Mieti, suunnittele ja tee juuri omiin tarpeisiisi sopivat kodinkonevalinnat

Vietämme paljon aikaa keittiössä. Se on kohtauspaikka, jossa on aina jotain meneillään. Siellä valmistetaan ruokaa, leivotaan, keitetään kahvia, nautitaan perheen ja ystävien seurasta, luetaan läksyjä ja lehtiä, tehdään lomasuunnitelmia, eletään arkea ja juhlaa.

Uudet, energiatehokkaat kodinkoneet ovat kannattava sijoitus, joilla arjen askareita voi helpottaa huomattavasti. Haluaisitko esimerkiksi välttää pakastimen sulatuksen tai uunin puhdistuksen? Erityistoiminnoilla varustetuilla kodinkoneilla se onnistuu ja voit käyttää vapaa-aikasi muuhun kuin epämieluisiin kotitöihin. Toivotko, että jääkaappiin mahtuisi kerralla useamman päivän ruokaostokset ja että pakastimessa olisi enemmän tilaa? Pesisitkö treenivaatteet mieluusti pikaohjelmalla? Millaisen astianpesukoneen tarvitset?

Toimiva ja viihtyisä keittiö toteutetaan paitsi käytännöllisillä ja tyylikkäillä keittiökalustevalinnoilla ja kalusteiden oikealla sijoittelulla myös fiksuilla kodinkonevalinnoilla.

VARAA ILMAINEN SUUNNITTELUAIKA KEITTIÖASIANTUNTIJALLEMME

Oikeilla kodinkonevalinnoilla helpotat arkea sekä säästät energiaa, lompakkoa ja luontoa

Kodinkoneiden valinnassa kannattaa huomioida perheen koko, käytettävissä olevat tilat ja esimerkiksi keittiön käyttöaste sekä mieltymykset ja tarpeet tekniikan suhteen. Tämän lisäksi on hyvä, että kodinkoneiden muotoilu miellyttää silmää, ovathan ne pitkäikäisiä hankintoja. Tekemällä ympäristöystävällisiä valintoja ja huolehtimalla kodinkoneista voit pidentää laitteiden elinikää.

Epoq-keittiövinkit kodinkoneiden valintaan

Jääkaappia valitessa

tärkein valintaan vaikuttava tekijä on perheen koko. Suuressa perheessä tarvitaan suurempi jääkaappi, jotta ruokaostoksia ei tarvitse tehdä niin usein, kun taas pienemmässä perheessä pienempi jääkaappi säästää sähköä ja tilaa. Myös ruokailutottumukset vaikuttavat valintaan. Esimerkiksi paljon kasviksia käyttävien kannattaa kiinnittää erityistä huomiota hedelmien ja vihannesten säilytysmahdollisuuksiin, joiden suhteen jääkaappi-pakastinyhdistelmissä saattaa olla isojakin vaihteluita eri tuotemerkkien välillä. On myös olemassa jääkaappeja, joiden lihalle ja kalalle tarkoituissa osastoissa on optimaalinen lämpötila kyseisten raaka-aineiden tuoreena säilymiselle.

! Kätevää !
Haluatko tarkistaa jääkaapin sisällön sisäänrakennetun kameran avulla?

Pakastinta valitessa

on olennaista tietää, mitä aiot pakastimessa säilyttää ja kuinka paljon. Oletko esimerkiksi intohimoinen metsästäjä, marjastaja tai leipuri? Saatat tarvita tilavan pakastimen, vaikka perheesi koko on pieni. Pienempään pakastustarpeeseen sopivat työtason alle mahtuvat pakastinvaihtoehto, jotta keittiössä säästyy tilaa muille toiminnoille.

! Kätevää !
Jos haluat välttää pakastimen sulattamisen, valitse pakastin, jossa on No Frost -toiminto.

Keittotasoa valitessa

on hyvä aloittaa leveydestä ja miettiä sen jälkeen, haluatko keraamisen vai induktiolieden vai kenties kaasulieden. Induktioliesi on tämän hetken suosituin liesivaihtoehto. Valittavana on neliskulmaiset tai pyöreät keittoalueet. Suurille kattiloille ja pannuille sopii parhaiten neliskulmaiset keittoalueet. Jos tarvitaan suurempi keittoalue, niitä voi myös yhdistellä toisiinsa. Lieden säätämisessä voi olla suuria eroja valmistajien välillä, joten tarkista, mikä tapa toimii sinun käytössäsi.

! Kätevää !
On olemassa keittotasoja, jotka valvovat kypsennystä astian sisällä.

Uunia valitessa

kannattaa muistaa perinteisen uunin ja mikron rinnalle tulleet höyryuunit. Valikoimista löytyy myös yhdistelmäuuneja, joissa on mikron ominaisuudet. Höyryllä varustettuja uuneja voi käyttää myös tavallisen uunin tavoin.

! Kätevää !
Pyrolyysitoiminto helpottaa puhtaanapitoa. Puhdistuksen aikana uuni kuumenee jopa 500 asteiseksi, jolloin ruokaroiskeet palavat hienoksi tuhkaksi. Tuhka on helppo harjata pois uunin viilennyttyä. Joissakin uunityypeissä voit puhdistaa samalla pellit. Muita käteviä toimintoja ovat integroitu paistomittari ja automaattiset ohjelmat eri ruokalajeille.

Astianpesukonetta valitessa

on hyvä huomioida esimerkiksi käyntiääni. Nykyaikaisten astianpesukoneiden melutaso on 39–48 dB. Jos asunnossasi on avoimet tilaratkaisut, kannattaa valita astianpesukone, jonka melutaso on korkeintaan 44 dB. Astianpesukoneen sisätilat on myös tärkeä tarkistaa, jotta omat ruokailuvälineet, lasit ja muut keittiötarvikkeet mahtuvat koneeseen. Suuri aterinkori ja korien korkeudensäätömahdollisuus ovat myös hyviä astianpesukoneen ominaisuuksia. Nopeudella ja kuivaustehollakin on merkitystä, jos käytät konetta ahkerasti. Jos peset paljon muoviastioita, kannattaa kysyä astianpesukoneita, jotka kuivaavat juuri muovin. Sellaisiakin löytyy.

! Kätevää !
Haluatko astianpesukoneen, joka muistuttaa ostamaan konetiskitabletteja?

Pyykinpesukonetta valitessa

ota huomioon vaatekaapin sisältö. Jos kaapista löytyy paljon herkkiä vaatteita, pesukoneessa on hyvä olla hienopesuohjelma. Jos perheessä syntyy paljon erittäin likaista pyykkiä, saatat tarvita erityisen ohjelman tai toimintoja tähän tarkoitukseen. Suuressa perheessä, jossa syntyy paljon pyykkiä, myös ohjelmien nopeudella on merkitystä.

! Kätevää !
Haluatko pyykinpesukoneen, joka annostelee pesuaineen automaattisesti tai koneen, johon on mahdollista lisätä vaatteita ohjelman käynnistyttyä?

Tarvitset sitten pesukonetta, kuivausrumpua, astianpesukonetta, jääkaappia, pakastinta, liettä, uunia, liesituuletinta, mikroaaltouunia tai pölynimuria, löydät parhaimmat valikoimat, merkit ja tarjoukset Gigantista.

Tule lähimpään myymäläämme tai ota yhteyttä asiakaspalveluumme.


 
Julkaistu
3.12.2018