• Etusivu
  • LVI

Lämmitys uuteen tai vanhaan taloon

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö NIBE Energy Systems Oy
Julkaistu 29.01.2019
20191_56036.jpg

Lämmitystavan valinta ei ole yhdentekevää.

Rakennatpa uutta tai korjaatpa vanhaa, niin varmasti pohdit lämmitysasioita. Saisiko pienemmät lämmityskustannukset? Ympäristöystävällisen, helpon ja varman lämmityksen? Nyt on oikea hetki tarkastella lämmitysjärjestelmää kokonaisuutena ja ennakoida tulevaa, esim. sähkön hinnan nousua, lämmityksen etävalvontaa ja mahdollista kodin viilennystarvetta.

Kokonaan uusi lämmitys uuteen tai vanhaan taloon

Maalämpö on suosituin, monipuolinen ja tehokkain; se sopii loistavasti paitsi uudisrakennuksiin, niin myös korjausrakentamiseen ja se sopii niin pieniin kuin suuriin rakennuksiin.

Maalämpöpumppu tuo tasaisen ja helpon lämmityksen mukavuuden. Modernit NIBE invertterimaalämpöpumput mukauttavat tehoaan automaattisesti talon energiantarpeeseen. Maalämpö tarjoaa mukavuutta myös kesällä: viilennyksen, jossa ei tarvita kompressoria lainkaan. Energiakaivo, josta talvella kerätään lämpöä, luovuttaa kesäkuumilla viileyttä, joka siirretään erittäin pienellä sähkön kulutuksella sisätiloihin.

Ilma-vesilämpö sopii myös sekä uudiskohteisiin että lämmitysremonttiin, pientalosta isoon kiinteistöön. Erityisen suositeltava ilma-vesilämpöpumppu on kohteissa, joissa lämmitysenergian tarve on merkittävä eikä tontille voi toteuttaa lämmönkeruuputkistoa tai porakaivoa.

Ilma-vesilämpöpumpussa talon ulkopuolelle sijoitettava yksikkö tiivistää ilmasta lämpöenergiaa, joka siirretään talon sisälle vesikiertoiseen patteri- tai lattialämmitykseen ja lämpimän käyttöveden tekoon. Kaikki NIBE ilma-vesilämpöpumput ovat invertteriohjattuja, joten ne mukauttavat tehoaan tarpeen mukaan. Lisäksi ne kykenevät tuottamaan lämmityksen lisäksi viilennystä. Yhdellä ulkoyksiköllä voi siten taloon tuoda lämmön lisäksi viilennyksen helpottamaan helteessä.

Poistoilmalämpö sopii parhaiten uudisrakennuksiin, jolloin voidaan suunnitella poistoilmalämpöpumpulle sopiva ilmanvaihtokanavisto.

Poistoilmalämpöpumppu ottaa talteen talon poistoilmaan sitoutunutta lämpöä ja säästää lämmityskustannuksissa noin 40 - 50 %. NIBE poistoilmalämpöpumput mahtuvat pieneen tilaan ja ovat hankintakustannuksiltaan kilpailukykyinen vaihtoehto, koska ne hoitavat sekä kodin lämmityksen, ilmanvaihdon että käyttöveden lämmityksen. Uusimmat, invertterikäyttöiset NIBE poistoilmalämpöpumput ovat niin tehokkaita, että ulos puhallettava ilma on selvästi pakkasella, vaikka ulkona on lämpöasteita. Lämpöä ei siis kerätä pelkästään sisäilmasta, vaan myös ulkoilmasta.

Maalämpö, ilma-vesilämpö ja poistoilmalämpö sopivat koteihin, joissa on vesikiertoinen lämmönjako, yleensä pattereilla tai lattialämmityksellä.

Lämmityksen uusiminen osittain - lämpöpumppu nykyisen järjestelmän rinnalle

Öljy- tai puukattilan toimiessa hyvin ja öljysäiliön ollessa kunnossa, ei nykyistä lämmitystä välttämättä kannata poistaa. Sen rinnalle kannattaa kuitenkin asentaa ilma-vesilämpöpumppu, jolloin lämmityskustannuksista saa helposti pois kolmanneksen ja lämpö jakautuu vanhaan tapaan tasaisesti koko asunnossa. Ilma-vesilämmitys kannattaa mitoittaa ja asentaa sellaisena, jonka saa helposti laajennettua päälämmitykseksi, kun öljy- tai puulämmitystä ei enää haluta pitää kunnossa. NIBEn PLUS-järjestelmät on tehty juuri rinnakkain toimintaa varten.

Ilma-vesilämpöpumpun hankinta on helppoa ja asennus nopeaa. Koska energiakaivoa ei tarvita, ei tarvita myöskään rakennusvalvonnan toimenpidelupaa. Eikä pihalla tarvitse kaivaa muuta kuin tukeva alusta ulkoyksikölle. Hankinnan kustannukset pysyvät kohtuullisina ja nopeasti päästään alemmilla energiakustannuksilla säästöihin.

NIBE Uplinkin

ja internetin avulla saat älypuhelimellasi tai tabletillasi nopeasti yleiskuvan kiinteistön lämmityksestä, lämpöpumpusta ja sen tämänhetkisestä tilasta, missä ja milloin vain. Saat havainnollisen ja hyvän lähtökohdan lämmityksen ja käyttöveden seurantaan ja ohjaukseen. Mahdollisen käyttöhäiriön sattuessa saat ilmoituksen siitä sähköpostitse, mikä mahdollistaa nopeat toimenpiteet.

NIBE Uplinkin avulla olet selvillä lämpöpumpun liikkeistä milloin ja missä vain.
NIBE Uplinkin avulla olet selvillä lämpöpumpun liikkeistä milloin ja missä vain.

Lisäturvaa lämpöpumpullesi

NIBEllä luotetaan omiin lämpöpumppuihinsa ja NIBE haluaa, että uuden lämpöpumpun ostaja voi lämmittää kotiaan entistä huolettomampana. NIBETURVA on kehitetty Suomessa asennetuille uusille NIBE lämpöpumpuille kolmen vuoden tehdastakuun lisäksi. NIBETURVA lisävakuutus on voimassa aina laitteen kuudenteen käyttövuoteen saakka. Kuudennen käyttövuoden jälkeen NIBETURVAa voi jatkaa pienestä lisämaksusta aina 10 vuoteen saakka.

Mistä aloittaa?

Jotta saat varmasti oikein mitoitetun ja asennetun lämmitysjärjestelmän, kannattaa heti suunnittelun alkuvaiheessa olla yhteydessä asiantuntevaan asennusliikkeeseen, NIBE jälleenmyyjään. Sieltä saat halutessasi koko projektin avaimet käteen –toimituksena. Lähimmän NIBE jälleenmyyjän löydät osoitteesta www.nibe.fi.

NIBE Energy Systems Oy
LVI
maalämpöpumppu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Sisätilojen sopiva lämpötila ja toimiva ilmanvaihto ovat oleellinen osa asumisviihtyisyyttä ja terveellistä kotia. Arki helpottuu, kun kodin tärkeitä toimintoja voi valvoa ja tarvittaessa säätää samasta paikasta – myös etänä.
Energiantarpeeseen mukautuva lämmitys
Maalämpö on suomalaisiin oloihin erittäin hyvä lämmitysjärjestelmä; auringon maahan sitoutunutta lämpöä on saatavilla ympäri vuoden. Pohjoisen talvessa lämpöpumpuista maalämpö pystyy keräämään ylivoimaisesti suurimman määrän uusiutuvaa energiaa. Sähkön hinnan korotukset kirpaisevat vähiten.Tilaa NIBEN lämpöpumppuesite veloituksetta
20239_83174.jpg
Asiantuntija vastaa: Mitkä ovat maalämpöpumpun edellytykset?
Maalämpölämpöpumppu on huoleton, vaivaton ja todella hyvä vaihtoehto kodin pääasialliseksi lämmitysjärjestelmäksi. Mutta mihin kohteisiin maalämpöpumppu soveltuu parhaiten? Vaatiiko maalämpö rakennusluvan? Miten maalämmön toteutustavat eli maapiiri ja porakaivo (usein tunnettu myös nimellä energiakaivo tai lämpökaivo) eroavat toisistaan? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa maalämpöpumpputuotteiden asiantuntija ja tuotepäällikkö Krister Andersson NIBE Energy Systems Oy:stä.
202211_80360.jpg
Halvimpia sähkötunteja hyödyntäen lämpöpumppu maksimoi energiansäästön
Kun käytössä on pörssisähköohjaus, NIBE-lämpöpumpun toimintaa painotetaan niihin vuorokaudenaikoihin, jolloin sähkön hinta on halvimmillaan. Smart Price Adaption -pörssisähköohjaus on NIBE lämpöpumppujen toiminto, joka löytyy vakiona lähes kaikista uusista lämpöpumpuista.
20203_63032.jpg
Tarkista vinkit parhaan lämpöpumppu­tarjouksen valintaan
Lämpöpumppu on iso hankinta ja se hankitaan yleensä vain muutaman kerran elämässä. Hankintaan kannattaa paneutua ja tutustua eri tuotteiden ominaisuuksiin. Kannattaa myös miettiä, mitkä ominaisuudet ovat itselle tärkeitä ja, mitä tarpeita lämpöpumpun tulee täyttää.Monesti kiinnitetään huomiota kokonaisuuden kannalta pieniin asioihin lämpöpumpputarjouksia vertaillessa. Tärkeämpää kuin tarkastella esimerkiksi yksittäistä COP-arvoa on tarkastella tarjousta suurempana kuvana. Kun suurempaan kuvaan ja itselle tärkeisiin asioihin unohdetaan keskittyä voi seurata pettymyksiä lämpöpumpun ominaisuuksissa ja toiminnassa. Tärkeää on, että kokonaisuutena tarjous on paras juuri sinulle ja täyttää kaikki vaatimuksesi.Apuna kannattaa käyttää esimerkiksi uutta lämpöpumpun valintatyökalua. Vastaat vain muutamaan kysymykseen ja lopputuloksena saat vaihtoehdot kohteesesi sopivista lämpöpumpuista.
20222_76993.jpg
Onko taloyhtiönne miettinyt lämmitys­remonttia?
Onko taloyhtiönne miettinyt lämmitysremonttia? ARA:n energia-avustus on saatavilla vielä tänä vuonna, joten nyt viimeistään kannattaa miettiä öljylämmityksestä luopumista ja vaihtaa taloyhtiön lämmönlähde ympäristöystävällisempään vaihtoehtoon. Myös helsinkiläinen taloyhtiö Nuottapolku 9 hyödynsi saatavilla olevat energia-avustukset ja vaihtoi kaukolämmön ekologisempaan ja edullisempaan maalämpöön. Lue ja katso video taloyhtiön kokemuksista.
20208_66173.jpg
Miksi maalämpö yleistyy suurien kiinteistöjen lämmönlähteenä?
Alalla toimivat ovat havainneet viime vuosien aikana selkeän käänteen lämmitysmarkkinoilla. Maalämpöä kysytään ja asennetaan nyt enenevissä määrin myös kiinteistöihin. Kohteiksi käyvät niin hallit, liike- ja julkiskiinteistöt kuin asunto-osakeyhtiötkin.Suurin syy maalämpöjärjestelmien yleistymiseen kiinteistöissä on tietysti raha. Maalämpö on käyttökuluiltaan erittäin edullinen tapa lämmittää. Toinen, yhä yleisempi, syy on maalämmön ekologisuus. Vastuullisesti toimivat yritykset haluavat lämmittää toimitilansa uusiutuvalla, päästöttömällä energialla. Lisäksi maalämpö on vaivaton ja helppokäyttöinen valinta – automatiikka huolehtii optimaalisesta toiminnasta ja tarvittaessa järjestelmää voidaan myös etäohjata.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton