Kastelli 30 vuotta
Löydä asumisen luksus upeasta Kuori-juhlamallistosta

Tänä vuonna Kastelli täyttää 30 vuotta – ja juhlii samalla 25:ttä vuottaan Suomen ostetuimpana talomerkkinä. Arkkitehti SAFA Eevamaria Timlin on suunnitellut Kastellin 30-vuotisjuhlamalliston, jonka kolme ensimmäistä kotia esitellään nyt.
Lähtökohtana oli luoda ekologinen ja ilmeeltään kaunis talomalli, joka tarjoaisi luksusta asumiseen ja jonka voisi toteuttaa monenlaisille tonteille. Tutustu juhlavuoden upeaan Kuori-uutuusmallistoon ja t
oteutetaan sinunkin unelmakotisi yhdessä!

Inspiraatiota vanhojen rakennusten arkkitehtuurista

Uuden Kuori-malliston inspiraationa on toiminut vanhojen rakennusten arkkitehtuuri, joissa sisäänkäyntejä on korostettu ja tilallisessa hierarkiassa parhaalla paikalla ovat yhteiset oleskelutilat. Siirtyminen kadulta sisälle on asteittaista julkisesta yksityisempään, jolloin rakennus muodostuu suojaksi ulkomaailmaa vastaan. Usein suojaavan kuoren turvista löytyy myös viihtyisä sisäpiha, jossa sisä- ja ulkotilan käsite hämärtyy. Näistä ajatuksista alkoi kehittyä uusi talomallisto, joka sai nimekseen Kuori.

”Pohjaksi valitsin kuorimaisen L-muodon. Ulkokehälle sijoitin makuuhuoneet ja pesutilat, jolloin kodin sydämeen tulevat keittiö, ruokailu- ja oleskelutilat takkoineen. Olohuoneessa voi kokea suojaavan kuoren kaartuvan myös katoksi pään päälle. Suuret ikkunat ja lasiovet suuntasin sisäpihalle häivyttämään sisä- ja ulkotilojen rajapintaa ja tuomaan ulko-oleskelun osaksi asumista. Koti kääriytyy kuin peitto asukkaansa suojaksi”, Eevamaria Timlin kertoo.

Tehokas ja toiminnallinen pohjasuunnitelma on myös esteettinen. Ajattomuus tulee harkituista muodoista ja aidoista materiaaleista. Neliöitä säästävän tilasuunnittelun lisäksi Kuori-mallien ekologisuutta parantaa runsas ja monipuolinen puun käyttö, joka on yksi parhaita keinoja hillitä kasvihuonepäästöjä. Ulkoseinät on mahdollista valita Kastellin GREEN™ -rakenteella, jolloin myös eristeet ovat puuta. Tällöin rakenne voi osallistua sisäilman kosteuden tasaamiseen hirren tapaan, mutta ekologisemmin. Onhan puukuitu monin verroin umpipuuta tehokkaampi lämmöneriste ja lämmitysenergian säästö on ekologisuutta parhaimmillaan.

Kuori-mallistossa on käytetty vanhaa rakentamisen arkkitehtuuria hyväksi.Kuori-mallistossa on käytetty vanhaa rakentamisen arkkitehtuuria hyväksi.

Tutustu Kuori-mallistoon

Kuori-malleja on nyt kolme; kahden - Kuori 95/114, kolmen - Kuori 115/135 ja neljän - Kuori 135/157 makuuhuoneen kodit. Kaikissa malleissa läpi talon ulottuva eteistila antaa muuntojoustavuutta erilaisille tonteille, sillä pääsisäänkäynnin voi valita joko sisäpihalta tai ulkokehältä. Eteinen toimii myös välittävänä tilana oleskelu-, makuu- ja pesutilojen välissä. Tällä on pyritty rauhoittamaan oleskelutiloja, kun pesutiloihin pääsee pääosin kulkematta olohuoneen kautta. Kuori-mallien L-muoto tuo yksityisyyttä terassi- ja pihaelämään myös pienille tonteille. Suuri terassin päälle kaareutuva kuori antaa suojaa sateelta ja paahteelta. Muotonsa vuoksi Kuori-mallia on helppo täydentää talousrakennuksilla sekä aita- ja pergola-aiheilla, jolloin kodista ja pihasta saadaan vaativimpaankin toiveeseen ja monenlaisille tonteille mukautuva kokonaisuus.

Kahden makuuhuoneen Kuori 95/114Kahden makuuhuoneen Kuori 95/114
Kolmen makuuhuoneen Kuori 115/135Kolmen makuuhuoneen Kuori 115/135
Neljän makuuhuoneen Kuori 135/157Neljän makuuhuoneen Kuori 135/157

Onhan sinullakin jo Kastellin uusi talokirja? Tilaa tästä omasi!

 
Julkaistu
3.6.2019