• Etusivu
  • Talo

Näin turvaat vapaa-ajanasuntosi

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Abloy Oy
Julkaistu 30.01.2019
20191_56057.jpg

Vapaa-ajanasunnon tai mökin omistaja on usein huolissaan kiinteistöstään. Avainten säilyttäminen ja jakaminen turvallisesti kohteissa, joissa käyttäjiä on useita, on usein haasteellista. Entä kun vapaa-ajanasunto jää pitkäksi aikaa tyhjilleen?

Avaimeton lukitus vapauttaa

Abloyn Yale Doorman -älylukko on erinomainen avaimeton lukitusratkaisu vapaa-ajanasuntoihin, joissa on useita omistajia tai joissa saattaa toisinaan lomailla muitakin kuin asunnon haltija.

Älykäs lukitusjärjestelmä tekee ovien avaamisesta joustavampaa. Sen myötä ei enää tarvitse sopia erikseen, mistä avain on noudettavissa. Jokainen omistaja pääsee asuntoon oman aikataulunsa mukaisesti, omalla koodillaan. Kun lukko liitetään puhelinapplikaatioon, on myös mahdollista seurata, kenen koodilla lukosta on milloinkin kuljettu. Lisäksi vaikkapa nuohoojan tai sähkömiehen päästäminen kiinteistöön onnistuu helposti oven etäavauksella.

Vieraille puolestaan avauskoodin voi toimittaa esimerkiksi tekstiviestillä, eikä avaintenluovutukseen tarvitse sopia erillistä aikaa. Lomailijat voivat liikkua vapaasti omien aikataulujensa mukaan. Kenenkään ei tarvitse jäädä mökkiin avaamaan ovia, eikä oven avaamisen takia tarvita tarkkoja suunnitelmia menemisille ja tulemisille. Kulkukoodit ja tunnisteet voidaan ajastaa olemaan voimassa vain tietyn ajan, ja niitä voi hallinnoida helposti mobiiliapplikaation kautta.

Yale Doorman -älylukko on suunniteltu kestämään pohjoismaisia sääolosuhteita. Lukko kestää kylmää ja kuumaa sekä sadetta, pölyä ja hiekkaa. UV-suojattu pinta kestää hyvin altistusta auringolle ja kosteudelle. Yale Doorman sopii lähes kaikkiin suomalaisiin oviin. Myyntipakkauksessa oleva Abloyn lukkorunko soveltuu suoraan yleisempien Abloy-lukkorunkojen tilalle. Voit tarkistaa lukon sopivuuden oveen täältä.

Mitä mökillä tapahtuu, kun olet poissa?

Vapaa-ajanasunto saattaa olla tyhjillään pitkiä aikoja ilman, että kukaan ehtii tarkastamaan, onko mökissä kaikki kunnossa. Yale Smart Home -hälytysjärjestelmä auttaa turvaamaan, valvomaan ja hallitsemaan myös vapaa-ajanasuntojen turvallisuutta, missä ja milloin vain mobiiliapplikaation kautta.

Yale Smart Living on älykotijärjestelmä, joka sisältää Yale Doorman -älylukon lisäksi kokonaisuuden älykkäitä ja helppokäyttöisiä kodinturvallisuustuotteita: hälyttimiä, tunnistimia sekä kameroita, joilla mökki turvataan ei-toivotuilta vierailta. Järjestelmässä ei ole kuukausimaksuja ja se on helppo asentaa itse.

Mobiilisovelluksen avulla on mahdollista tarkistaa etänä, onko hälytyslaitteet kytketty päälle, tai katsoa kameran välittämää kuvaa mökistäsi ja sen ympäristöstä.

Yale Smart Home -ovi-ikkunatunnistimet lähettävät avauksesta hälytyksen mobiiliapplikaatioon. Yale Smart Home -liiketunnistin kameralla puolestaan aktivoi hälytyksen ja tallentaa kuvan havaitessaan liikettä. Kuva välittyy mobiiliapplikaation avulla puhelimeesi. Näin tiedät aina, mitä mökillä tapahtuu ja voit tarvittaessa hälyttää tarvittavaa apua.

Yale Smart Home -hälytysjärjestelmä sisältää hälyttimiä, tunnistimia sekä kameroita.
Yale Smart Home -hälytysjärjestelmä sisältää hälyttimiä, tunnistimia sekä kameroita.
20183_52197.jpg

Tee mökistä asutun näköinen

Yale Smart Living -älykotijärjestelmään voi liittää lisäksi etäohjattavia sisäpistorasioita. Saat asunnostasi asutun oloisen, kun yhdistät etäohjattaviin pistorasioihin valaisimia, joita sytytät ja sammutat etäohjauksella mielesi mukaisesti. Etäohjattavaan pistorasiaan on hyödyllistä kytkeä myös esimerkiksi kahvinkeitin. Näin voit varmistaa, ettei keitin ole jäänyt päälle, loman päätyttyä.

Voit lisätä järjestelmään myös huoneen lämpötilaa ja kosteusprosenttia mittaavan huonesensorin.

Yale Smart Home -ulkokameroilla on mahdollista valvoa vapaa-ajanasunnon pihapiiriä. Myös nämä kamerat lähettävät hälytyksen puhelimeen havaitessaan liikettä. Turvallisuuden lisäksi sopivan mökkeilysäänkin tarkastelu sujuu kameroiden kautta helposti.

20191_56059.jpg
Abloy Oy
Talo
lukitus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202211_80162.jpg
Nämä viisi asiaa jokaisen tulisi miettiä oman kodin lukituksesta
Mitä kodin lukituksen valinnassa tulee ottaa huomioon? Mikä on juuri minun kotiini sopivin lukitusjärjestelmä? Nykyisin lukitukseen on useita eri vaihtoehtoja ja valinnanvaikeus saattaa hämmentää. Ajantasainen lukitus on tärkeä osa kodin turvallisuutta. Lukitusta valitessa on hyvä ottaa huomioon paitsi turvallisuus, myös käytännöllisyys. Erilaisilla perheillä on erilaisia mieltymyksiä ja tarpeita. Osa haluaa älylukituksen, toinen mekaanisen lukituksen ja kolmas molemmat. Kaikenlaiset yhdistelmät ovat mahdollisia.Entä millainen älylukko olisi sitten tarpeisiinne juuri sopiva? Lue tästä artikkelista, mikä lukitusjärjestelmä sopii parhaiten kotiisi. Voit myös tehdä artikkelin loppupuolelta löytyvän testin, jolla testaat, mikä älylukko sopii tarpeisiisi parhaiten.
20193_56740.jpg
Autosi lukitus aukeaa elektronisesti, miksei kotisi?
Teknologia on arjessamme kaikkialla. Mieti, mitä laitteita käytät päivittäin, ja miten ne ovat helpottaneet elämääsi. Harva avaa enää auton ovea mekaanisella avaimella, ja useimmilla työpaikoilla on käytössä elektroniset avainlätkät. Nyt digitaalinen kodin lukitus on tätä päivää.Älypuhelimet ja tietokoneet ovat arkipäiväistyneet ja ilman niitä toimiminen tuntuisi lähes mahdottomalta. Nopeasti kasvava kotien automatisointi ja varustaminen erilaisilla älylaitteilla tavoittelee turvallisuuden lisäksi elämisen helppoutta ja huolettomuutta. Kotien automaatiosta onkin tullut uusi trendi, jossa viihtyisyys, turvallisuus ja helppokäyttöisyys ovat arkipäivää. Älylukko on tärkeä osa älykotia.
20155_43515.jpg
Uuden ajan älylukko helpottaa arkea
Meniköhän ulko-ovi lukkoon? Tuliko avaimet mukaan? Enää ei tarvitse murehtia avainten ja lukituksen kanssa. Yale Doorman on tehty helpottamaan arkipäivääsi. Se on uusi elektroninen lukko kotien ulko-ovien lukintaan. Vahva rakenne ja materiaali kestävät hyvin vaativiakin sääolosuhteita. Valaistusta näppäimistöstä on apua hämärässä tai pimeässä.
20218_71925.jpg
Tulevaisuuden lukitusratkaisut helpottamaan kulkemista kodeissa
Koulujen alkaminen, lapset ja avaimet – eikä aikaakaan, kun avaimet hukassa. Avaimia ei näy eikä kuulu, mikä tietää pahimmassa tapauksessa lukoston uudelleensarjoittamista ja rahan menoa. Onneksi arjen avuksi on tullut moderneja lukitusratkaisuja, jotka helpottavat elämää. Perinteisen mekaanisen avaimen rinnalla on nyt uusia, käteviä ja turvallisia tapoja avata kodin ovi. Digitaaliset ja avaimettomat ratkaisut valtaavat alaa ja ovien lukituksia. Mistä on kyse?
202012_67900.jpg
Kuinka kotisi pysyy turvassa, kun et ole paikalla?
Kuinka suojaat kotisi, kun olet lähdössä lyhyelle lomamatkalle tai vaikka vain kesämökin rauhaan?
20163_45716.jpg
Onko ovi varmasti lukossa?
Tuttu tilanne? Enää ei kuitenkaan tarvitse miettiä menikö ulko-ovi lukkoon, sillä uusi älylukko hoitaa lukituksen automaattisesti puolestasi. Lukon voit aina avata koodilla, kulkutunnisteella tai älypuhelimellasi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton