja niitä voi hallinnoida helposti mobiiliapplikaation kautta.

Yale Doorman -älylukko on suunniteltu kestämään pohjoismaisia sääolosuhteita. Lukko kestää kylmää ja kuumaa sekä sadetta, pölyä ja hiekkaa. UV-suojattu pinta kestää hyvin altistusta auringolle ja kosteudelle. Yale Doorman sopii lähes kaikkiin suomalaisiin oviin. Myyntipakkauksessa oleva Abloyn lukkorunko soveltuu suoraan yleisempien Abloy-lukkorunkojen tilalle. Voit tarkistaa lukon sopivuuden oveen täältä. 

Tarkista lukon sopivuus oveesi

Mitä mökillä tapahtuu, kun olet poissa?

Vapaa-ajanasunto saattaa olla tyhjillään pitkiä aikoja ilman, että kukaan ehtii tarkastamaan, onko mökissä kaikki kunnossa. Yale Smart Home -hälytysjärjestelmä auttaa turvaamaan, valvomaan ja hallitsemaan myös vapaa-ajanasuntojen turvallisuutta, missä ja milloin vain mobiiliapplikaation kautta.

Yale Smart Living on älykotijärjestelmä, joka sisältää Yale Doorman -älylukon lisäksi kokonaisuuden älykkäitä ja helppokäyttöisiä kodinturvallisuustuotteita: hälyttimiä, tunnistimia sekä kameroita, joilla mökki turvataan ei-toivotuilta vierailta. Järjestelmässä ei ole kuukausimaksuja ja se on helppo asentaa itse.

Mobiilisovelluksen avulla on mahdollista tarkistaa etänä, onko hälytyslaitteet kytketty päälle, tai katsoa kameran välittämää kuvaa mökistäsi ja sen ympäristöstä.

Yale Smart Home -ovi-ikkunatunnistimet lähettävät avauksesta hälytyksen mobiiliapplikaatioon. Yale Smart Home -liiketunnistin kameralla puolestaan aktivoi hälytyksen ja tallentaa kuvan havaitessaan liikettä. Kuva välittyy mobiiliapplikaation avulla puhelimeesi. Näin tiedät aina, mitä mökillä tapahtuu ja voit tarvittaessa hälyttää tarvittavaa apua. 

Yale Smart Home -hälytysjärjestelmä sisältää hälyttimiä, tunnistimia sekä kameroita.Yale Smart Home -hälytysjärjestelmä sisältää hälyttimiä, tunnistimia sekä kameroita.
yale-smart-living-applikaatio-750x1064

Tee mökistä asutun näköinen

Yale Smart Living -älykotijärjestelmään voi liittää lisäksi etäohjattavia sisäpistorasioita. Saat asunnostasi asutun oloisen, kun yhdistät etäohjattaviin pistorasioihin valaisimia, joita sytytät ja sammutat etäohjauksella mielesi mukaisesti. Etäohjattavaan pistorasiaan on hyödyllistä kytkeä myös esimerkiksi kahvinkeitin. Näin voit varmistaa, ettei keitin ole jäänyt päälle, loman päätyttyä.

Voit lisätä järjestelmään myös huoneen lämpötilaa ja kosteusprosenttia mittaavan huonesensorin.

Yale Smart Home -ulkokameroilla on mahdollista valvoa vapaa-ajanasunnon pihapiiriä. Myös nämä kamerat lähettävät hälytyksen puhelimeen havaitessaan liikettä. Turvallisuuden lisäksi sopivan mökkeilysäänkin tarkastelu sujuu kameroiden kautta helposti.
 

Lue lisää Yale Smart Home -hälytysjärjestelmästä

yale_smart-living-keskusyksikkoon-yhdistetyt-laitteet.PNG
 
Julkaistu
11.2.2019