Kontio Lehtisaari – Mäntyjen katveessa

Meren rannalla Loviisassa, suojassa mäntyjen katveessa, katselee merelle päin Kontio Lehtisaari-mallin mukainen hirsitalo, Sallisen perheen uusi vapaa-ajan koti.

kontio_lehtisaari

Sari ja Vesa Sallisen nelihenkinen perhe rakastaa ulkoilua ja mökkeilyä, joten oli luontevaa etsiä perheelle oma tontti vapaa-ajan asuntoa varten tasapainottamaan kaupunkielämää.

-Halusimme tontin noin tunnin ajomatkan päästä Helsingistä jonne olisi helppo päästä autolla, jotta voimme käyttää mökkiä ympäri vuoden. Asumme kerrostalossa Helsingin Arabianrannassa. Nykyinen tilanteemme on mielestämme paras mahdollinen – meillä on mieleinen ja helppohoitoinen kaupunkikoti ja ihana hirsimökki. Arabianrannassa miellyttää kaupungin ja palveluiden läheisyys yhdistettynä luontoon ja loistaviin ulkoilumahdollisuuksiin. Lisäksi lasten kannalta Arabianranta on ihanteellinen asuinalue. Lyhyt matka Loviisaan mökille mahdollistaa sen, että voimme jopa käydä töissä mökiltä tarvittaessa. Käytämme myös mökkiä aktiivisesti ympäri vuoden lyhyen matkan ansiosta. Mökkimme on erittäin rauhallisessa paikassa upean saaristoluonnon keskellä ja kuitenkin Loviisan palvelut ovat vain noin 15 minuutin ajomatkan päässä, Sari kertoo.

kontio_lehtisaari_olohuone

Talolle luonteva paikka

Mereltä päin katsottuna talo piiloutuu väritykseltään hyvin männynrunkojen lomaan. Talo sijoiteltiin tontin asettamien vaatimusten mukaisesti paikalle, joka oli tontin korkein paikka ja sopivalla etäisyydellä rannasta. Paikka oli kaikin puolin muutenkin luonteva paikka rakennukselle, joten sijoittelu sujui varsin helposti. Vuonna 2014 valmistunut talo on kaavan määrittelemän maksimikoon mukainen, 102 m2.

-Halusimme talon yhdessä tasossa. Löysimme sopivan talomallin Kontion mallistosta: Lehtisaaren moderni tyyli miellytti heti. Isot ikkunat aukeavat merellä päin ja maisema näyttäytyy kuin maalauksena vuoden eri aikoina, Sari kertoo.

Kontion näyttelyalueella Nurmijärvellä sijaitsevassa mallitalossa vierailu auttoi Sallisia päätöksenteossa. Ikkunoihin hekin valitsivat mustat ikkunanpuitteet, jotka sopivat erinomaisesti kokonaisuuteen. Mustien ikkunanpuitteiden vastapainoksi he halusivat valkoiset ovet. Pienillä muutoksilla he saivat juuri sopivan pohjaratkaisun. He halusivat yhden ylimääräisen makuuhuoneen, joten nyt niitä on yhteensä 3, joista yksi on tarkoitettu vieraskäyttöön. Takka siirtyi pois ikkunan edestä sivuseinälle. Samoin kylpyhuoneen ja saunan paikkaa vaihdettiin keskenään, jotta takka ja puulämmitteinen saunankiuas saatiin samaan tuplahormiin. Hyvällä suunnittelulla vältettiin suurimmat rakentamisen haasteet.

Lue lisää Kontio Stories -artikkeleita 

kontio_lehtisaari_makuuhuone

Sisustus suomalaiseen makuun

Sisustus on suomalaisittain luonnonläheinen ja harmaasävytteinen. Idea sisustuksen väritykseen lähti Kontion mallitalosta, jossa oli harmaaksi rapattu muuriseinä, johon pariskunta ihastui.

-Pidän pohjoismaisesta modernista ja aika pelkistetystä tyylistä. Halusin käytännön syistä harmaan sohvan, joka määrittää myös sisustusta jonkin verran. Ideoita sisustamiseen saan sisustuslehdistä, joita luen mielelläni, sekä television sisustusohjelmista, Sari kertoo.


Suurimman osa kalusteista Salliset hankkivat uutena tähän taloon. Mukana on myös joitakin vanhoja esineitä ja huonekaluja sekä muutama kaluste, jotka on tuotu kaupunkikodista. Jotain on ostettu myös käytettynä.


-Sisustus muotoutui aika helposti. Olemme yrittäneet rakentaa sisustuksen, joka miellyttää meitä ja on aikaa kestävä. Olemme halunneet pitää sisustusbudjetin kuitenkin kurissa. Säästimme myös ostamalla joitain kalusteita alennusmyynnistä ennen kuin mökki oli valmistunut, koska pystyimme välivarastoimaan kalusteita Sarin vanhempien kesäpaikan vanhassa navetassa. Olohuoneen maton ostimme ruotsalaisesta nettikaupasta Länna Möblerista, kun hinta tuli selvästi edullisemmaksi kuin Helsingistä liikkeestä ostaessa. Ensimmäinen sisustuksellinen hankinta mökille - ennen kuin yksikään hirsi oli vielä pystyssä - olivat mustat Artekin A330S-riippuvalaisimet, jotka roikkuvat ruokapöydän päällä. Esittelykappaleet, joissa on punainen johto, hankittiin Artekin varastomyynnistä, Sari ja Vesa kertovat.

Tutustu Kontion talo- ja huvilamallistoon

kontio_lehtisaari_keittiö

Parhaita hetkiä talossa

Perhe halusi suuren tuvan, jossa kaikki voivat viettää aikaa yhdessä. Avokeittiö toimii hyvin arjessa, perheen kaupunkikodissakin on hyväksi havaittu avokeittiö. Vanhemmat pitävät ruuanlaitosta ja kokeilevat uutta, mutta eivät ole kuitenkaan mitään intohimoisia kokkeja. Keittiö on yksinkertainen ja moderni, ruokapöydästä avautuu hieno näkymä moneen suuntaan.

-Parasta on yhteinen rento vapaa-aika perheen ja ystävien kanssa. Nautimme myös kaikenlaisesta puuhastelemisesta ulkona ja puutarhassa. Talvella ulkoilemme pihalla ja jäällä ja nautimme rennosta yhteisolosta ja takan ja saunan lämmöstä.

-Mielestämme olemme onnistuneet valitsemaan juuri oikean mökin tälle tontille. Mökkipaikkamme on niemessä ja mökistämme avautuu merinäköala lähes kaikkiin suuntiin. Iloitsemme mahtavista näkymistä kaiken aikaa. Tämä on meidän oma paratiisimme ja akkujen latauspaikka kiireisessä arjessa, Sari kertoo.

Miksi valita hirsi?

Haluan lisätietoa


 
Päivitetty
11.12.2018