Ilmanvaihdon nykyaikaistaminen on tärkeä osa saneerausta

Lämmitysjärjestelmän saneerauksen, lisäeristyksen tai ikkunoiden uusimisen yhteydessä on erityisen tärkeää nykyaikaistaa myös ilmanvaihtojärjestelmä sellaiseksi, että se tukee saneerauksella tavoiteltavia energiansäästöpyrkimyksiä eikä säästöäö tehdä sisäilman laadun kustannuksella.

Vallox 121 SE sopii ilman kanaviston muutostöitä takavuosien yleisimmän omakotitalojen ilmanvaihtokoneen MUH-Ilmavan tilalle. Vallox 121 SE:n kanavayhteet (6 kpl) ovat samat kuin vuosien 1983-2004 aikana valmistetuissa Ilmava/Vallox 100 ja 120 -ilmanvaihtokoneissa.

Teholtaan Vallox 121 SE on keskisuuren asunnon ilmanvaihtokone, joka soveltuu erinomaisesti niin pien-, rivi- kuin kerrostaloasuntojenkin peruskorjaukseen.

Vallox 121 SE on varustettu automaattisen säädön mahdollistavalla Vallox Digit SED -ohjauksella. Koneen lämmöntalteenoton hyötysuhde on yli 80 % ja siinä on integroidut tasavirtapuhaltimet.

Nykyaikaista ilmalämmitys - vaihda vanha Valmet uuteen

Vallox Aito Kotilämpö voidaan asentaa 1970-80-luvuilla valmistetun alkuperäisen Valmet Kotilämpö -ilmalämmityskoneen tilalle ilman suuria kanaviston muutostöitä. Koneessa on sisäänrakennettu kosteusanturi, joka tehostaa ilmanvaihtoa tarpeen mukaan ilmankosteuden muuttuessa. Kaikki Vallox Aito Kotilämpö -koneen puhaltimet ovat energiatehokkaista tasavirtapuhaltimia, joiden sähkönkulutus on vain noin puolet vanhoihin vaihtovirtapuhaltimilla varustettuihin ilmalämmityskoneisiin verrattuna.

Raikas ja puhdas ilma keittiöön Vallox-liesikuvuilla

Hyvään ruokaan kuuluvat herkulliset tuoksut. Usein ruoanlaiton yhteydessä syntyy kuitenkin myös käryä, hajuja ja vesihöyryä, jotka on toivottavaa poistaa nopeasti ja tehokkaasti sisätilasta pilaamasta ruokailunautintoa.

Liesikupua valitessa kannattaakin ulkonäön lisäksi kiinnittää huomiota sen kärynpoistokykyyn sekä tietysti käyttömukavuuteen. Tehokas ja helposti puhdistettava rasvasuodatin sekä riittävä valoteho ovat ominaisuuksia, jotka pitkällä aikavälillä lisäävät liesikuvun käytön miellyttävyyttä.

Kalusteisiin asennettavat Vallox Capto -liesikuvut ja -tuulettimet on suunniteltu toimimaan mahdollisimman tehokkaasti ja sulautumaan osaksi keittiötä silloin, kun ruokaa ei laiteta.

Vallox Capto -liesikuvuissa ja -tuulettimissa on monta tyylikästä yksityiskohtaa kuten matala etupaneeli, kapasitiiviset kosketuskytkimet sekä sisään työnnettävä, karkaistu liukulasi. Kaartuva liukumekanismi, teräksiset kuulalaakerit ja ruostumattomat teräskiskot tekevät liukulasin käytössä helppoa. Suuri ja optimaalisesti muotoiltu höyrynkeräystila mahdollistaa erinomaisen kärynsieppauskyvyn.

Varmista tehokas kärynpoisto keittiössäsi - valitse Vallox Capto!Varmista tehokas kärynpoisto keittiössäsi - valitse Vallox Capto!

Ilmanvaihtokone pesutornin päällä

Vallox 101 MC ja 101 MV -koneet on tarkoitettu pieniin ja keskisuuriin asuntoihin. Pienen kokonsa ansiosta ne mahtuvat hyvin esimerkiksi kylpyhuoneeseen pesutornin päälle. Koneen asennuskorkeus kattoasennuslevyn ja kondenssivesiyhteen kanssa on matalimmillaan alle 500 mm.

Vallox 101 -ilmanvaihtokoneissa on hiljaiset ja energiatehokkaat puhaltimet. Edistyksellinen sulatusautomatiikka pitää huolta, että ne toimivat moitteetta myös talvella.

Koneiden korkean hyötysuhteen ansiosta jälkilämmityksen vaatima energiankulutus on hyvin pieni ja siksi jälkilämmityspatteri on aina sähköllä toimiva.

Vallox 101 -koneita voi ohjata esimerkiksi joko erillisellä ohjaimella, liesikuvulla tai pilvipalvelun avulla älypuhelimella, tietokoneella tai tabletilla.

Vallox 101 -ilmanvaihtokone on niin matala, että se mahtuu pesutornin päälle.Vallox 101 -ilmanvaihtokone on niin matala, että se mahtuu pesutornin päälle.

Tilaa alkuperäiset suodattimet

Laadukkaan sisäilman takaamiseksi valitse alkuperäiset Vallox-suodattimet ja vaihda ne vähintään kaksi kertaa vuodessa. Suodatinpaketti sisältää ilmanvaihtolaitteesi toimivuuden kannalta kaikki tarpeelliset suodattimet yhteen vaihtokertaan.

Vallox R&R-messuilla osastolla 16A
 
Julkaistu
21.1.2019