7 vinkkiä unelmien lomakodin suunnitteluun

Haaveiletko hengähdyspaikasta arjen keskellä tai kakkoskodista leppoisia eläkepäiviä varten? Hongan mökkimalleista on saatavilla useita erilaisille perheille, tonteille ja budjeteille sopivia versioita.

Hirsi - mökkirakentajien suosikki

Mitä mökkeily sinulle merkitsee? Rauhallisia kesäpäiviä oman perheen kesken ja hyvää ruokaa laittaen, vai kokoonnutteko paikalle isommalla porukalla? Onko mökki sinulle rentoutumisen paikka vai onko tiedossa ennemminkin aktiiviloma? Toiset meistä nauttivat mökkeilystä ympäri vuoden toisten ajoittaessa mökkikautensa Suomen suveen.

Tiesitkö, että jopa kaksi kolmesta suomalaisesta kertoo harrastavansa mökkeilyä vuosittain keskimäärin 40 päivän ajan? On siis tärkeää, että mökki on paikka, jossa koko perhe viihtyy. Mökin omistajien ja rakennuttajien keskuudessa hirsi on saavuttanut suuren suosion. Hirsi sopii suomalaiseen maisemaan visuaalisesti, ja suosiota ovat siivittäneet myös monipuoliset mallistot.

Materiaalina itsessään hirsi on satoja vuosia vanha. Materiaalin kestävyys, terveyttä edistävät luontaiset ominaisuudet sekä hyvä sisäilma tekevät hirrestä yhä edelleen helpon ja turvallisen valinnan. Honka hirsimökit ja vapaa-ajan kodit rakennetaan kestävän kehityksen mukaan kasvatetusta ja ensiluokkaisesta suomalaisesta massiivipuusta. Näin Honka kodit ja hirsimökit ovat terveellisiä, turvallisia sekä ekologisia rakentaa ja elää.

Tutustu Hongan hirsivaihtoehtoihin.

Unelmien lomakodin suunnitteluvinkit

 

  • 1. Vietä aikaa tontilla esimerkiksi telttaillen, niin saat hyvän käsityksen auringon kulusta ja näkymien parhaista puolista. Ymmärrät myös paremmin, mitä kannattaa säilyttää ja mitä on tarpeen raivata.
  • 2. Lomakoti rakennetaan juuri teidän perheen tarpeisiin eikä ole yhtä ja oikeaa tapaa lomailla. Tuo rohkeasti esiin omat ajatuksesi.
  • 3. Kerää kuvia ja ideoita itseäsi innostavista ratkaisuista ajatustesi tueksi. yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.
  • 4. Pohdi tilatarpeesi nyt ja tulevaisuudessa. Hyvin suunniteltu lomakoti mukautuu muuttuviin tarpeisiin.
  • 5. Suunnittele tilat todellisen tarpeen mukaan. Jos rakennat pienen perheen lomapaikkaa, kaikille sukulaisille ei tarvitse löytyä omaa makuusijaa. Jos taas haluat järjestää mökillä isoja juhlia, panosta kunnolliseen keittiöön ja ruokailutilaan.
  • 6. Mieti myös vaiheistus – teetkö kaiken kerralla, vai aloitatko esimerkiksi saunamökistä ja jatkat sitten päärakennuksen rakentamiseen.
  • 7. Ota rennosti ja luota itseesi sekä omiin ajatuksiisi. Asiantuntevan suunnittelijan avulla luot itsellesi ja perheellesi unelmienne lomakodin!

Valitse oma lomapaikkasi makusi mukaan

Hongan laajasta huvila- ja mökkimallistosta löytyy useita vaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin ja toiveisiin. Sinun tehtäväsi on valita itseäsi miellyttävä tyyli, Honka auttaa toteutuksessa.


Tässä esittelyssä muutamia malleja, löytyykö jo näistä sinun unelmiesi mökki?

Kirkas tähti: Sirius

Tämä mökki toteutetaan käyttäen Hongan painumatonta hirttä. Tämä loma-asunto todella tuo luonnon sisälle, sillä koko etuseinä on lasia. Kesän vihreys ja syksyn upea väriloisto sekä upea tähtitaivas – tässä mökissä niistä todella pääsee nauttimaan. Alakerran keittiö sekä oleskelutilat on yhdistetty avoimeksi tilaksi. Siriuksesta on saatavilla sekä yksikerroksinen että parvellinen versio.

Tutustu Siriukseen.

SiriusSirius

Perinteinen ja moderni yhdistyvät Saaressa

Tämä selkeälinjainen mallisto on suunniteltu sopimaan suomalaiseen luontoon. Tähän mallistosarjaan kuuluu eri kokoisia huviloita, piharakennuksia sekä saunarakennuksia, joista voi koota itselleen sopivan kokonaisuuden. Arkkitehti Kari Leppäsen suunnittelemassa mallistossa yhdistyy perinteinen ja moderni sulavalla tavalla. Rakennusten jyrkät harjakatot sekä pitkät räystäät tarjoavat suojaa terasseille sekä suojaavat julkisivua myrskyisillä säillä.

Tutustu Saareen.

SaariSaari

Sylin hellään syleilyyn

Sisätilojen rytmikäs ja selkeä sijoittelu yhdistettynä suureen katettuun terassiin, tämä huvila jos mikä tarjoaa turvallisen sylimäisen paikan jonne käpertyä iltojen hämärtyessä. Terassilla sijaitsevan ulkotakan liekkien lepatus näkyy suurten ikkunoiden kautta oleskelutiloihin. Tiesitkö, että Syli on äänestetty Hongan suosituimmaksi mökkimalliksi vuosina 2014 ja 2016?

Tutustu Syliin.

SyliSyli

Nauti maisemasta

Kaksi vastakohtaa yhdistyy Hongan Moderni-mallistossa. Laajat lasipinnat sekä jyhkeät hirsiseinät toimivat vastapainona toinen toisilleen. Malliston suunnittelun lähtökohtana on ollut tuoda jotain myös pienille ja yhteen suuntaan avautuville tonteille. Jokaisella mallilla on selkeä avautumissuunta ja esimerkiksi ympäristön häiriötekijät voidaan häivyttää miettimällä kodin sijoittelua tontille. Suurin osa malliston kodeista soveltuu niin omakotitaloiksi kuin myös vapaa-ajan asunnoiksi.

Koska puu on luonnollinen materiaali, on sitä haluttu kunnioittaa myös kotien sisustuksessa. Sisäpinnoissa käytetään puuta vain kevyesti käsiteltynä ja luonnollisen värisenä. – Tiesitkö että puulla on havaittu olevan terveyttä edistäviä vaikutuksia?

honka_tuparit_rgb_v1_low_1920px

Apua unelmien toteutukseen

Hongan asiantuntevat Honka-myyjät auttavat mielellään sinua unelmiesi toteuttamisessa.

Kerää tiedot tontistasi sekä laadi listaa toiveistasi ja ota yhteyttä lähimpään Honka-myyjään. Juuri sinulle suunniteltu mökki tai vaikka talo voi perustua joko mallistosta löytyvään valmiiseen malliin tai omiin suunnitelmiisi. Suunnitelmia laadittaessa otetaan huomioon myös sinun antamasi budjetti. Älä huoli vaikka budjettisi olisi pienempikin, sillä unelmistaan ei tarvitse luopua – laadukas ja toiveita vastaava vapaa-ajan asunto on mahdollista toteuttaa niukemmallakin budjetilla.

Löydät lähimmän Honka-myyjäsi täältä!

Haluatko nähdä lisää? Lataa itsellesi Vapaa-ajan rakentajan kirja ja näe myös loput lähes neljäkymmentä vapaa-ajan asuntoa sekä saunaa.

Klikkaa kirja itsellesi tästä!

 
Julkaistu
17.12.2018