• Etusivu
  • Rakentaminen

Hirsimallisto, joka on kunnianosoitus Lapin luonnolle

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Honkarakenne Oyj
Julkaistu 04.01.2019
20191_55798.jpg

Lapin lumiset tunturimaisemat, tykkylumen kuorruttamat mystisen näköiset puut sekä revontulien värittämä öinen taivas. Nämä ovat vain muutamia asioita, joita Lapissa vieraileva odottaa näkevänsä. Mitäpä jos kauniista luonnosta voisi nauttia samalla kun istuu takkatulen loimussa tai vaikka saunan lauteilla?

Tutustu Hongan uuden malliston malleihin: Haltiin, Saagaan, Ailoon ja Joikuun. Nämä mallit tarjoavat sinulle luonnonihmeet oman vapaa-ajan asuntosi sisälle aivan uudella tavalla.

Uutuusmallisto esittäytyy:(Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana)

Halti – luontoelämyksiä ja upeita maisemia

Tässä mallissa huomiota saa koko seinänmitan käsittävä, Honka Frame-tekniikan mahdollistama, panoraamaikkuna. Omakotitalon mukavuuksilla varustettu Halti on ulkonäöltään maltillisempi kuin Ailo, mutta ei yhtään vaatimattomampi. Talven vähäinen luonnonvalo pääsee täyttämään tämän vapaa-ajan kodin.

Haltin tunnelmaan voit tutustua lisää tästä linkistä

20191_55798.jpg
20191_55796.jpg

Saaga – saunan lämpö ja tähtitaivas

Mikäli sinulla on jo vapaa-ajan asunto, tästä löytyisi sinulle saunamökki. Erityisesti Halti-huvilan parina Saaga on erinomainen valinta. Saunatupaan on suunniteltu lattiasta kattoon ulottuva ikkuna, josta on rentouttavaa tarkastella vaikka öistä tähtitaivasta saunan jälkeen.

Tältä näyttää Saaga

20191_55789.jpg
20191_55797.jpg

Ailo – näyttävyyttä ja valoa

Inspiraation lähteenä on ollut Lapin tunturimaisema, sekä ilmeikäs pieni poro, Ailo. Tämän vapaa-ajan asunnon selvä kiintopiste on suuri, koko korkean päädyn kattava ikkuna. Tällainen panoraamaseinä mahdollistaa ulko- ja sisätilojen sulautumisen yhteen. Yleiset asuintilat sijaitsevat panoraamaseinän läheisyydessä makuutilojen ollessa yksityisemmissä tiloissa talon takaosassa sekä parvella.

Tältä näyttää Ailo

20191_55786.jpg
20191_55799.jpg

Joiku – ekologinen ja tyylikäs paritalo

Malliston ainoa paritalo, Joiku, on toteutettu myös Honka Frame-tekniikkaa käyttäen. Suuren ikkunan viereen on sijoitettu oleskelutilat sekä suuri terassi – näin voi halutessaan yhdistää tilat yhdeksi kokonaisuudeksi. Asunnot on keskenään sijoitettu hieman lomittain, joten yksityisyys on turvattu molempien asuntojen olohuoneisiin sekä terassille.

Kurkista Joikun lisätietoja täältä

20191_55800.jpg
20191_55790.jpg

Insipiraationa Lapin kaunis luonto

Honka on luonut uuden vapaa-ajan malliston, jonka inspiraationa on ollut juurikin Lapin kaunis ja koskematon luonto sekä Ailo – pienen poron suuri seikkailu -elokuva. Sekä mallisto että elokuva ovat kunnianosoitus Lapin luonnolle ja erämaille.

Lapin kaunis ja koskematon luonto on toiminut inspiraationa.
Lapin kaunis ja koskematon luonto on toiminut inspiraationa.

Hongan uudessa mallistossa on pyritty tuomaan luonto niin lähelle ihmistä ja arkista asumista kuin mahdollista. Honka Frame-tekniikan mahdollistamat suuret ikkunat avaavat aivan uudenlaisen maisemataulun vapaa-ajan kotiin kuin mihin on totuttu.

Moderni mallisto tarjoaa suurista lasipinnoistaan ja avarista sisätiloistaan huolimatta kotoisaa ja lämpöistä tunnelmaa.

Honka on sitoutunut kestävään kehitykseen

Ailo-elokuva on tarina, jossa puhutaan Lapin luonnon puolesta ja siitä, miten ihminen toimillaan vaikuttaa ympäröivään maailmaan. Ilmaston lämpeneminen on asia, joka väistämättä vaikuttaa myös Suomalaiseen luontoon. Honkarakenne toimii joka päivä ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi sitoutumalla hyödyntämään vain kestävän kehityksen mukaista sertifioitua puuta tuotannossaan. Jokaista kaadettua honkaa kohden istutetaan uusi taimi. Talot syntyvät Suomessa kotimaisin voimin tilausperiaatteella.

20191_55788.jpg
Info

Info

Mikä on Honka Frame?

Honka Frame perustuu vuosisatoja tunnettuun sekä eripuolilla maailmaa käytettyyn tekniikkaan. Pilaripalkkirakenteessa talon kantava runko muodostetaan massiivipuisista pilareista sekä palkeista, jotka yhdistyvät toisiinsa perinteisten puuliitosten avulla. Metallisia kannakkeita, kuten kulmarautoja ja naulalevyjä ei tarvita, vaan rakentamisessa hyödynnetään nimenomaan perinteisiä tappiliitoksia, loveuksia sekä kämmenliitoksia.

Honka Frame mahdollistaa:

  • Suurikokoisia lasijulkisivuja minimalistisin detaljein
  • Saat halutessasi upeat massiivipuiset kattopalkit sekä pilarit osaksi tilaa
  • Suuret ja avoimet tilat ilman väliseiniä
  • Pyöreät sekä kaarevat muodot arkkitehtuurissa
  • Sisä- ja ulkopintojen seinäverhoilun monet vaihtoehdot: erilaiset paneloinnit, rappaus tai kiviverhoilu
  • Arkkitehdin vision viimeistellyn toteuttamisen ilman kompromisseja.

Lisää tietoa löydät täältä

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Honkarakenne Oyj
Rakentaminen
rakennukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20161_45162.jpg
Millaisen hirsitalon sinä rakentaisit?
Hirsitalo on lämminhenkinen ja ekologinen valinta kodiksi. Honka hirsitalon Muuttovalmis -mallistosta löydät itsellesi sopivan vaihtoehdon, joka istuu niin perinteiseen metsämaisemaan kuin myös tiiviiseen kaupunkirakentamiseen.
20211_68110.jpg
Löydä oma hirsinen suosikkitalosi - tutustu uutuusmalleihin
Hongan hirsisten omakotitalojen mallisto on laajentunut uuden vuoden alkajaisiksi. Uutuusmallit Honka Touko, Honka Riekko ja Honka Huomen tarjoavat ekologista, energiatehokasta ja terveellistä asumista suomalaisesta puusta valmistettujen jykevien hirsiseinien sisällä. Hirsikodin ainutlaatuinen tunnelma pääsee oikeuksiinsa niin modernissa kuin perinteisemmässäkin talossa.
202211_80349.jpg
Suunnitteletko hirsi­kodin rakentamista? Rakenna ainutlaa­tui­selle hirsitalo­alueelle
Haaveiletko asumisesta kauniin luonnon ja hirsisen naapuruston ympäröimänä? Jos vastaat kyllä, sinulla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus toteuttaa unelmasi. Hongalla on myynnissä tontteja uudelle hirsitalojen omakotitaloalueelle Mäntsälään ja merelliselle hirsihuvila-alueelle Paraisille.
20225_78268.jpg
Terästä ja puuta yhdistävä Longhouse - "Rohkea talo, jossa on hieman teollinen teema"
SSAB:n maalipinnoitettu GreenCoat®-teräs on valittu ainutlaatuisten ominaisuuksiensa ansiosta rakennusmateriaaliksi moniin erityislaatuisiin rakennusprojekteihin, kuten Paraisille tänä vuonna valmistuvaan ekokylään. Myös muualta maailmalta löytyy lukuisia mielenkiintoisia, erilaisilla arkkitehtuuripalkinnoillakin palkittuja kohteita, joiden rakennusmateriaalina on käytetty GreenCoat®-terästä. Yksi tällainen kohde on Hollannissa sijaitseva Longhouse, jonka "moderni talonpoikaistyyli" luotiin teräksen ja puun yhdistelmällä.
Laituri järven rannalla
Mökin ilmanvaihto kesäksi kuntoon
Onko kesämökillä ummehtunut, kostea sisäilma? Kuluuko ensimmäinen tunti mökille saavuttua aina tuuletushommissa? Silloin voi olla aika päivittää rakennuksen ilmanvaihto.
Tulikiven Lamu 18 Grafia-pinnalla
Energia
Vinkki: takkavaihtoehtoja myös mökkiolosuhteisiin
Talvisessa skenaariossa myrsky ulvoo ulkona ja pakkanen paukkuu. Sähköt ovat poikki ja kylmä alkaa hitaasti tehdä tietään sisälle mökkiin. Paksun peiton alla palelee ja ainoana valona on kynttilän heikko liekki.Tilanteen ei tarvitse olla näin synkkä. Kunhan muistaa ennakoida. Hyvänä varmuutena onkin pitää mökillä vähintään juurikin niitä kynttilöitä valoa tuomaan ja peittoja, joiden alle kääriytyä, mutta ihanteellisessa tilanteessa niihin ei tarvitse turvautua kuin tunnelmaa hakiessa.Toinen, mikä kannattaa huoltovarmuuden näkökulmasta miettiä on se lämmönlähde. Toimiva ratkaisu suuriin ja myös pienempiin mökkeihin löytyy nopeista lämmittäjistä, kuten kiertoilmatakoista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton