Ammattilainen kodinrakentajan apuna

Arkkitehdin käyttäminen kodin suunnittelussa antaa projektiin uuden ulottuvuuden. Koulutettuna ammattilaisena arkkitehti tietää, miten karikot vältetään ja kuinka annetulla budjetilla pystytään toteuttamaan mahdollisimman kaunis ja käytännöllinen koti tontin suomia mahdollisuuksia hyödyntäen.

Hyvä suunnittelija ymmärtää asiakasta

SAFA arkkitehti Antti Heikkilä on piirtänyt lukuisia pientaloja suomalaisille perheille. Jetta-Talojen luonnoksia on hänen piirustuspöydältään lähtenyt useita kymmeniä. Lähtökohtana suunnittelulle ovat aina asiakkaan toiveet sekä tontti ja alueen kaava.

– Olen palveluammatissa, jossa kuunnellaan asiakasta ja hänen toiveitaan. Vastoin yleisiä käsityksiä tarkoituksena ei ole tehdä vain lennokkaita luomuksia. Toki jos asiakas sellaisen haluaa, suunnittelemme sellaisen. Toinen myytti, jonka Heikkilä haluaa purkaa, liittyy rahaan. Arkkitehti ei nimittäin suunnittele vain kalliita ja epäkäytännöllisiä taloja.

– Arkkitehdin käyttäminen ei ole elitististä. Pidän tavoitteena, että jokaisessa suunnittelemassani kodissa on huomioitu toimiva arki. Suunnittelijan täytyy kuunnella asiakkaan toiveet ja unelmat, ymmärtää hänen elämäntilannettaan, ottaa huomioon käytettävissä olevat varat ja piirtää sen mukaan paras mahdollinen ratkaisu. Käsistämme lähtee kotiluonnoksia pienillekin budjeteille. Arkkitehdin piirtämä talo on tarpeen vaatiessa myös kustannustehokas ja saattaa näyttää positiivisessa mielessä ”tavalliselta”.

Onnistuneessa suunnitelmassa on kaikki huomioitu

Arkkitehdiltä voi tilata myös pelkän luonnoksen talosta ja sen tiloista. Tämän perusteella talotehdas tekee pääpiirustukset, joissa suunnitelmat tarkentuvat ja joilla anotaan rakennuslupa.

– Vaihtoehtoisesti arkkitehtitoimistolta voi tilata myös koko paketin eli luonnokset, pääpiirustukset sekä työpiirustukset. Kokenut, pientaloja paljon suunnitellut arkkitehti tekee suunnitelmat ammattitaidolla ja hänellä on vaadittava tietotaito valmiina, minkä vuoksi turhia kustannuksia ei synny suunnittelussakaan. Ammattitaidon merkitys korostuukin haasteellisissa tilanteissa.

– Kun tontti on vaikea, mitoitus on tiukkaa ja kaavamääräykset ovat ehdottomia, punnitaan suunnittelijan ammattitaito ja ongelmanratkaisukyky. Eteen ei ole vielä tullut tonttia, johon taloa ei olisi voitu toteuttaa! Usein myös talon sijoittelu tontille siten, että ympäristö huomioidaan ja maisema hyödynnetään mahdollisimman hyvin, vaatii tarkkaa ammatillista otetta. Ikkunat ja niistä avautuvat näkymät saattavat nimittäin latistua merkittävästi, jos talo on metrinkin väärässä paikassa. Taidokkaasti tehtynä nämä asiat näkyvät suoraan talon arvossa.

Toinen arvoon vaikuttava seikka on rakentamisen laatu. Heikkilä kiitteleekin yhteistyötä Jetta-Talon kanssa. Tehtaalla työstetyt elementit ovat äärimmäisen laadukkaita, ja niissä on huomioitu sekä arkkitehdin tekemät suunnitelmat että asiakkaan toiveet pienimpiä yksityiskohtia myöten. – Olen suositellut Jetta-Taloa myös hyvin vaativiin kohteisiin, sillä viimeisteltyyn työnjälkeen voi luottaa.

Jetta-Talo on valmistanut koteja lähes 40 vuoden ajan ja on yksi Suomen merkittävimmistä puutaloja valmistavista talotehtaista. Yksilölliset talomallit, konsernin oma sahalaitos sekä korkean ammattitaidon omaava asentajaverkosto yhdessä varmistavat, että jokainen Jetta-koti rakennetaan laadukkaasti täysin asukkaiden toiveiden mukaan.


Millainen on sinulle sopivin toteutustapa?

Valitse malleista
Voit valita mieleisesi talon neljästä eri tyylistä: moderni, klassinen, perinteinen ja vintage, ja näiden mallistojen useista eri vaihtoehdoista. Valmiiksi suunnitellut talot ovat toteutusta vaille valmiita, mutta voit tarvittaessa tehdä myös muutoksia mieleiseesi malliin.

Omat kuvat?
Unelmiesi koti voidaan toteuttaa myös omien suunnitelmiesi pohjalta. Ammattilaisemme auttaa yksityiskohtien hiomisessa ja suunnitelmien konkretisoinnissa. Sitten toteutamme kotisi juuri sellaisena, kuin sinä sen haluat.

Suunnitellaan yhdessä
Onko sinulla mielessäsi koti, joka on niin yksilöllinen, että valmiit talomallit eivät yllä sen tasolle? Suunnittelijamme piirtää juuri sinun talosi toiveidesi pohjalta. Yhdessä vangitsemme haaveesi toimivan ja energiatehokkaan talon muotoon. Katso lisää yksilöllisen kodin toteutuksesta

Tee kodin rakentaminen mahdollisimman helpoksi

Autamme sinua kaikissa rakentamiseen liittyvissä asioissa, jotta saat juuri tarpeittesi pohjalta suunnitellun kodin.

Jätä yhteydenottopyyntö!


 
Päivitetty
24.1.2019