Maalämmöllä selvää säästöä lämmityskuluihin

Maalämpö on maaperään, kallioon tai veteen varastoitunutta lämpöenergiaa. Asentamalla maalämpöjärjestelmä päästään käsiksi ehtymättömään, uusiutuvaan ja saasteettomaan energiaan.

Maalämpö tuo säästöjä asumiskuluihin. Lämmityksen säätö onnistuu myös helposti mobiililaitteella.Maalämpö tuo säästöjä asumiskuluihin. Lämmityksen säätö onnistuu myös helposti mobiililaitteella.

Uudis- ja remonttikohteeseen

Maalämpö soveltuu pääosin kaikkiin vesikiertojärjestelmällä varustettuihin taloihin ja kiinteistöihin. Normaalisti vanhaan lämmönjakojärjestelmään ei tarvitse koskea urakan yhteydessä lainkaan. Maalämpöjärjestelmällä voidaan korvata kokonaan vanha lämmitysjärjestelmä tai se voidaan asentaa vanhan lämmitysjärjestelmän rinnalle.

Kannattava investointi

Maalämpöpumpulla säästetään saneerauskohteissa noin kaksi kolmasosaa lämmityskuluissa. Uudiskohteissa säästöä saadaan vieläkin enemmän. Kierroslukuohjatulla kompressorilla saavutetaan parhaimmillaan vuosihyötysuhde (SCOP) 5,85.

Maalämpöjärjestelmän hinta keskikokoiseen omakotitaloon on kotitalousvähennyksen jälkeen noin 15000 euroa. Merkittävimpiä hintaan vaikuttavia tekijöitä ovat lämpöpumpun koko, porakaivon syvyys, lisävaraajan tarve sekä purku- ja sähkötöiden laajuus. Maalämpöpumpulla saatavat säästöt ovat kuitenkin niin suuret, että takaisinmaksuaikaa investoinnille tulee keskimäärin vain 6-8 vuotta.

Maalämpöjärjestelmä on investointina muita lämpöpumppuja suurempi, mutta sillä saavutetaan parhaimmat säästöt. Porakaivon avulla maaperästä saadaan loputtomasti uusiutuvaa lämpöenergiaa ekologisesti. Lämpöpumpuista maalämpö nostaa myös kiinteistön arvoa eniten. Kun harkitset maalämmön hankintaa, huomioi merkittävä kotitalousvähennyksen vaikutus investointiin.

Käyttömukavuutta etäohjauksella

Uusimmissa maalämpöpumpuissa on etäohjausmahdollisuus vakiona. Matkapuhelimen tai tabletin avulla lämpöpumpun käyttö onnistuu siten aiempaa helpommin. Ladattavan sovelluksen avulla voit esimerkiksi laskea kotisi lämpötilaa ollessasi matkoilla ja nostaa sitä hyvissä ajoin ennen kotiinpaluuta. Myös esimerkiksi lattialämmityksen säätö onnistuu mukavasti sohvalla istuen. Lisäetuna maalämpöjärjestelmä antaa mahdollisuuden myös talon jäähdytykseen.

Mitoitus ja asennus

Parhaiden säästöjen, oikean porakaivosyvyyden, lämpöpumpun oikean toiminnan ja pitkän elinkaaren kannalta mitoitus on tärkeä osa maalämpöpumpun hankintaa. Selvitä mitoitusta varten kohteen tarkka energiakulutus tai huipputehon tarve. Ennen hankkeen aloittamista on hyvä varmistaa kunnan rakennusvalvonnasta mahdolliset esteet porakaivojen poraamiselle.

Varmistaaksesi järjestelmän oikean mitoituksen ja sen tuomat säästöt, on hyvä kääntyä alan ammattilaisen puoleen. Sertifioitu Bosch Lämpömestari hoitaa talosi sopivan maalämpöpumpun asennuksen luotettavasti ja saat lämpöpumpullesi 6 vuoden takuun. Tämän lisäksi saat maalämpöpumpulle (6-17kW) 10 vuoden kompressoritakuun. Halutessasi voit myös hyödyntää Lämpömestarirahoitusta. Hankinnan maksu onnistuu lisäämättä menojasi. Säästö kattaa uuden järjestelmän lämmitys- ja rahoituskulut.

Tyypillinen maalämmön asennusaikataulu

 • Poraus, kaivuutyö ja vaakaputket talolle: 1–2 päivää
 • Vanhan järjestelmän purku asennusaamuna. Isommat purkutyöt asennusta edeltävänä päivänä.
 • Lämpöpumpun asennus (sisältää kytkennän lämmitys- ja käyttöveteen): yksi päivä
 • Lämpöpumpun kylmäpuolen asennus sekä sähkökytkentä: yksi päivä
 • Lämpökatko: yksi päivä, joten asennus mahdollista talvellakin!

Uuden sukupolven inverter-maalämpöpumppu

Huippu-uutuus Bosch Compress 7001i LWM on maalämpöpumppujen aatelia. Moderni värillinen kosketusnäyttö, erinomainen vuosihyötysuhde ja vertaansa vailla oleva automatiikka takaavat vaivattoman käytön sekä parhaan mahdollisen säästön.

 • Älykäs automatiikka ja uusin teknologia mahdollistavat vuosilämpökertoimeksi jopa 5,85 ja energialuokituksen A+++.
 • Saatavilla kolmessa teholuokassa: 2-8, 3-12 ja 4-15kW, joista löydät talosi tarpeisiin soveltuvan oikean kokoisen lämpöpumpun.
 • Teho riittää myös kylmimpinä päivinä eikä lisäsähköä tarvita.
 • Tarpeen mukaan säädettavä käyttöveden tuotanto ja tehokas RST-säilio tuottaa jopa 300l lämmintä käyttövettä.
 • Helppo huoltaa ja siirtää asennuspaikalle. Lämpöpumpun kompressoriyksikkö irroitettavissa vain muutamassa minuutissa.
 • Bosch ProControl -sovelluksella mahdollisuus valvoa ja ohjata laitetta etänä tabletilla tai matkapuhelimella.
Katso lisää...
Uusi_Bosch_Compress

Suunnitteletko maalämmön hankintaa?

Jätä yhteydenottopyyntö!

Lämmitysasiantuntija auttaa sinua valitsemaan taloosi sopivan maalämpöjärjestelmän.

 
Julkaistu
30.4.2019