Loma-asuntomessut Reposaaressa 13.6.-6.7.2008.

Suomen Asuntomessut ja Porin kaupunki järjestävät kahdeksannet valtakunnalliset loma-asuntomessut Reposaaressa 13.6.-6.7.2008. Reposaari sijaitsee merellisten maisemien keskellä noin 30 kilometrin päässä Porin keskustasta. Hyvien ulkoilumaastojen lisäksi alueella on mm. koulu, kauppoja ja ravintoloita. Reposaaren luonto, vaiherikas merenkulun ja laivarakennuksen ja teollisen muutoksen historia, perinteitä kunnioittava rakentaminen ja omaleimainen sosiaalinen yhteisö luovat vaativat puitteet kaikelle toiminnalle.

Reposaaren loma-asuntomessut tekevät tunnetuksi merellistä Poria ja sen tarjoamia monia vaihtoehtoisia asumismuotoja merellisen luonnon keskellä ja kuitenkin lähellä palveluja. Messupaikkana alue on monipuolinen ja kiinnostava, joka yhdistää luonnonläheisyyttä, perinteistä puutalokaupunkiympäristöä, veneilyä ja satamia, rauhaa ja kaupunkimaisuutta. Messualueella on neljän tyyppisiä tontteja ja tonttihaku on käynnissä jatkuvana.

Ympäristön asettamaan haasteeseen pitää vastata taidolla. Luonnon ääriolosuhteet koettelevat kaikkia rakenteita. Siinä on vaativa teema lomaasuntomessuille. Reposaari ja sen omaleimainen kulttuuri on haaste suunnittelulle ja innostava kokemus uusille asukkaille sekä fyysisessä, että mentaalisessa mielessä. Loma-asuntomessujen teemoina ovatkin rakentamisen haasteet ja mahdollisuudet Suomen muuttuvissa olosuhteissa. Oheisteemat vahvistuvat kesän 2007 aikana.

Reposaaren idyllisellä kylämiljööllä on pitkä ja kunniakas merenkulun ja teollisuuden historia ja valtakunnallisesti merkittävä kulttuurihistoriallinen ympäristö. Israel Nesselius, Åbo Akademin kansantaloustieteen professori ehdottikin jo 1700-luvulla maamme pääkaupungiksi Reposaarta, joka sijaitsi oivallisesti rannikolla jokisuiston päässä ja talvisaikaan avoimen meren äärellä.

Reposaaren kaupunginosa on omaleimainen paikka. Vierailleen se esittäytyy ystävällisenä ja kiehtovana pienoiskaupunkina.Reposaaren kaupunginosa on omaleimainen paikka. Vierailleen se esittäytyy ystävällisenä ja kiehtovana pienoiskaupunkina.

Tukkiviikinrantaan Suomen ensimmäinen kelluvien asuntojen lomakylä Reposaari Marina Village

Reposaari Marina Village on asunto-osakeyhtiö ja asunnot ympäri vuoden asuttavia. Pääosin 2-kerroksisten asuntojen koot ovat 100-200 neliömetriä. Yhtiölle tulee maihin asuntokohtaiset autopaikat ja varastotilat. Asunnoille kuljetaan kelluvia laiturialueita pitkin kävellen. Talot kelluvat tyyppihyväksyttyjen ja sertifioitujen betonipintaisten taloponttonien varassa. Taloponttonit on ankkuroitu tyyppihyväksytyillä kumiköysiankkureilla siten, että talo liikkuu ylös-alas vedenpinnan vaihteluiden mukaisesti. Asunnot liitetään kaupungin vesi- ja viemäriverkostoon. Asuntojen rakentaminen ei vaikuta veden virtausolosuhteisiin.

Talojen arkkitehtuuri on perinteiseen suomalaiseen saaristomaisemaan modernisti sovitettu. Talojen julkisivut ovat väriltään punamullattua puuta ja harjakatot mustaa peltiä. Yksityiskohdissa ja aukotuksessa on moderni ilme. Asunnoissa on korkealuokkaiset sisustusmateriaalit ja -varustelu sekä talon ympäri ulottuva oma meriterassi. Oma venepaikka on suoraan terassin kyljessä. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa arkkitehti SAFA Timo Urala. Kohteen toteuttaa Marina Housing.

 
Päivitetty
29.5.2007