• Etusivu
  • LVI

Maalämmöllä selvää säästöä lämmityskuluihin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Bosch Home Comfort
Päivitetty 08.03.2024
201812_55637.jpg

Maalämpö tuo säästöjä asumiskuluihin. Lämmityksen säätö onnistuu myös helposti mobiililaitteella.

Maalämpö on maaperään, kallioon tai veteen varastoitunutta lämpöenergiaa. Asentamalla maalämpöjärjestelmä päästään käsiksi ehtymättömään, uusiutuvaan ja saasteettomaan energiaan.

Uudis- ja remonttikohteeseen

Maalämpö soveltuu pääosin kaikkiin vesikiertojärjestelmällä varustettuihin taloihin ja kiinteistöihin. Normaalisti vanhaan lämmönjakojärjestelmään ei tarvitse koskea urakan yhteydessä lainkaan. Maalämpöjärjestelmällä voidaan korvata kokonaan vanha lämmitysjärjestelmä tai se voidaan asentaa vanhan lämmitysjärjestelmän rinnalle.

Kannattava investointi

Maalämpöpumpulla säästetään saneerauskohteissa noin kaksi kolmasosaa lämmityskuluissa. Uudiskohteissa säästöä saadaan vieläkin enemmän. Kierroslukuohjatulla kompressorilla saavutetaan parhaimmillaan vuosihyötysuhde (SCOP) 5,85.

Maalämpöjärjestelmän hinta keskikokoiseen omakotitaloon on kotitalousvähennyksen jälkeen noin 15000 euroa. Merkittävimpiä hintaan vaikuttavia tekijöitä ovat lämpöpumpun koko, porakaivon syvyys, lisävaraajan tarve sekä purku- ja sähkötöiden laajuus. Maalämpöpumpulla saatavat säästöt ovat kuitenkin niin suuret, että takaisinmaksuaikaa investoinnille tulee keskimäärin vain 6-8 vuotta.

Maalämpöjärjestelmä on investointina muita lämpöpumppuja suurempi, mutta sillä saavutetaan parhaimmat säästöt. Porakaivon avulla maaperästä saadaan loputtomasti uusiutuvaa lämpöenergiaa ekologisesti. Lämpöpumpuista maalämpö nostaa myös kiinteistön arvoa eniten. Kun harkitset maalämmön hankintaa, huomioi merkittävä kotitalousvähennyksen vaikutus investointiin.

Info

Info

Uusi lämmitysjärjestelmä lämpöpumpun valintatyökalun avulla

Kokeile lämpöpumpun valintatyökalua helpottaaksesi löytämään juuri sinun kotiisi sopivan vaihtoehdon. Tulosten yhteydessä voit pyytää lisätietoja Boschin asiantuntijoilta ja voitte yhdessä katsoa sinulle sopivan lämpöpumpun.

Käyttömukavuutta etäohjauksella

Uusimmissa maalämpöpumpuissa on etäohjausmahdollisuus vakiona. Matkapuhelimen tai tabletin avulla lämpöpumpun käyttö onnistuu siten aiempaa helpommin. Ladattavan sovelluksen avulla voit esimerkiksi laskea kotisi lämpötilaa ollessasi matkoilla ja nostaa sitä hyvissä ajoin ennen kotiinpaluuta. Myös esimerkiksi lattialämmityksen säätö onnistuu mukavasti sohvalla istuen. Lisäetuna maalämpöjärjestelmä antaa mahdollisuuden myös talon jäähdytykseen.

Mitoitus ja asennus

Parhaiden säästöjen, oikean porakaivosyvyyden, lämpöpumpun oikean toiminnan ja pitkän elinkaaren kannalta mitoitus on tärkeä osa maalämpöpumpun hankintaa. Selvitä mitoitusta varten kohteen tarkka energiakulutus tai huipputehon tarve. Ennen hankkeen aloittamista on hyvä varmistaa kunnan rakennusvalvonnasta mahdolliset esteet porakaivojen poraamiselle.

Varmistaaksesi järjestelmän oikean mitoituksen ja sen tuomat säästöt, on hyvä kääntyä alan ammattilaisen puoleen. Sertifioitu Bosch Lämpömestari hoitaa talosi sopivan maalämpöpumpun asennuksen luotettavasti ja saat lämpöpumpullesi 6 vuoden takuun. Tämän lisäksi saat maalämpöpumpulle (6-17kW) 10 vuoden kompressoritakuun. Halutessasi voit myös hyödyntää Lämpömestarirahoitusta. Hankinnan maksu onnistuu lisäämättä menojasi. Säästö kattaa uuden järjestelmän lämmitys- ja rahoituskulut.

Info

Info

Tyypillinen maalämmön asennusaikataulu

  • Poraus, kaivuutyö ja vaakaputket talolle: 1–2 päivää
  • Vanhan järjestelmän purku asennusaamuna. Isommat purkutyöt asennusta edeltävänä päivänä.
  • Lämpöpumpun asennus (sisältää kytkennän lämmitys- ja käyttöveteen): yksi päivä
  • Lämpöpumpun kylmäpuolen asennus sekä sähkökytkentä: yksi päivä
  • Lämpökatko: yksi päivä, joten asennus mahdollista talvellakin!

Uuden sukupolven inverter-maalämpöpumppu

Huippu-uutuus Bosch Compress 7001i LWM on maalämpöpumppujen aatelia. Moderni värillinen kosketusnäyttö, erinomainen vuosihyötysuhde ja vertaansa vailla oleva automatiikka takaavat vaivattoman käytön sekä parhaan mahdollisen säästön.

  • Älykäs automatiikka ja uusin teknologia mahdollistavat vuosilämpökertoimeksi jopa 5,85 ja energialuokituksen A+++.
  • Saatavilla kolmessa teholuokassa: 2-8, 3-12 ja 4-15kW, joista löydät talosi tarpeisiin soveltuvan oikean kokoisen lämpöpumpun.
  • Teho riittää myös kylmimpinä päivinä eikä lisäsähköä tarvita.
  • Tarpeen mukaan säädettavä käyttöveden tuotanto ja tehokas RST-säilio tuottaa jopa 300l lämmintä käyttövettä.
  • Helppo huoltaa ja siirtää asennuspaikalle. Lämpöpumpun kompressoriyksikkö irroitettavissa vain muutamassa minuutissa.
  • Bosch ProControl -sovelluksella mahdollisuus valvoa ja ohjata laitetta etänä tabletilla tai matkapuhelimella.

Katso lisää...

20192_56223.jpg

Suunnitteletko maalämmön hankintaa?

Jätä yhteydenottopyyntö!

Lämmitysasiantuntija auttaa sinua valitsemaan taloosi sopivan maalämpöjärjestelmän.

Pyydä lisätietoa Bosch-maalämpöpumpuista!

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Bosch Home Comfort
LVI
maalämpöpumppu
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20165_46569.jpg
Pieni vaiva, suuret säästöt
Voiko uusiutuvaa energiaa käyttää kodin lämmitykseen ja jäähdytykseen? Ilmalämpöpumpulla tämä onnistuu. Lisäksi sillä pienennät energiakustannuksia ympäristöä ja ilmastoa säästävällä tavalla.Ilmalämpöpumpun asennus ei vaadi suuria toimenpiteitä tontillasi eikä talossasi. Investoinnista tulee nopeasti kannattava ja pääset nauttimaan paremmasta sisäilmasta heti asennuksen jälkeen.
20143_38245.jpg
Raikas sisäilma ja tasaisempi lämpötila
Lämpöpumpun tehokkuuden arviointi ei ole pelkkää lukujen vertaamista. Vähintään yhtä tärkeää on asumisviihtyvyys, johon liittyy lämmitys, jäähdytys ja sisäilman laatu. Ilmalämpöpumpun monet mukavuutta lisäävät ominaisuudet ilahduttavat käyttäjää.
20143_38257.jpg
Luotettavaa tekniikkaa
Bosch -lämpöpumpun harkittu kokonaisuus erottuu edukseen luotettavuuden ja laadun ansiosta. Miellyttävä ulkoasu on yksi Compress AA -lämpöpumpun monista eduista.
Sisätilojen sopiva lämpötila ja toimiva ilmanvaihto ovat oleellinen osa asumisviihtyisyyttä ja terveellistä kotia. Arki helpottuu, kun kodin tärkeitä toimintoja voi valvoa ja tarvittaessa säätää samasta paikasta – myös etänä.
Älyä lämmitykseen - IoT lämmityksen apuna
Oikein mitoitetulla invertterimaalämpöpumpulla on korvaamattomia etuja pohjoisessa ilmastossa, ja se sopii niin uusiin kuin vanhoihin taloihin. Uusimman teknologian invertteriohjattu pumppu nostaa kompressorin kierroksia, kun tarvitaan enemmän lämpöä. Kierrokset laskevat, kun lämmön tarve on pienempi. Lämpöpumppu toimii näin koko ajan optimaalisella hyötysuhteella, joka säästää sähköä ja kompressoria käynnistysten määrän vähentyessä.Nykyaikainen automatiikka myös estää kaivon jäätymisen. Tämä tarkoittaa äärimmäistä joustavuutta ja energiatehokkuutta myös kovissa sääolosuhteissa.
20208_66173.jpg
Miksi maalämpö yleistyy suurien kiinteistöjen lämmönlähteenä?
Alalla toimivat ovat havainneet viime vuosien aikana selkeän käänteen lämmitysmarkkinoilla. Maalämpöä kysytään ja asennetaan nyt enenevissä määrin myös kiinteistöihin. Kohteiksi käyvät niin hallit, liike- ja julkiskiinteistöt kuin asunto-osakeyhtiötkin.Suurin syy maalämpöjärjestelmien yleistymiseen kiinteistöissä on tietysti raha. Maalämpö on käyttökuluiltaan erittäin edullinen tapa lämmittää. Toinen, yhä yleisempi, syy on maalämmön ekologisuus. Vastuullisesti toimivat yritykset haluavat lämmittää toimitilansa uusiutuvalla, päästöttömällä energialla. Lisäksi maalämpö on vaivaton ja helppokäyttöinen valinta – automatiikka huolehtii optimaalisesta toiminnasta ja tarvittaessa järjestelmää voidaan myös etäohjata.
20189_54739.jpg
Lämpöpumpputeknologia laskee lämmityskuluja
Maalämpö soveltuu lähes kaikkiin vesikiertojärjestelmillä varustettuihin taloihin ja kiinteistöihin. Järjestelmä kytketään olemassa olevaan lämmönjakoverkkoon. Vanha lämmönlähde korvataan uudella järjestelmällä tai sitä hyödynnetään maalämmön rinnalla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton