• Etusivu
  • Talo

Kolme ratkaisua tilaongelmiin

Sari NieminenKaupallinen yhteistyö Aulis Lundell Oy
Päivitetty 04.04.2024
20227_79105.jpg

Tilaa voi huoneistossa olla joskus liian vähän ja kaikki mahdollinen liikenevä tila on hyvä ottaa käyttöön.

Mitä enemmän asukkaalle on suunniteltu tilaa, sen arvokkaampi asunto on. Seinän sisään liukuvia Liune-ovia käytetään kasvavissa määrin vakioratkaisuna uudis- ja korjausrakentamisessa. Kun ovi liukuu piiloon seinän sisään, jää koko seinäpinta vapaaksi sisustukselle, eikä kääntyviä ovia tarvitse väistellä.

Esittelemme nyt kolme tälle ajalle tyypillistä tapausta, jossa korjausrakennusprojektin yhteydessä asennettava Liune-ovi vapauttaa tilaa viihtyisälle asumiselle ja toimivalle arjelle.

1. Erillinen työtila etätyöläiselle

Etätyön lisääntyessä moni on alkanut haaveilla rauhallisesta työtilasta omassa kodissaan. Sen voi toteuttaa olohuoneen perälle lasisilla Liune-ovilla, jotka eristävät hyvin ääntä. Tila on visuaalisesti edelleen yhtenäinen, mutta etätyöläinen saa oman rauhan ja olohuoneen puolella voidaan jatkaa vapaa-ajan viettoa.

Lue lisää aiheesta:
Löydä paikka etätyöläisen kotitoimistolle – Pienen tilan ja avonaisen konseptin ongelmat >>

20191_55850.jpg
  • Monikäyttökalusteet: Valitse kalusteita, jotka toimivat usealla tavalla. Esimerkiksi vuodesohva voi toimia sekä nukkumiseen että istumiseen, ja nostettavalla säilytystilalla varustettu kahvipöytä tarjoaa lisää säilytystilaa.
  • Säilytysratkaisut: Hyödynnä seinätilaa ja hanki modulaarisia säilytysratkaisuja, kuten hyllyjä, koreja tai laatikoita, jotta voit pitää tavarat järjestyksessä ja säästää lattiatilaa.

2. Hankalasta sopesta oivaksi varastotilaksi

Seinän sisään liukuvat väliovet sopivat pienten tilojen avartamiseen. Epäkäytännölliset ja ahtaat tilat muuntuvat toimiviksi säilytys- ja varastotiloiksi, kun Liune-väliovi mahdollistaa fiksumman tilankäytön.

Lue lisää aiheesta:
Onko sinullakin välioviongelma? Näin selviät siitä >>
Sisustamista helpottavat ratkaisut - Anna enemmän tilaa sisustukselle >>

  • Organisointi: Pidä työtarvikkeet järjestettyinä ja poissa tieltä. Käytä esimerkiksi työpöydän alla olevaa tilaa tai seinäkoukkuja ripustaaksesi tavaroita.
  • Hyödynnä seinätilaa: Asenna hyllyjä, koukkuja ja muita seinätarvikkeita lisätilan luomiseksi ja säilytystilan maksimoimiseksi.
  • Siivous ja järjestys: Pidä asunto siistinä ja järjestyksessä. Säännöllinen siivous auttaa pitämään tilan avarana ja miellyttävänä työskennellä.
20191_55851.jpg

3. Toimivampaa arkea myös kosteisiin tiloihin

Liune-välioviratkaisu sopii myös kosteaan tilaan ja saunaan, joissa on huolehdittu rakennusasetusten kosteiden tilojen ohjearvojen mukaisesta ilmanvaihdosta. Pienestä kylpyhuoneesta tulee avarampi ja toimivampi, kun esimerkiksi putkiremontin yhteydessä kääntyvät ovet vaihdetaan Liune-oviksi. Erikoisvalmisteisessa Liune-elementin rakenteessa on huomioitu kostean tilan vaatimukset, ja massiiviovet ja karmit on käsitelty kosteudenkestävällä maalilla. Ne kestävät kulutusta ja kosteutta. Jos ovi altistuu vesiroiskeille, oikea ratkaisu on lasiovi.

Lue lisää aiheesta:

Nata Salmela toi rivitalon saunaan Liune Door -liukuovella tyylikästä spa-tunnelmaa >>
Liunen liukuoven asentaminen kosteaan tilaan – turvallisesti >>

<p data-block-key="dfxmi">Ratkaisu näyttää upealta sekä säästää tilaa. Tällä tavalla kylppäriin saa mahtumaan hyvin myös pesutornin, Nata kertoo.</p>
Ratkaisu näyttää upealta sekä säästää tilaa. Tällä tavalla kylppäriin saa mahtumaan hyvin myös pesutornin, Nata kertoo.
  • Valaistus: Hyvä valaistus voi tehdä tilasta avaramman tuntuisen. Käytä esimerkiksi kirkkaita valonlähteitä ja valitse valaisimia, jotka heijastavat valoa tehokkaasti.
  • Minimalismi: Vältä turhien esineiden keräämistä ja pidä tila mahdollisimman siistinä ja selkeänä. Mitä vähemmän tavaraa, sitä enemmän tilaa sinulla on liikkua ja työskennellä pesuhuoneessa.
Info

Info

Mikä Liune?

Liune on seinän sisään liukuva väliovikokonaisuus. Tuoteperhe tehdään kotimaassa laadukkaista M1-luokitelluista rakennusmateriaaleista, asennusvalmiit elementit valmistetaan ce-merkityistä teräsrangoista. Ratkaisun etuja ovat parempi ääneneristävyys, nopea asennus ja toimitus, hyvä asennusergonomia sekä mittatarkka rakenne.

Runkoleveys on valittavissa 66, 70, 95 tai 120 millimetriä ja kulkuaukon leveys 610–2234 millimetriä. Lisätietoa elementtien mitoituksesta>>.

Liunen ovet massiiviovia ja ovimallisto on laaja. Ovia voi tilata lukuisilla pintakäsittelyillä, lasisena tai jopa omavalintaisella kuvamateriaalilla pinnoitettuna.Ovimallistoon>>

Aulis Lundell Oy
Talo
huoneisto
väliovi
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202010_67297.jpg
Näin teet rauhallisen etätyöpisteen pieneen tilaan
Viime vuosien trendikkäät avonaiset tilaratkaisut ja väliseinien kaatamisinto ovat tehneet kodeistamme huomattavan epäkäytännöllisiä etätyöläisten käyttöön. Avonaiset konseptit tuovat sisustukseen avaruutta ja ilmaa, mutta vievät mahdollisuuden omaan tilaan ja työskentelyrauhaan. Mutta kun kerran olet päässyt eroon väliseinistä ja olet tyytyväinen saavutettuun ratkaisuun, et varmaankaan halua rakentaa pysyviä seinä pienellä oviaukolla taas takaisin, ja menettää sitä ihanaa tilan tuntua, jonka saavutit.
20225_78281.jpg
Kaikki ovet eivät eristä ääntä, vaikka aistiesteetön koti kaipaa juuri sitä
Aistiesteettömyys tarjoaa etuja jokaiselle kodissaan viihtyvälle. Kotiin palatessasi haluat varmasti, että aistisi saavat levätä ja nauttia ympäristöstäsi. Onko kotisi ulkoasu miellyttävä katsella, rauhoittava kuunnella ja miellyttävä haistaa? Tunnetko olon turvalliseksi ja mukavaksi kodissasi? Kaikki nämä tekijät kuvaavat aistiesteettömyyttä. Tässä artikkelissa tarkastelemme ovien merkitystä aistiesteettömyyteen erityisesti äänieristyksen näkökulmasta.
20233_81091.jpg
Voiko asunnon arvoa nostaa väliovella?
Asunnon arvo määräytyy aina asukkaan omista tarpeista ja siitä, miten hyvin asunto vastaa sen hetken vaatimuksiin. Tosiasiassa, mitä enemmän asukkaalle on suunniteltu muuntojoustavaa tilaa, sen arvokkaampi asunto on. Liukuovilla pystyy erottamaan avoimesta tilasta rauhallisen työtiln tai avaamaan pienen huoneiston tilavammaksi aina tarvittaessa. Tämä on oikeaa muuntojoustavuutta.
taidelasiovet-pyörretalossa-1920x1080
Täysin kotimainen ja ympäristöystävällinen ovivalinta
Lohjan asuntomessujen monet kohteet ovat valinneet ovikseen täysin kotimaiset ja ympäristöystävälliset Liune-ovimalliston ovet. Pyörre-talossa, Lohjan Saarentaassa, Ainoa Fiksussa ja monissa muissa kohteissa pääset tutustumaan laadukkaisiin väli- ja liukuoviin. Mukana esittelyssä ainutlaatuinen nanokomposiittimateriaalista valmistettu BioÄly-ovi sekä jykevä automaatio-ovi Aalto special edition.Liunen ovia löytyy niin teräs-, puu-, kivi- kuin hirsirunkoisistakin messukodeista.
suurista talon ikkunoista näkee ulos vehreään metsään. sisällä sisustus vaaleaa puuta ja valkoinen sohva. Sisällä on paljon myös viherkasveja
Sisustuksen uusi aalto vuonna 2024 – Biofilinen suunnittelu
Vuosi 2024 on täällä, ja se tuo mukanaan uusia tuulia sisustuksen maailmaan. Kotimme ovat paikkoja, joissa vietämme suuren osan ajastamme, ja sisustustrendit heijastavat yhä enemmän henkilökohtaisia arvojamme ja elämäntapaamme. Tänä vuonna trendit kutsuvat meitä luomaan tiloja, jotka eivät ainoastaan näytä hyvältä, vaan myös tuntuvat hyvältä sekä vievät meidät takaisin luonnon pariin.
20214_70101.jpg
Mitä on kapillaarinen kosteus ja miten aiheutuneet ongelmat korjataan?
Tunkkainen sisäilma, hajuhaitat, kalkkihärmä perustuksissa, kosteutta rakenteissa, märkä kellari – kuulostaako tutulta? Nämä kaikki ovat tyypillisiä haittavaikutuksia, jotka voivat johtua kapillaarisen kosteuden aiheuttamista kosteusongelmista. Näistä kosteusongelmista kärsivät yleensä vanhemmat rakennukset, jotka on perustettu aikansa rakennustavan mukaisesti perusmaan tai liian hienojakoisen aineksen kuten hiekan päälle. Näiden perustusten alla ei ole käytetty kapillaarikatkoja. Nykyään perustusten alle laitetaan esimerkiksi pestyä sepeliä katkaisemaan kapillaarinen kosteudennousu maasta. Perustusten alaisen kapillaarisen maa-aineksen vaihtaminen jälkikäteen on käytännössä mahdotonta. Tällöin tarvitsee etsiä muu ratkaisu ongelman korjaamiseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton