Keittiötrendit 2019

Sisustusarkkitehti SIO ja Suomen suurimman keittiökalustevalmistajan Novart Oy:n tuotepäällikkö Eeva Kokkonen vieraili Kölnin arvostetuilla Living Kitchen 2019 -messuilla. Hän nosti messuilta esiin neljä vahvaa kokonaisuutta, jotka näkyvät tämän vuoden keittiösuunnittelussa. Nämä trendit pitävät edelleen pintansa, mutta ovat saaneet aiemmilta vuosilta taakseen entistä enemmän syvyyttä ja monimuotoisuutta.

Mustapääkeittiö_1920

Vedikkeettömyys

Vedikkeettömyys on vahva trendi. Jättämällä vetimet pois keittiössä korostuu linjakkuus, ja valittu ovimalli saa täyden huomion. Pääsääntöisesti vedikkeettömyys toteutetaan kahdella tavalla.

Avaaminen painamalla
Laatikon tai oven avaaminen kevyesti painamalla. Mekanismina toimii joko ”tip on” laatikon avausmekanismi tai pomppusalpa kaapin ovissa. Oven voi avata vaikka polvella, jolloin kädet jäävät vapaaksi muuhun työskentelyyn.

Avaaminen vetämällä
Horisontaali- tai vertikaaliprofiileilla tai oveen integroidulla vedinuralla toteutettu vedikkeettömyys tarkoittaa, että laatikosto tai ovi avataan vetämällä oven sivusta tai päältä. Horisontaali- ja vertikaaliprofiileihin voidaan yhdistää myös valaistus, jolloin saadaan erittäin näyttävä kokonaisuus.

Astianpesukoneissa käytetään lisäksi innovatiivista avaustapaa; ovi avautuu itsestään siihen koputtamalla.

Lähiruoka ja itse tekeminen

Lähiruoka on megatrendi. Mikäpä olisi puhtaampaa lähiruokaa kuin keittiössä kasvavat yrtit! Yrtit ja kasvit vaativat kuitenkin menestyäkseen optimaaliset olosuhteet. A la Carte -keittiöiden Urban Garden -yrttilaatikot ja kasvivalo tarjoavat oikeanlaiset ja tyylikkäät välineet yrttien kasvatukseen.

IMG_8271_1920

Aamiaiskaapin uudet mahdollisuudet

Aamiaiskaapin suosiossa ei näy laskua. Suosiota lisää aamiaiskaapin käyttömahdollisuuksien laajentuminen. Perinteisesti aamiaiskaappi kätkee sisäänsä aamiaisen valmistukseen tarvittavat keittiövälineet ja pienkoneet, mutta nykyisin ovien taakse halutaan yhä useammin myös isommat kodinkoneet. Pocketti-aamiaiskaapin sivuille liukuvat ovet eivät ole tiellä kaapin sisältöä käytettäessä. Turvallisuus on otettu huomioon sensoreilla, jotka katkaisevat koneista virran, kun ovet suljetaan.

Pocketti-mekanismin rinnalle on tullut myös kevyempiä aamiaiskaappitoteutuksia. Willa-ovihyllyillä saadaan säilytystilaa kaapin oviin, ja yliaukeavilla saranoilla aamiaiskaapin voi rakentaa peruskaapistakin.

Keittiömaailma_21_1080p
Keittiömaailma_19_1080p

Persoonallisuus keittiössä


Vaikka keittiöliikkeet markkinoivat mielellään keittiökokonaisuuksia, maailmassa tuskin on kahta täysin samanlaista keittiötä. Omaa keittiötä halutaan rikastuttaa itselle mieluisimmilla yksityiskohdilla. Valmiit keittiökonseptit tarjoavat perustan, josta jokainen voi valita keittiöönsä omannäköisensä elementit. Esimerkiksi Petran Willa-keittiön esillepanoa korostavista tai A la Carten Bistro-keittiön kahvilatunnelmaa huokuvista elementeistä saa rakennettua juuri omiin tiloihinsa sopivan kokonaisuuden. Personoinnissa vain rohkeus ja mielikuvitus ovat rajoina!
 

Petran Willa-keittiön elementit, kuten naulakkolauta, avopääty ja lautasteline tarjoavat mahdollisuuden useisiin persoonallisiin yhdistelmiin.Petran Willa-keittiön elementit, kuten naulakkolauta, avopääty ja lautasteline tarjoavat mahdollisuuden useisiin persoonallisiin yhdistelmiin.

Uusi keittiö putkiremontin yhteydessä

Nykyaikaiset ja monipuoliset elementit parantavat keittiön toiminnallisuutta ja käyttömukavuutta, ulkonäöstä puhumattakaan. Uusittu keittiö nostaa asunnon arvoa. Jos taloyhtiössä on suunnitteilla putkiremontti, kannattaa keittiöremontti ottaa ajoissa puheeksi osana projektia. Parhaimmillaan keittiön uusiminen vaikuttaa positiivisesti osakkaiden putkiremonttiin suhtautumiseen, sillä uuden keittiön hankinta ja suunnittelu herättää helposti osakkaiden kiinnostuksen. Mieltä askarruttavien asioiden, remonttipölyjen ja evakossa asumisen, sijaan remontista tulee mukava projekti, josta jää konkreettinen muisto vielä vuosiksi eteenpäin.

Lue lisää...
 


Tutustu uusimpiin keittiötrendeihin lähimmässä Keittiömaailma-myymälässä

 
Päivitetty
18.2.2019