Uusi painumaton hirsi mullistaa hirsirakentamisen

Kuusamo Hirsitalot on testannut painumatonta hirttä erilaisilla vaihtoehdoilla ja päätynyt rakenteeseen, joka toteutetaan jakamalla hirren painumaton osa kahteen kantopisteeseen.

Painumattomat osat toteutetaan CLT:stä, ristiinlaminoidusta puusta, jolla näin varmistetaan stabiili ja aidosti painumaton ratkaisu.

xLog mahdollistaa vapaamman arkkitehtuurin

xLog painumaton hirsi mahdollista modernimman arkkitehtuurin, sillä painuvalle hirsirakennukselle perinteisiä painuntavaroja peittäviä leveitä ulko-ovien ja ikkunoiden peitelistoja ei enää tarvita, vaan listoitus voidaan toteuttaa hyvinkin niukasti.

Myös hirren ja muiden rakenteiden liitoksista saadaa entistä tiiviimmät. Painumaton hirsi voidaan helpommin yhdistää muihin rakennusmateriaaleihin kuten lasiin tai kiveen.

Ei painumisen aiheuttamia asennus- ja jälkitöitä

Painumaton hirsi ei vaadi jälkisäätöjä, jolloin xLog painumattomalla hirrellä rakentaminen on yksinkertaisempaa ja myös nopeampaa, koska silloin hirsirakennukselle perinteisten painuntavarojen huomioiminen ja säätöjalkojen asennus jää kokonaan pois.

xLog painumaton hirsi löytyy kahdessa paksuudessa: 200 mm ja 246 mm sekä männystä että kuusesta. 

Mikä ihmeen CLT?

  • CLT = Cross Laminated Timber eli ristiinliimattu/ristiinlaminoitu
  • Puuosat on liimattu ristiin eli puun syyt sekä vaakaan että pystysuuntaan
  • Eroaa perinteisestä liimapuusta, jossa puuosat on liimattu samansuuntaisesti

CLT-rakenteessa puulamellit on liimattu ristiin: nuolien osoittamat lamellit ovat ristikkäin suhteessa ympäröiviin lamelleihin. Oikeanpuoleisessa hirressä lamellit on liimattu samansuuntaisesti.CLT-rakenteessa puulamellit on liimattu ristiin: nuolien osoittamat lamellit ovat ristikkäin suhteessa ympäröiviin lamelleihin. Oikeanpuoleisessa hirressä lamellit on liimattu samansuuntaisesti.

Miksi valita xLog painumaton hirsi?

  • Rakenne on stabiili ja painumaton
  • Arkkitehtoniset mahdollisuudet: mm. kapeat peitelistat
  • Painuntavaroja ei tarvita
  • Ei jälkisäätöjä
  • Helppo yhdistää muihin materiaaleihin
  • Tiiviit liitokset

Kysy lisää!

Jätä yhteydenottopyyntö tai kysymyksesi alla olevalla lomakkeella ja lähin Kuusamo-myyjä auttaa Sinua vaikka parhaiten sopivan seinähirren valinnassa.


 
Päivitetty
23.1.2019