Paljonko uusi keittiö maksaa?

”Kuinka paljon se maksaa” on usein ensimmäisiä mieleen tulevia kysymyksiä, kun uuden keittiön ostoa aletaan harkita. Valitettavasti suoraa vastausta ei ole, sillä keittiön hintaan vaikuttaa usea seikka. Tämä on hyvä uutinen keittiöremonttia suunnittelevalle; keittiöitä löytyy joka budjetille.

Merkittävä keittiön hintaan vaikuttava tekijä on, miten keittiöremontin toteutat. Annatko vanhalle keittiöllesi uuden ilmeen vai hankitko kokonaan uuden? Kuka keittiön asentaa? Entä millaiset kodinkoneet valitset? Onneksi sinun ei tarvitse painia valintojesi kanssa yksin. Kun otat avuksi keittiösuunnittelijan, on hän apunasi remontin kaikissa vaiheissa aina ideasta toimitukseen ja asennukseen asti.

Ole rehellinen budjetin suhteen

Uudesta keittiöstä haaveiltaessa kannattaa olla itselleen rehellinen budjetin suhteen, ja kertoa budjetti myös keittiösuunnittelijalle. Näin molemmilla on realistiset odotukset ja tavoitteet keittiön eri elementtien valinnassa.

Näin vaikutat keittiösi hintaan

1. TOTEUTA KEITTIÖREMONTTI PUTKIREMONTIN YHTEYDESSÄ
Jos taloyhtiöön on tulossa putkiremontti, kannattaa keittiöremontti ajoittaa samaan ajankohtaan. Vanha keittiö on joka tapauksessa purettava ainakin osittain ja asennus maksaa joka tapauksessa. Mikset siis asentaisi samalla uusia, nykyaikaisia ja mittatilauksena tehtyjä kalusteita. Säästyt myös toisilta remonttipölyiltä.
 

2. PIDÄ KEITTIÖN VANHA MUOTO
Jos keittiösi uusitaan vanhan keittiön muotoon, viemäröintiä tai sähkötöitä ei tarvitse muuttaa, mikä säästää sinulta rahaa.


3. MATERIAALIVALINNAT
Materiaalivalinnat ovat olennaisin osa keittiöremontin hintaa. Pohdi elementtien hyviä ja huonoja puolia omasta näkökulmastasi sekä sitä, millaiseen käyttötarkoitukseen keittiösi tulee. Kalliimpi vaihtoehto ei aina ole parempi.

Keittiön tasot
Tasoissa voit säästää huomattavasti; materiaalivaihtoehtoja on useissa hintaluokissa. Esimerkiksi kvartsi- ja graniittitasot voivat olla hinnaltaan jopa viisinkertaisia laminaattitasoon nähden. Kuitenkin laminaattitasoissa on nykyisin valtavasti valinnanvaraa, ja materiaali on kestävää ja helppohoitoista. Mieti jälleen valintojasi käyttötarkoituksen kautta.

Keittiön kaapin ovet
Kaapistojen ovissa on vaihtoehtoja eri hintaluokista. Yksi ovi voi maksaa tuplasti jonkin toisen hintaryhmän oveen verrattuna. Mitä suurempi keittiösi on, sitä merkittävämpi on hintaryhmän vaikutus.

Testaa hinta-arviotyökalulla, miten materiaalit vaikuttavat keittiön hintaan.

4. KODINKONEET
Tarkastele omia tarpeitasi ja toiveitasi sekä kysy keittiömyyjältä tarjouksia. Haluatko höyryuunin vain koska se on nyt muodissa? Tarvitsetko todellakin kaksi astianpesukonetta? Kodinkonepakettien hintahaitari on laaja ja eroa voi olla useita tuhansia euroja. Keittiösuunnittelijasi osaa auttaa valinnoissa ja tietää, mitkä kodinkoneet sopivat juuri sinun keittiöösi.

5. MEKANISMIEN MERKITYS
Hintaan vaikuttavat myös keittiökalusteiden mekanismivalinnat. Voit säästää sievoisen summan, jos olet valmis luopumaan erikoismekanismeista. Toisaalta erikoismekanismeilla saat personoitua keittiötäsi omannäköiseksi. Keittiösuunnittelija osaa kertoa, miten erikoismekanismit näkyvät hinnassa.

6. ASENNUS: ITSE VAI AMMATTILAISEN TOIMESTA
Keittiön asennus vaatii aina pätevän tekijän. Tässä kohden ei kannata säästää, jos sinulla ei ole asentamiseen vaadittavaa ammattitaitoa. Mutta säästää voit tekemällä osan töistä itse, kuten purkaa vanhan keittiön tai maalata seinät. Ole kuitenkin rehellinen taidoissasi ja jätä hankalat vaiheet ammattiasentajalle, muutoin korjaustyöt voivat tulla yllättävän kalliiksi.

Putkiremontti on täydellinen hetki uusia keittiö

Yhtäaikainen remontti kannattaa ottaa puheeksi ajoissa. Parhaimmillaan keittiön uusiminen vaikuttaa positiivisesti osakkaiden suhtautumiseen putkiremonttiin. Lue lisää: keittiomaailma.fi/linjasaneeraus
 

Uuden keittiön suunnittelu ja toteutus on ihana projekti, josta jää näkyvä muisto vuosiksi eteenpäin. Kerro vain keittiösuunnittelijalle rohkeasti toiveistasi, tarpeistasi ja budjetistasi.

Tutustu esimerkkeihin toteutuneiden keittiöiden hinnoista

Jätä yhteydenottopyyntö 
Päivitetty
26.9.2019