Mitäpä jos käyttäisit
sisustussuunnittelijaa apuna?

Oman kodin sisustaminen kuulostaa hauskalle projektille ja parhaimmillaan onkin sitä. Oletko koskaan ajatellut, että mitäpä jos palkkaisikin avuksi sisustussuunnittelijan? Ammattihenkilöllä on paras tuntemus eri materiaalien sekä värien yhdistelemisestä, jolloin lopputuloksesta tulee taatusti toimiva.

Kauniin kokonaisuuden saat myös yhtä materiaalia käyttämällä.Kauniin kokonaisuuden saat myös yhtä materiaalia käyttämällä.

Mukaan mittoja ja valokuvia

Tulikivellä luonnonkivien tuotepäällikkönä työskentelevä Virpi Illman on sisustanut suomalaisia koteja jo vuosikymmenien ajan. Sekä uudis- että remonttikohteet ovat saaneet Illmanin käsittelyssä esteettisen ja uuden ilmeen.

–Lähtökohtanani on aina asiakkaan yksilölliset toiveet, yhteistyöllä saamme kokonaisuudesta toimivan sekä kauniin, Illman kertoo.

–Kun suunnittelutyötä aloitetaan, kannattaa mukana olla tilan pohjakuva tai ainakin mittoja tilasta. Valokuvista on aina apua suunnittelijalle etenkin remonttikohteen ollessa kyseessä. Ensimmäisessä tapaamisessa keskitytään projektin tavoitteisiin, tilan ideaan sekä tutustutaan Tulikiven tuotevalikoimaan, Illman jatkaa.

Kun puhutaan materiaaleista, ovat luonnonkivet ja niiden käyttöominaisuudet Illmanille tuttuja. Erilaiset tilaratkaisut sekä niihin sopivat pintamateriaalit löytyvät helposti. Erityisesti sisustuskivien laattapuolelle nousevat omaan luokkaansa sekä kauniin harmaasävyinen vuolukivi että vaalea Carraran marmori. Vuolukivi on materiaalina lähellä Illmanin sydäntä jo kotimaisuutensa vuoksi.

–Vuolukivi on suomalainen kivi ja erittäin sopiva yksityiskodin sisustukseen. Erityisesti kosteiden tilojen turvallisuutta tarkastellessa aina ihmettelee, miksi emme käyttäisi luonnon omia raaka-aineita, Illman toteaa.

–Jos asiakas haluaa yksilöllisyyttä, niin hänellä on käytössään sisustussuunnittelija ja voimme yhdessä etsiä juuri hänen kohteeseensa sopivia kivilaatuja, rohkaisee Illman ottamaan yhteyttä.

Tutustu Tulikiven kivi-tuotteisiin.

Tulikiven Espoon studiolla sisustuspulmiasi kanssasi ratkoo Virpi Illman.
Ammattitaitoinen sisustussuunnittelija auttaa
sinua löytämään kotiisi parhaiten sopivat ratkaisut.

Varaa oma aikasi tästä!

Kivien erinomaiset ominaisuudet

Tämän ajan kaksi paljon esille nostettua asiaa ovat tuotteiden ekologisuus sekä hiilijalanjälki. Vuolukivi selviää myös tässä tarkastelussa voittajana, sillä kiven ominaisuudet kuten helppo työstettävyys sekä hyvä lämmönvarauskyky tekevät kivestä monipuolisen ratkaisun aina seinistä lattiapintaan asti. Tiiviinä kivenä vuolukivi ei myöskään likaannu helposti.

–Vuolukivi ei missään nimessä ole materiaalina tylsä, vaan siihen on saatavilla esimerkiksi uusilla pintakäsittelyillä erilaista ilmettä ja upeaa kimalletta, kuvailee Illman.

Kaunis kokonaisuus Carrara-marmorista.Kaunis kokonaisuus Carrara-marmorista.

–Vaaleaa sisustusta rakastavalle Italiasta tuotava Carraran marmori on upea vaihtoehto, sillä sen avulla saadaan sisustuksesta raikas sekä aikaa kestävä. Tätä voisi sanoa jo klassiseksi tuotteeksi, jota Tulikivellä on saatavilla vakiomallistossa useaa eri kokoa, Illman summaa.

Tiesitkö, että esimerkiksi Carraran marmorissa kiven pintakäsittely (kiiltävä vai mattapintainen), vaikuttaa siihen, minkä tunnelman kivi tilaan tuo? Mattapintainen kivi on helposti yhdistettävissä muihin materiaaleihin sekä antaa vaikutelman jonkinlaisesta pehmeydestä. Kiiltäväksi käsitelty kivi taas tuo tilaan valoa sekä ylellisyyden tunnetta.

–Valitsisin Carraran silloin, kun panostaisin klassisen kauniiseen, valoisaan kokonaisuuteen. Tai jos haluaisin käyttää samaa kiveä tilan eri pinnoissa: lattiassa, seinissä, tasoissa ja miksei katossakin, kuvailee Illman.

Luonnonkiven hankkimisesta

Kivi -huoleton materiaali?

Vuolukivi
Helposti kuvitellaan, että esimerkiksi vuolukivi on herkkä kivilaji, jota on vaikea pitää puhtaana. Tämä on kuitenkin väärää tietoa, sillä vuolukivi on tiivistä kiveä, mihin lika ei mene sisälle ja sitä on helppo huoltaa, kunhan luonnonkivipinnat on suojauskäsitelty ennen käyttöönottoa. Suoja-aine suojaa myös herkkää saumaa ja antaa vettä sekä likaa hylkivän suojan. Suojakäsittelyn jäljiltä päivittäiseen puhdistukseen riittää kostealla liinalla pyyhkiminen. Yksinkertainen käsittely kannattaa uusia vuosittain esimerkiksi suursiivouksen yhteydessä.

Marmori
Entäs sitten vaalea marmori? Kaikkien kivilattioiden kohdalla voitaisiin sanoa sauman olevan se likaantuvin osuus. Vaikka marmori on huokoinen kivi, se ei kerää itseensä likaa. Suositeltavaa on kuitenkin, kuten vuolukivenkin kohdalla, että marmori käsitellään ennen käyttöönottoa Tulikivi Protectant suoja-aineella, joka menee kiven huokosiin estäen pidemmän päälle lian pääsyn kiven sisään sekä saumoihin.

Voimakkaan tai helposti värjäävän aineen jäädessä kivipinnalle yön ajaksi, saattaa siitä imeytyä jälki kiven sisään. Tällaisia voimakkaasti värjääviä aineita ovat esimerkiksi punaviini, etikka sekä kahvi. Toki luonnonmateriaali näyttää hyvältä vielä vuosienkin päästä, huolimatta siitä, että siihen jotain patinaa on mahdollisesti tullutkin.

–Luonnonkivituotteissa elämisen näkyminen ja patina luovat ilmeeseen vain jotain uutta, joka on aivan erilainen, kun verrataan teolliseen tuotteeseen, josta useimmiten näkee, millä aikakaudella se on hankittu, Illman sanoo.

Tutustu luonnonkiven hoito-ohjeisiin.

Luonnonkivien suoja-ainekäsittelyä ei kannata unohtaa.Luonnonkivien suoja-ainekäsittelyä ei kannata unohtaa.

Vielä vähän graniitista

–Graniiteista nostaisin esiin poltettu-harjattu -pinnan, joka meillä näkyy esimerkiksi TK-555 Musta Helmi -graniitissa. Siitä voi helposti toteuttaa vaikka ulkotilojen laatoituksia ja upeita sisääntuloja, Illman kuvailee.

Graniitti on kovaa kiveä, joka kestää erinomaisesti rajuakin kulutusta naarmuuntumatta. Materiaalina graniitti kestää suomalaisia, kovia olosuhteita ulkonakin.
Poltettu-harjattu pinta ei ole liukas ja tuo turvallisuutta pimeässä liikkuvalle.

Kurkista täältä Tulikiven kivivaihtoehdot.

TK-555 Musta Helmi -graniitti.TK-555 Musta Helmi -graniitti.

 
Julkaistu
11.11.2019