Kauniin pyöreää designia kompaktissa saunassa

Porissa Koneistajankadulla sijaitsevan omakotitalon suunnittelun perusajatuksena olivat ekologisuus, valoisuus ja viihtyisä asuinympäristö. Nelihenkisen lapsiperheen kompaktissa designsaunassa suosittiin pehmeän pyöreää modernia muotoilua.

Ventura-saunasisustusmalli on valmistettu fumapuusta.Ventura-saunasisustusmalli on valmistettu fumapuusta.

Pyöreää ja skandinaavista laudesuunnittelua

Saunan suunnittelun lähtökohtana olivat puumateriaalit ja luonnollinen värimaailma. Rakennuttaja ja suunnitteluun aktiivisesti osallistunut Ville Santala kertoo ihastuneensa erityisesti Ventura-lauteiden uniikkiin muotoiluun.

”Halusimme luonnollista puunsävyä ja skandinaavista tyyliä uuteen saunaamme. Ventura-laudemalli miellytti heti silmää. Kun sopiva laudemalli löytyi, päätimme ottaa seinän ja katonkin samaa materiaalia”, kertoo Santala.
 

Kuumuutta ja kosteusvaihteluita kestävä Fuma-puu

Tyylikäs Ventura-saunasisustusmalli on valmistettu fumapuusta, joka soveltuu erityisen hyvin laudemateriaaliksi, sillä se säilyttää hyvin vaalean sävynsä ja kestää kuumuutta sekä kosteusvaihteluita. Venturan laudeosat, selkänojat ja välisuojat on valmistettu muotoon puristetuista, kerroksittain liimatuista puuviiluista. Muotoillun etureunan ansiosta lauteilla on erittäin miellyttävää istua.

”Kaipasimme saunaamme pyöristettyjä muotoja, ja nämä lauteet nähtyämme päätös oli selvä”, Santala selittää.
 

Lauteilla on erittäin miellyttävää istua mm. muotoillun etureunan ansiosta. Lauteilla on erittäin miellyttävää istua mm. muotoillun etureunan ansiosta. 

Näyttävät pallokiuas ja valaistu kiulu tuovat ylellisyyttä

Pyöreiden lauteiden aisapariksi valikoitui näyttävä pallomainen Globe-designkiuas, joka lauteeseen upotettuna näyttää leijuvan vaaleiden penkkien yllä. Pallokiukaan viereen on upotettu Harvian valaistu kiulu, joka tuo saunaan sekä valoa että käytännöllisyyttä.

”Valaistu kiulu on kätevästi upotettu lauteisiin, ja sen vieressä olevasta vesipisteestä saamme otettua suoraan löylyveden”, kertoo Santala.

Ventura -sisustusmalli on saatavana vaalean puun sävyisenä. Lauteet voi käsitellä halutessaan värillisellä laudevahalla.Ventura -sisustusmalli on saatavana vaalean puun sävyisenä. Lauteet voi käsitellä halutessaan värillisellä laudevahalla.

Globe-kiuas kiuas lämpenee riittävän nopeasti löylyjen pehmeydestä tinkimättä

Harvia Globe -pallokiuas tarjoaa miellyttävän saunomiskokemuksen paitsi lämmön ja löylyjen, myös ainutlaatuisen muotoilun kautta.

Laadukkaan raaka-aineen – tukevan ruostumattoman teräksen – tehokas hyödyntäminen ja pintakäsittelyprosessin kemikaalittomuus ovat esimerkkejä ympäristöä huomioivasta ajattelusta.

Uutta ajattelua edustaa myös kiukaan rakenne, joka koostuu tarkasti laserleikatuista teräskaarista ja -renkaista. Kiukaan kivimäärä on optimoitu: kiuas lämpenee riittävän nopeasti löylyjen pehmeydestä tinkimättä.

Harvia Globe -kiuasta ohjataan kosketusohjauspaneelilla. Helppokäyttöinen kosketusohjauspaneeli ja täsmällisesti toimiva lämpötilansäätö noudattavat Harvian tuotesuunnittelun periaatetta käyttömukavuudesta. Yksinkertaisen tyylikäs roiskevesisuojattu ohjauspaneeli voidaan asentaa saunan sisä- tai ulkopuolelle.

Globe_stand_railing
 
Julkaistu
21.1.2019