Talvi on erinomainen aika tehdä kattoremontti

Vesivekin paikalliset pojat eivät pakkasessa hyydy, vaan kuntoarviot ja remontit pyörivät yhtä lailla talvikuukausinakin. Tehokas konsepti sekä ammattitaitoiset työmiehet rakentavat uuden katon säältä suojaan päivässä, joten kylmyys ei iske pirttiin pakkasellakaan. 

4

Talviremontin edut:

  • Ilman keskimääräinen kosteusprosentti on alhaisempi
  • Lumi ja routa suojaavat pihaa
  • Välikaton mahdolliset kondenssiriskit on helpommin todettavissa
  • Ilmainen lumenpudotus katolta kuuluu hintaan
  • Katto on valmiina kevään sulamisvesiin ja putoaviin lumikuormiin

Välikaton todellinen kunto on parhaiten havaittavissa talvella

Katolle kertynyt lumikerros ei ole este katon kuntoarvion suorittamiselle. Kaikki katon rakenteelle varsinaista vauriota tai sen riskiä aiheuttavat ongelmat voidaan luotettavasti havaita välipohjasta käsin. Eli kattoasiantuntijamme kiipeävät aina ensin kotisi vintille. Toki katon pinnan esteettiset viat ovat lumen alla piilossa, mutta ne ovat yleensä asiakkaalla itselläänkin tiedossa. Jos katemateriaalin pinnan hilseily, halkeamat tai puutteellinen kiinnitys aiheuttavat todellisen vuotoriskin, se jättää viitteitä myös välikatolle. Katteen vuodot aiheuttavat mm. värimuutoksia rakenteissa sekä tunkkaista hajua, tai kerryttävät pahimmillaan vintille vesipisaroita ja jäätä.

Kuntoarviossa havainnoidaan myös läpivientien tiiviys, katon rakenteiden kunto yleisestikin sekä kattotuotteiden eli rännien, tikkaiden ja lumiesteiden toimivuus. 

Välikaton kuntoon kannattaa kiinnittää erityistä huomiota 60-, 70- ja 80-luvuilla rakennetuissa asuintaloissa.Välikaton kuntoon kannattaa kiinnittää erityistä huomiota 60-, 70- ja 80-luvuilla rakennetuissa asuintaloissa.

Kondensioriski kasvaa ilma kylmetessä

Kosteus voi päästä rakenteisiin paitsi katon vuotamisen takia, myös lämpimästä huoneilmasta tiivistymällä eli kondensoitumalla. Vanhemmissa asuinrakennuksissa painovoimainen ilmanvaihto on usein riittämätön, ja jos höyrysulku on vuosien saatossa haperoitunut, pääsee asumisen myötä syntyvä kosteus nousemaan vintille. Tämän takia välikaton riittävä tuulettuvuus sekä hengittävä ja oikein asennettu aluskate ovat tärkeässä roolissa.

Välikaton kondensio-ongelmat on parhaiten havaittavissa nimenomaan talviaikaan, kun huoneilman ja ulkoilman lämpötilaero on suurimmillaan.

Kolmasosa Vesivek-remonteista tehdään talviaikaan

Niin yllättävältä kuin se ehkä kuulostaakin, talvi on erinomaista aikaa kattoremontille. Riski kosteuden pääsemisestä rakenteisiin remontin aikana on pienimmillään, koska talvikuukausina ilman keskimääräinen kosteusprosentti on alhaisempi. Myös pihasi ja istutuksesi ovat talvella hyvin turvassa, koska lumi ja routa suojaavat niitä painavan kaluston mahdollisesti aiheuttamilta painaumilta. Poistamme katolle kertyneen lumen ennen purkutöitä, saat siis samalla ilmaisen lumenpudotuksen. Ja kun laitat katon kuntoon hyvän sään aikana, se on valmiina kevään sulamisvesiin ja katolta putoaviin lumikuormiin.

Katso, miten kattoremontti sujuu talvella: 

3

Haluan lisätietoa

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön Vesivekin asiantuntijalle.

 
Päivitetty
25.1.2022