Valoa jouluun ja talveen

Onneksi on kausivalot. Niillä on helppo ja hauska rakentaa pihalle ja sisälle uutta ilmettä. Jos valmiit koristevaloratkaisut eivät riitä, niin mitäpä jos tuunailisit led-valosarjoilla jotain uniikkia ja itsellesi mieluista. Voit vaikka keksiä uutta käyttöä vanhalle romulle tai askarrella luomuksesi itse!

Tee itse valokranssi!

Nyt on jouluhyggeilyn aika. Tee näyttävä valaistu kranssi itselle tai lahjaksi. Jouluisen koristeen voit sitoa havuista, koivunoksista tai vaikka piikkilangasta. Niili-valosarja sopii hyvin joulukoristeiden askarteluun, koska sen johto on ohutta ja se taipuu helposti haluttuun muotoon.

piikkilankakruunu_niili-valosarja (1)

Tämän kranssin juju on nimenomaan valo. Niili-valosarjan molemmat värit, musta ja hopeanvärinen, käyvät kransseihin mainiosti, mutta musta sulautuu hyvin juuri koivunrisuihin. Niili-valosarjan muuntaja on IP44-luokiteltu eli se sopii hyvin ulkokäyttöön. Sisäkäyttöön sopivat mainiosti myös näppärät valolangat. Valolankoja on myös koristeellisia ja värillisiä. Voit naamioida niiden paristokotelon vaikka pieneksi lahjapaketiksi johon jätät reijän on/off-kytkimelle.

Valaise kranssi Niili-valosarjalla ja koristele tyylisi ja mielesi mukaan. Jos pidät enemmän rustiikkisesta luonnonläheisestä tyylistä, niin pääset vähemmällä. Koristelu ei ole ollenkaan välttämätöntä.

Tällä kertaa liimattiin jälkeenpäin kranssiin paperisia ruusuja, sypressinkäpyjä ja murattia, joten kranssia jaksaa kyllä katsella sitä vielä kevättalvellakin. Näyttää muuten ihan kivalta päivälläkin ilman valoja.

Katso ohjeet valokranssiin täältä >>

risukranssi_05
Niili-valosarjaNiili-valosarja
ValolankaValolanka

Vanhan polkupyörän uusi tarina

Vanhasta rakkaasta pyörästä on usein vaikea luopua. Vuosikausia sitä uskottelee itselleen, että sen kunnostaa sen vielä käyttöön. Viimein on myönnettävä, että ei siitä enää menopeliä tule, joten on aika kierrättää. Kesällä kippurasarvinen retropyörä kannatteli väsymättä petunioita, pelargoneja ja muratteja, nyt se saisi valaista pihan pimeää puolta.

Elbe led-sarjaa on saatavana kolmea eri pituutta ja kaikkia sekä kirkkaalla että tummalla johdolla. Fillarin metallisiin pyöränpinnoihin kirkas johto sopii mielestäni paremmin. Valaistu fillari löysi paikkansa huvimajan vierustalta, koska sieltä sain kätevästi sähkösyötön valosarjalle ja ajastimelle.

Katso myös: Joustinpatjan rungosta on moneksi >>

fillari_elbe780_fillari_1000px

Ledikuusi on turvallinen

Valaistu kuusi valo tuo kotiin juhlatunnelman. Joulukuusen valot ovat jo vuosia olleet ledejä. Niiden edut ovat ylivoimaiset: ledit ovat huolettomia, turvallisia, energiatehokkaita, kauniita ja vieläpä kohtuuhintaisia.

Mutta millainen kuusi kotiin kannetaan, aito vai tekokuusi, ja mistä se hankitaan? Valinta herättää tunteita ja vaikka tekokuusella on monia hyviä puolia, voi perinteisistä luopuminen tuntua haastavalta. Entä kuuluvatko kynttilää muistuttavat led-valot kuuseen vai riittääkö että kuusessa on kauniita valopisteitä?

Makuasioista on välillä kiva kiistellä.

9478021_airam

Huoleton tekokuusi

Kerran hankitusta tekokuusesta on iloa vuosikausiksi ja sillä on monia kiistattomia etuja. Tekokuusen kastelusta ei tarvitse huolehtia, sen neulaset pysyvät suorina ja siisteinä, ne eivät varise ja sitä ei tarvitse kastella. Tekokuusi sopii erityisen hyvin niille, joille aito kuusi aiheuttaa allergisia oireita. Tekokuusi ei myöskään tuo sisätiloihin aidossa kuusessa talvehtivia ötököitä.

Airamin kapealle, 1,5 m korkealle kuuselle löytyy sijoituspaikka helposti pienemmästäkin tilasta. Tekokuusen kanssa joulukoristelu on helppoa, jos led-valot ovat siinä jo valmiina. Airamin tuuheita led-valaistuja kuusia on kahta väriä, perinteistä vihreää ja vaaleaan sisustukseen sointuvaa valkoista kuusta.

9478048_40_6435200240446
9478047_40_6435200240422

Aito sen olla pitää

Kuulutko niihin, joiden mielestä luonnonkuusen tuoksua ei voita mikään? Olipa kuusesi aitoa havua tai ei, niin se kannattaa valaista ledeillä. Airamilla on runsas valikoima perinteisiä ja moderneja joulukuusenvaloja, sekä vihreällä että kirkkaalla johdolla. Vihreäjohtoinen valosarja sopii parhaiten vihreään luonnonkuuseen ja kirkas valosarja valkoiseen kuuseen tai ulos lumiseen puuhun.

Katso täältä vinkit kuusen pystytykseen ja koristeluun >>

9477010_01_6435200142931_Medium_1000x1000
 
Päivitetty
21.12.2018