Lämmitys uuteen tai vanhaan taloon

Rakennatpa uutta tai korjaatpa vanhaa, niin varmasti pohdit lämmitysasioita. Saisiko pienemmät lämmityskustannukset? Ympäristöystävällisen, helpon ja varman lämmityksen? Nyt on oikea hetki tarkastella lämmitysjärjestelmää kokonaisuutena ja ennakoida tulevaa, esim. sähkön hinnan nousua, lämmityksen etävalvontaa ja mahdollista kodin viilennystarvetta.

Lämmitystavan valinta ei ole yhdentekevää.Lämmitystavan valinta ei ole yhdentekevää.

Kokonaan uusi lämmitys uuteen tai vanhaan taloon

Maalämpö on suosituin, monipuolinen ja tehokkain; se sopii loistavasti paitsi uudisrakennuksiin, niin myös korjausrakentamiseen ja se sopii niin pieniin kuin suuriin rakennuksiin.

Maalämpöpumppu tuo tasaisen ja helpon lämmityksen mukavuuden. Modernit NIBE invertterimaalämpöpumput mukauttavat tehoaan automaattisesti talon energiantarpeeseen. Maalämpö tarjoaa mukavuutta myös kesällä: viilennyksen, jossa ei tarvita kompressoria lainkaan. Energiakaivo, josta talvella kerätään lämpöä, luovuttaa kesäkuumilla viileyttä, joka siirretään erittäin pienellä sähkön kulutuksella sisätiloihin.

Ilma-vesilämpö sopii myös sekä uudiskohteisiin että lämmitysremonttiin, pientalosta isoon kiinteistöön. Erityisen suositeltava ilma-vesilämpöpumppu on kohteissa, joissa lämmitysenergian tarve on merkittävä eikä tontille voi toteuttaa lämmönkeruuputkistoa tai porakaivoa.

Ilma-vesilämpöpumpussa talon ulkopuolelle sijoitettava yksikkö tiivistää ilmasta lämpöenergiaa, joka siirretään talon sisälle vesikiertoiseen patteri- tai lattialämmitykseen ja lämpimän käyttöveden tekoon. Kaikki NIBE ilma-vesilämpöpumput ovat invertteriohjattuja, joten ne mukauttavat tehoaan tarpeen mukaan. Lisäksi ne kykenevät tuottamaan lämmityksen lisäksi viilennystä. Yhdellä ulkoyksiköllä voi siten taloon tuoda lämmön lisäksi viilennyksen helpottamaan helteessä.

Poistoilmalämpö sopii parhaiten uudisrakennuksiin, jolloin voidaan suunnitella poistoilmalämpöpumpulle sopiva ilmanvaihtokanavisto.

Poistoilmalämpöpumppu ottaa talteen talon poistoilmaan sitoutunutta lämpöä ja säästää lämmityskustannuksissa noin 40 - 50 %. NIBE poistoilmalämpöpumput mahtuvat pieneen tilaan ja ovat hankintakustannuksiltaan kilpailukykyinen vaihtoehto, koska ne hoitavat sekä kodin lämmityksen, ilmanvaihdon että käyttöveden lämmityksen. Uusimmat, invertterikäyttöiset NIBE poistoilmalämpöpumput ovat niin tehokkaita, että ulos puhallettava ilma on selvästi pakkasella, vaikka ulkona on lämpöasteita. Lämpöä ei siis kerätä pelkästään sisäilmasta, vaan myös ulkoilmasta.

Maalämpö, ilma-vesilämpö ja poistoilmalämpö sopivat koteihin, joissa on vesikiertoinen lämmönjako, yleensä pattereilla tai lattialämmityksellä.

Tilaa NIBEN lämpöpumppuesite veloituksetta

Lämmityksen uusiminen osittain - lämpöpumppu nykyisen järjestelmän rinnalle

Öljy- tai puukattilan toimiessa hyvin ja öljysäiliön ollessa kunnossa, ei nykyistä lämmitystä välttämättä kannata poistaa. Sen rinnalle kannattaa kuitenkin asentaa ilma-vesilämpöpumppu, jolloin lämmityskustannuksista saa helposti pois kolmanneksen ja lämpö jakautuu vanhaan tapaan tasaisesti koko asunnossa. Ilma-vesilämmitys kannattaa mitoittaa ja asentaa sellaisena, jonka saa helposti laajennettua päälämmitykseksi, kun öljy- tai puulämmitystä ei enää haluta pitää kunnossa. NIBEn PLUS-järjestelmät on tehty juuri rinnakkain toimintaa varten.

Ilma-vesilämpöpumpun hankinta on helppoa ja asennus nopeaa. Koska energiakaivoa ei tarvita, ei tarvita myöskään rakennusvalvonnan toimenpidelupaa. Eikä pihalla tarvitse kaivaa muuta kuin tukeva alusta ulkoyksikölle. Hankinnan kustannukset pysyvät kohtuullisina ja nopeasti päästään alemmilla energiakustannuksilla säästöihin.

Lämmityksen etävalvonta missä ja milloin vain - NIBE Uplink

NIBE Uplinkin ja internetin avulla saat älypuhelimellasi tai tabletillasi nopeasti yleiskuvan kiinteistön lämmityksestä, lämpöpumpusta ja sen tämänhetkisestä tilasta, missä ja milloin vain. Saat havainnollisen ja hyvän lähtökohdan lämmityksen ja käyttöveden seurantaan ja ohjaukseen. Mahdollisen käyttöhäiriön sattuessa saat ilmoituksen siitä sähköpostitse, mikä mahdollistaa nopeat toimenpiteet.

NIBE Uplinkin avulla olet selvillä lämpöpumpun liikkeistä milloin ja missä vain.NIBE Uplinkin avulla olet selvillä lämpöpumpun liikkeistä milloin ja missä vain.

Lisäturvaa lämpöpumpullesi

NIBEllä luotetaan omiin lämpöpumppuihinsa ja NIBE haluaa, että uuden lämpöpumpun ostaja voi lämmittää kotiaan entistä huolettomampana. NIBETURVA on kehitetty Suomessa asennetuille uusille NIBE lämpöpumpuille kolmen vuoden tehdastakuun lisäksi. NIBETURVA lisävakuutus on voimassa aina laitteen kuudenteen käyttövuoteen saakka. Kuudennen käyttövuoden jälkeen NIBETURVAa voi jatkaa pienestä lisämaksusta aina 10 vuoteen saakka.

Mistä aloittaa?

Jotta saat varmasti oikein mitoitetun ja asennetun lämmitysjärjestelmän, kannattaa heti suunnittelun alkuvaiheessa olla yhteydessä asiantuntevaan asennusliikkeeseen, NIBE jälleenmyyjään. Sieltä saat halutessasi koko projektin avaimet käteen –toimituksena. Lähimmän NIBE jälleenmyyjän löydät osoitteesta www.nibe.fi.
 
Julkaistu
4.2.2019