Keittiömaailma tuo kehutun ja tehokkaan myymäläkonseptin Suomeen

Keittiömaailma avaa Suomessa uudenlaisen, vahvasti digitaalisuuteen ja elämyksellisyyteen perustuvan keittiömyymälän. Aiemmin Isossa-Britanniassa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa pilotoitu myymäläkonsepti on saanut asiakkailta hyvän vastaanoton innovatiivisuudellaan.

A la Carten Bistro-keittiö on yksi myymälän mallikeittiöistä.A la Carten Bistro-keittiö on yksi myymälän mallikeittiöistä.

Keittiömaailman uusi myymäläkonsepti yhdistää virtuaalisen asiakaskokemuksen ja myymäläympäristön hyödyntäen molempien parhaita puolia. Tavoitteena on tehdä keittiöremontin aloittamisesta helppoa ja houkuttelevaa.

”Kaikki keittiön herkut ovat koettavissa ja kokeiltavissa joko virtuaalisesti tai fyysisesti. Myymäläkonseptin ideana on inspiroida asiakkaita ja rohkaista heitä testaamaan viimeisimpiä keittiöuutuuksia”, kertoo Novartin myynti- ja markkinointijohtaja Mari Tuomisto.

Novart on Suomen suurin keittiökalusteiden valmistaja, jonka kotimaisia A la Carte- ja Petra-keittiöitä myydään Keittiömaailma-liikkeissä. Novartin emoyhtiö on puolestaan kansainvälinen Nobia-konserni, joka on yksi maailman johtavista keittiökalustevalmistajista.

Nobia on pilotoinut myymäläkonseptia eri puolilla Eurooppaa, ja tulokset ovat olleet hyvin myönteisiä. Sekä asiakastyytyväisyys että myymälöiden tehokkuus ovat parantuneet. Tähän on Tuomiston mielestä useita syitä.


 

Design studiossa asiakas pääsee testaamaan ja yhdistelemään erilaisia materiaaleja.Design studiossa asiakas pääsee testaamaan ja yhdistelemään erilaisia materiaaleja.

”Uusi myymäläkonseptimme tarjoaa asiakkaille sekä helppokäyttöisiä välineitä itsenäiseen suunnitteluun että ammattilaisten avun pohdintojen tueksi. Esimerkiksi Design studion materiaaleista ja värivaihtoehdoista voi koota yhdistelmiä itsenäisesti tai suunnittelijan avulla. Lisäksi myyjät voivat työskennellä tehokkaammin, kun kaikki työkalut ovat helposti saatavilla.”

Tehokkuus perustuu myös myymälän kompaktiin kokoon ja sijaintiin. Keskimääräistä keittiömyymälää pienemmät tilat mahdollistavat sijainnin siellä, missä asiakkaatkin liikkuvat eli kauppakeskuksissa ja kaupunkien keskustoissa. Keittiömaailman ensimmäinen uuden ajan myymälä avattiin tammikuun alussa kauppakeskus Ratinaan Tampereelle.

”Haluamme, että keittiöinspiraatiot ovat mahdollisimman matalan kynnyksen takana”, Tuomisto sanoo.

Virtuaalilaseilla sukellus uuteen keittiöön

Uusi myymäläkonsepti pohjautuu Tuomiston mukaan asiakasymmärrykseen ja havaittuihin tarpeisiin. Digitaalisilla ratkaisuilla houkutellaan asiakkaita kokeilemaan rohkeasti eri vaihtoehtoja.

”Esimerkiksi myymälöiden Tech lab -osastolla asiakkaat pääsevät testaamaan keittiön eri toiminnallisuuksia ja teknologian mahdollisuuksia. Lopuksi omaan uuteen keittiöön voi astua virtuaalilasien avulla”, Tuomisto havainnollistaa.

VR-lasien avulla asiakas voi astua omaan uuteen keittiöönsä jo myymälässä.VR-lasien avulla asiakas voi astua omaan uuteen keittiöönsä jo myymälässä.
Tech labissa voi testata keittiön toiminnallisuuksia ja teknologian mahdollisuuksia.Tech labissa voi testata keittiön toiminnallisuuksia ja teknologian mahdollisuuksia.

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön Keittiömaailmalle


 
Päivitetty
29.1.2019