Ilmanvaihto pitää asukkaat ja talon terveenä

Vietämme jopa 90 % ajastamme sisätiloissa ja hengitämme vuorokaudessa noin 15 000 litraa ilmaa. Siksi terveellinen sisäilma on merkitsevässä asemassa hyvinvointimme kannalta, vaikka usein sen laatuun ei kiinnitetää huomiota - ainakaan ennen kuin siitä aiheutuu ongelmia. Ilmanvaihdolla on kuitenkin mahdollista luoda viihtyisä, terveyttä ja jaksamista ylläpitävä sisäilma.

Ilmanvaihdon tehtävänä on tuoda puhdasta ilmaa hengitettäväksemme ja toisaalta poistaa asunnossa syntyvä kosteus, hiilidioksidi ja muut epäpuhtaudet. Nykyaikaisella tavalla tiiviiksi rakennetuissa tai remontoiduissa kodeissa painovoimainen ilmanvaihto ei enää riitä takaamaan hyvälaatuista sisäilmaa, sillä tämän päivän asumistottumusten myötä sisätilojen kosteuskuorma on suuri. Laadukas ilmanvaihto ja puhdas sisäilma ovat erityisen tärkeitä allergikoille ja astmaatikoille, mutta ihan jokainen meistä voi paremmin, mitä puhtaampaa sisäilma on.

Pitkäaikainen sisäilman korkea kosteustaso muodostaa edellytykset homeen muodostumiselle ja rakennevaurioille. Kun tiiviit ikkunat ja höyrynsulut eivät päästä kosteutta poistumaan, tiivistyy se ennen pitkää rakenteisiin tai niiden pinnoille. Koneellinen ilmanvaihto, jossa asumisesta syntyvä kosteus poistetaan ulos, on paras ratkaisu välttää kosteusvauriot ja niiden aiheuttamat terveydelliset haitat.

750

Energiatehokasta ilmanvaihtoa

Perinteisessä talossa ilmanvaihto on saattanut viedä jopa 20-40 % lämmitysenergiasta. Lämmöntalteenotolla varustettu ilmanvaihtokone lämmittää sisään tulevan raittiin ilman sisätiloista poistettavan ilman lämmöllä. Mitä parempi lämmöntalteenottokyky laitteessa on, sitä vähemmän kuluu lämmitysenergiaa kylmän ilman lämmittämiseen. Merkittävä energiansäästö saavutetaan myös tehostamalla ja pienentämällä ilmanvaihdon tehoa kulloisenkin tarpeen mukaan.

Vallox-ilmanvaihtokoneissa lämmöntalteenoton hyötysuhde on huippuluokkaa, jopa yli 80 %. Lisäksi niissä on sähköä säästävät tasavirtapuhaltimet ja tehon säätö on helppoa ja vaivatonta.

MyVallox - helppoa ilman hallintaa

Uuden sukupolven MyVallox-ilmanvaihtokoneista löytyy sopiva vaihtoehto kaiken kokoisiin koteihin. Ne sopivat erinomaisesti niin nollaenergia kuin passiivitaloihin, erilaisiin peruskorjauskohteisiin sekä rivi- ja kerrostaloasuntoihin.

MyVallox-ilmanvaihtokoneissa on helppokäyttöinen, tilavalintaan perustuva ohjaus sekä sisäänrakennettu kosteusanturi, joka huolehtii ilmanvaihdon tehostuksesta automaattisesti silloin, kun siihen on tarve. Lisäksi apuna voi käyttää näppärää viikkokelloa tai erillistä hiilidioksidianturia, jonka avulla voi automatisoida ilmanvaihdon kokonnaan. Kaikissa Vallox MV-malleissa on käytettävyyttä helpottavia ominaisuuksia, kuten takkakytkin, huoltomuistutin ja automaattinen lämmöntalteenoton ohitus.

MyVallox Control -ohjaimessa on värillinen näyttö ja selkeät kuvakkeet. Kun kone on rekisteröity My Vallox Cloud -pilvipalveluun, sitä voi ohjata myös verkkoyhteydellä. Näin ilmanvaihdon säätö onnistuu mistä tahansa vaikkapa älypuhelimella. Lisäksi koneen keräämää statistiikkaa esim. sisäilman suhteellisesta kosteudesta ja lämpötilasta voi tarkastella helposti.

Valtaosa MyVallox-ilmanvaihtokoneista ovat saaneet VTT:ltä A+-energiamerkinnäin korkean lämmöntalteenoton vuosihyötysuhteensa ansiosta.

750

Vallox BlueSky - taipuisa ilmanvaihtokanava

Vallox BlueSky on taipuisa, ääntä vaimentava ja asennusystävällinen kanavajärjestelmä. Se on edullinen ratkaisu sekä uudirakennukseen että saneeraukseen.

Vallox BlueSky -ilmanvaihtokanavan edut:

  • Putken ulkohalkaisija ø 75 mm, joten se mahtuu alaslaskuihin, väliseiniin ja rakentaisiin
  • Nopea asentaa: ei vaadi erikoistyökaluja, valmiit osat, helpot liitokset ja taipuisa kanava
  • Hygieninen ja helppo puhdistaa, antistaattinen ja mikrobisuojattu sileä pinta
  • Ei vaadi lisäeristystä asennettaessa puhallusvillaeristeeseen
  • Pieni virtausvastus
  • Tiivis rakenne

 
Julkaistu
21.1.2019