Harkkotalo on kestävä ja energiatehokas

Leca®-harkko on luja ja kestävä rakennusmateriaali. Harkoista rakentaen talosta saadaan tiivis ja vedoton. Ilmatiiveys on hyvin keskeinen osa energiatehokkuutta. Harkoilla saadaan niiden massiivisuuden ja eristyskyvyn ansiosta hyvä lämmön- ja ääneneristys. Omatoiminen pientalorakentaja voi rakentaa harkoista sekä perustukset että seinät.

1920

Suunnittelun vapautta

Harkkojärjestelmät ovat yksityiskohtia myöten harkittuja, joten Leca® Lex -perusharkot ja Leca® Smart -eristeharkot antavat suunnittelijalle vapaat kädet toteuttaa erilaisia muoto- ja tilaratkaisuja. Myös sellaisia ratkaisuja, jotka muilla rakennustavoilla olisivat hankalia, huomattavan kalliita tai jopa mahdottomia toteuttaa. Huomioiden tontin muoto, koko, korkeussuhteet ja ympäröivä rakennuskanta Leca-harkkotaloista saadaan helposti yksilöllisiä ja korkeatasoisia ratkaisuja.

Talon energiatehokkuuteen on helpointa ja taloudellisinta vaikuttaa jo suunnitteluvaiheessa. Parhaat mahdollisuudet energiansäästölle antaa tehokas, yksinkertaisen muotoinen ja järkevän kokoinen rakennus. Tontille sijoittaminen ja asunnon eri toimintojen suuntaaminen ilmansuuntien mukaan vaikuttavat merkittävästi energiankulutukseen ja viihtyisyyteen. Teknisesti hyvään tulokseen päästään rakentamalla huolellisesti ja valitsemalla kuhunkin rakennusosaan siihen parhaiten sopivat ratkaisut.

Energiatehokas ratkaisu saadaan hyvin eristävillä rakenteilla, ikkunoilla ja ulko-ovilla, ilmatiiviillä rakenteella sekä tehokkaalla lämmöntalteenotolla. Ulkoseinät ja vesikattorakenteet voidaan tehdä ensin valmiiksi ja vasta sen jälkeen helposti roilotetaan kaapelit ja putket paikoilleen, tämä mahdollistaa suunnitelmien tarkentamisen vielä työmaan aikana. Sähkö- ja LVI-suunnittelun ei tarvitse olla lopullista ennen seinien muurausta.

1920

Kevytsoraharkoilla ulkoseinät anturasta vesikattoon

Vaikka Leca-harkko on luja, niin se on myös lämmöneriste. Runko tehdään Leca® Smart LSH-380 -eristeharkoilla. Eristeharkoilla on helppo rakentaa markkinoiden energiatehokkain kivitalo. Keveydestä ja alhaisesta lämmönjohtavuudesta huolimatta Leca-kivitalo tasaa sisäilman lämpötilan vaihteluita, sillä kivellä on suuri ominaislämpökapasiteetti. Et lämmitä turhaan etkä tunne häiritsevää vedon tunnetta seinien lähellä.

Harkkotalossa on hyvä sisäilma, se on hiljainen ja eristää hyvin ääntä. Näillä ominaisuuksilla saavutetaan erinomainen asumismukavuus.

Leca-harkko kestää uskomattomia kuormia, esim. eristeharkon sisäkuori kestää 8–10 henkilöauton painon per metri. Harkkoseinään on helppo tehdä kiinnitykset, et tarvitse erityiskiinnikkeitä. Leca-harkko on paloturvallinen valinta. Leca-harkoista voidaan rakentaa kaikki pientaloissa vaadittavat paloseinärakenteet.

Mittatarkat harkot ohutsaumamuurataan ilman pystysaumalaastia, mikä nopeuttaa rakentamista ja pienentää laastin menekkiä.

Leca-eristeharkkoseinä on kerralla pinnoitusta vaille valmis rakenne, johon raudoitukseksi riittää normaalisti harjateräkset joka kolmanteen saumaan, vältyt siis erilliseltä latomiselta, raudoituksilta ja valamiselta.

Aukkojen ylitykset tehdään seinärakenteen mukaisilla palkkiharkoilla. Leca-eristeharkkoseinä kuivuu nopeasti ja se voidaan rapata muurauksen jälkeen ennen lämmityskautta. Seinärakenteessa ei ole kosteutta, joka pitää ensin kuivattaa Näin päästään valmiiden ulkoseinien ansiosta heti keväällä pihan rakentamiseen. Harkkoseinä voidaan myös puuverhoilla mikäli alueen kaava sitä edellyttää.

Mittatarkkojen harkkojen ansiosta myös seinien sisäpuolinen pinnoitus on helppoa. Kun sekä kantavat että kevyet väliseinät ovat samasta materiaalista, niin erilaisista materiaaleista aiheutuvat halkeamat eivät tule ongelmaksi. Harkko on erinomainen ratkaisu kylpyhuoneiden laatoituksen tai muiden pinnoitteiden alustaksi. Leca-harkkojen kanssa ei tarvitse odotella pitkiä kuivumisaikoja ja rakenteet on helppo suunnitella ja tehdä kosteusturvallisisiksi. Leca-kivitalon rakenneratkaisu on käyttö- ja huoltokustannuksiltaan edullinen.

Sinun kotiasi rakentamassa

Miltä kuulostaisi saada oma turvallinen koti valmiina, tai haluamassasi valmiusasteessa? Oletko haaveillut nimenomaan kivitalosta? Oman kodin hankkimisen kuuluu olla kokemus, jota muistelee mielellään myös vuosien kuluttua. Se, mitä tämän päivän rakentamisessa erityisesti kaivataan on laatua, turvallisuutta sekä kestävyyttä. Näitä kaikkia tarjoaa Leca-harkoista rakennetut kivitalot.

Leca tekee yhteistyötä Uudellamaalla vaikuttavan Kivitalokeskuksen kanssa. Yhdessä he haluavat tarjota yksilöllisen kodin, jossa on turvallista olla ja elää. Kivitalokeskuksen neljän erilaisen palvelumallin joukosta löydät omaan budjettiisi parhaiten soveltuvan ratkaisun. Kivitalokeskus auttaa sinua toteuttamaan toiveesi juuri sillä tasolla kuin toivot – sovitut toimenpiteet dokumentoidaan tarkasti ja näin mitään yllättävää ei pääse syntymään. Kotisi on sellainen mitä toivoit eikä yhtään vähempää.

Tervetuloa tekemään sekä suuria että pieniä päätöksiä omasta kivitalostasi yhdessä kivitalokeskuksen kanssa.

Ota yhteyttä kivitalokeskukseen

 
Julkaistu
14.1.2019