Asu ja elä ekologisesti yksilöllisesti muunneltavassa Kimara-hirsitalossa

Nykyaikaisella teknologialla valmistettu hirsirakennus on tiivis ja energiatehokas. Massiivisella hirsiseinällä on hyvä lämmönvarauskyky, minkä vuoksi seinän pinta henkii aina sopivaa lämpötilaa. Seinä kykenee keväällä ja syksyllä varaamaan itseensä lämpöä suoraan auringon säteilystä, ja kesäisin siihen varastoituu yöviileyttä. Näin hirsi tasaa lämpötiloja ja vähentää lämmitys- ja viilennystarvetta, joten se säästää paljon energiaa!

Kimara K 90. Tässä mallissa saunatiloihin ja pukuhuoneeseen on oma sisäänkäynti terassilta. Terassi on sijoitettu suojaisaan paikkaan talon kulmaan. Kimara K 90. Tässä mallissa saunatiloihin ja pukuhuoneeseen on oma sisäänkäynti terassilta. Terassi on sijoitettu suojaisaan paikkaan talon kulmaan. 

Hirsitalossa on hyvä hengittää

Hirsiseinä tasaa tehokkaasti sisäilman kosteus- ja lämpötilavaihteluita, jolloin sisäilman laatua heikentävien bakteerien, virusten ja pölyn määrä on erittäin vähäinen. Hirsi onkin paras valinta allergiselle tai huonosta sisäilmasta kärsivälle asujalle.  

Hirsi on riskitön rakennusmateriaali

Sääolosuhteiden vaihtelu yhdessä lisätyn eristyspaksuuden kanssa lisää monikerroksisten seinien homeriskiä. Massiivihirsiseinän etu on sen yksinkertaisuudessa. Seinä koostuu pääasiassa vain yhdestä materiaalista, joka on jo valmiiksi testattu pohjoisen vaihtelevassa ilmastossa – kesähelteillä, kovilla pakkasilla ja sadesäällä. Yksiaiheisena homogeenisenä rakenteena kosteus ei tiivisty rakenteisiin, joten hirsiseinä on joka säällä täysin riskitön rakenne.

Tutustu Kimaran hirsitalomallistoon >>
 

Kimara K 115Kimara K 115
Kimara K 116Kimara K 116
Kimara K 121Kimara K 121
Kimara K 144Kimara K 144

Hirsirakennus on ekologinen vaihtoehto

Hirsiseinän valmistus kuluttaa energiaa erittäin vähän ja samalla myös hiilidioksidipäästöt ovat alhaiset. Hirsiseinän valmistamiseen käytettävä energia on yli 80-prosenttisesti uusiutuvaa energiaa. Valmistuksen yhteydessä syntyy sivutuotteena (puru ja hake) kaksi kertaa enemmän puhdasta energiaa kuin mitä kuluu hirsiseinän valmistamiseen.

Lisäksi seinään sitoutuu pitkän elinkaarensa ajaksi kymmenkertaisesti se hiilidioksidimäärä, joka valmistuksen yhteydessä vapautuu ilmakehään. Tämä ns. hiilinielu kompensoi rakennuksen käytön aikaista energiankulutusta lämmitysmuodosta riippuen 6–12 vuotta.

Ekologisesti paras vaihtoehto >>

Yksilöllisesti muunneltavat hirsitalot

Kimaran hirsitalomallisto on täysin muunneltavissa toiveiden ja tarpeiden mukaan esimerkiksi rakennuspaikan aiheuttamien muutostarpeiden mukaiseksi. Kuinka monta makuuhuonetta perheesi tarvitsee? Minkälaisen keittiön haluat? Entä miltä toivoisit valmiin kotisi näyttävän ulkoapäin?

Jos täydellisesti toiveitasi ja tarpeitasi vastaavaa hirsitaloa tai hirsihuvilaa ei löydy, ei hätää – näin pohjakuvaa voidaan muunnella:

 • Pohjamalli: voidaan kääntää kokonaan tai osittain peilikuvaksi
 • Huoneet: koko, sijoittelu ja lukumäärä
 • Sisäovet ja ikkunat: koko, muoto ja lukumäärä
 • Keittiö: koko ja malli
 • WC-, kylpyhuone- ja saunatilojen koko ja muoto
 • Moduulien, erkkerien ja parvekkeiden lukumäärä
 • Sisäkatto: voidaan korottaa
 • Tulisija: sijaintia voidaan muuttaa
Selaa Kimara-mallistoa, kirjoita ylös toiveitasi ja tarpeitasi ja ota yhteyttä omaan Kimara-myyjääsi – hän auttaa sinua turvallisen ja terveellisen hirsitalounelmasi toteuttamisessa.Selaa Kimara-mallistoa, kirjoita ylös toiveitasi ja tarpeitasi ja ota yhteyttä omaan Kimara-myyjääsi – hän auttaa sinua turvallisen ja terveellisen hirsitalounelmasi toteuttamisessa.

Muuntele hirsitalon julkisivua

Voit vaikuttaa hirsitalosi tai -huvilasi ulkonäköön paljonkin:

 • Hirret: höylähirsi vai lamelli, entä paksuus?
 • Nurkkaratkaisu: city-nurkka, ristinurkka, jiirinurkka vai lohenpyrstönurkka?
 • Katon malli: harja, murrettu harja tai pulpetti
 • Katon materiaali: pelti, tiili tai huopa
 • Terassien ja kuistien koko, muoto ja lukumäärä
 • Sisäänkäyntien lukumäärä ja ovien mallit: valitse mieleisesi Kimaran Tuotekuvastosta
 • Autotallit ja -katokset sekä varastot muunneltavissa
Kimara-taloon on saatavilla useita erilaisia nurkkaratkaisuja. Nurkan valinta vaikuttaa talosi ulkonäköön merkittävästi: uuden city-nurkkaratkaisun ansiosta hirsitalo on mahdollista rakentaa myös kaava-alueelle.Kimara-taloon on saatavilla useita erilaisia nurkkaratkaisuja. Nurkan valinta vaikuttaa talosi ulkonäköön merkittävästi: uuden city-nurkkaratkaisun ansiosta hirsitalo on mahdollista rakentaa myös kaava-alueelle.

Muuntele hirsitalon sisätiloja

Kimara-hirsitalot muuttuvat makusi mukaan myös sisältä:

 • Keittiö, WC, kylpyhuone: kiintokalusteet ja varustus vapaasti valittavissa
 • Lattiat ja seinät: pintamateriaalit sekä maalien sävyt ovat sinun päätettävissäsi. Voit jättää hirsipinnan näkyviin tai viimeistellä kuten missä tahansa talossa.

Kimara-myyjä auttaa sinua!

Kimara-hirsirakennukset myy tuttu kotimainen K-Rauta. Koulutetut Kimara-myyjät sekä K-Raudan muu henkilökunta auttavat sinua kaikissa rakentamiseen liittyvissä kysymyksissä koko rakennusprojektisi ajan.


Jätä yhteydenottopyyntö Kimara-myyjälle tästä >>


 
Julkaistu
17.1.2019