• Etusivu
  • Talo

Paljonko uusi keittiö maksaa?

Rakentajan toimitus
Päivitetty 19.05.2023
20212_68492.jpg

"Kuinka paljon se maksaa" on usein ensimmäisiä mieleen tulevia kysymyksiä, kun uuden keittiön ostoa aletaan harkita. Valitettavasti suoraa vastausta ei ole, sillä keittiön hintaan vaikuttaa usea seikka. Tämä on hyvä uutinen keittiöremonttia suunnittelevalle; keittiöitä löytyy joka budjetille.

Jos olet remontoimassa vanhaa keittiötäsi, merkittävä keittiön hintaan vaikuttava tekijä on, miten keittiöremontin toteutat. Annatko vanhalle keittiölle uuden ilmeen vai hankitko kokonaan uuden? Kuka keittiön asentaa? Entä millaiset kodinkoneet valitset? Samoja kysymyksiä on mietittävä myös kokonaan uutta keittiötä hankittaessa. Onneksi sinun ei tarvitse painia valintojesi kanssa yksin. Kun otat avuksi keittiösuunnittelijan, on hän apunasi hankinnan kaikissa vaiheissa aina ideasta toimitukseen ja asennukseen asti.

Ole rehellinen budjetin suhteen

Uudesta keittiöstä haaveiltaessa kannattaa olla itselleen rehellinen budjetin suhteen, ja kertoa budjetti myös keittiösuunnittelijalle. Näin molemmilla on realistiset odotukset ja tavoitteet keittiön eri elementtien valinnassa.

20212_68493.jpg

Näin vaikutat keittiösi hintaan

1. PIDÄ KEITTIÖN VANHA MUOTO
Jos kyseessä on keittiöremontti ja keittiösi uusitaan vanhan keittiön muotoon, viemäröintiä tai sähkötöitä ei tarvitse muuttaa, mikä säästää sinulta rahaa.

2. MATERIAALIVALINNAT
Materiaalivalinnat ovat olennaisin osa keittiöremontin hintaa. Pohdi elementtien hyviä ja huonoja puolia omasta näkökulmastasi sekä sitä, millaiseen käyttötarkoitukseen keittiösi tulee. Kalliimpi vaihtoehto ei aina ole parempi.

Keittiön tasot
Tasoissa voit säästää huomattavasti; materiaalivaihtoehtoja on useissa hintaluokissa. Esimerkiksi kvartsi- ja graniittitasot voivat olla hinnaltaan jopa viisinkertaisia laminaattitasoon nähden. Kuitenkin laminaattitasoissa on nykyisin valtavasti valinnanvaraa, ja materiaali on kestävää ja helppohoitoista. Mieti jälleen valintojasi käyttötarkoituksen kautta.

Keittiön kaapin ovet
Kaapistojen ovissa on vaihtoehtoja eri hintaluokista. Yksi ovi voi maksaa tuplasti jonkin toisen hintaryhmän oveen verrattuna. Mitä suurempi keittiösi on, sitä merkittävämpi on hintaryhmän vaikutus.

201811_55451.jpg

3. KODINKONEET
Tarkastele omia tarpeitasi ja toiveitasi sekä kysy keittiömyyjältä tarjouksia. Haluatko höyryuunin vain koska se on nyt muodissa? Tarvitsetko todellakin kaksi astianpesukonetta? Kodinkonepakettien hintahaitari on laaja ja eroa voi olla useita tuhansia euroja. Keittiösuunnittelijasi osaa auttaa valinnoissa ja tietää, mitkä kodinkoneet sopivat juuri sinun keittiöösi.

4. MEKANISMIEN MERKITYS
Hintaan vaikuttavat myös keittiökalusteiden mekanismivalinnat. Voit säästää sievoisen summan, jos olet valmis luopumaan erikoismekanismeista. Toisaalta erikoismekanismeilla saat personoitua keittiötäsi omannäköiseksi. Keittiösuunnittelija osaa kertoa, miten erikoismekanismit näkyvät hinnassa.

5. ASENNUS: ITSE VAI AMMATTILAISEN TOIMESTA
Keittiön asennus vaatii aina pätevän tekijän. Tässä kohden ei kannata säästää, jos sinulla ei ole asentamiseen vaadittavaa ammattitaitoa. Mutta säästää voit tekemällä osan töistä itse, kuten purkaa vanhan keittiön tai maalata seinät. Ole kuitenkin rehellinen taidoissasi ja jätä hankalat vaiheet ammattiasentajalle, muutoin korjaustyöt voivat tulla yllättävän kalliiksi.

201811_55452.jpg

Tunnista todellinen tarpeesi

Keittiöremontin budjetti on tärkeä lähtökohta. Toinen tärkeä asia on miettiä, kuinka kauan edellinen keittiösi sinua palveli ja kuinka kauan uuden keittiön pitäisi sinua palvella. Haetko pitkäikäistä ratkaisua vai freesaatko mielelläsi keittiötäsi usein? Pidempiaikaiseen hankintaan kannattaa satsata enemmän. Tällöin teet palvelun myös luonnonvaroille.

Keittiön ilmettä voi joissain tapauksissa uusia vaihtamalla tasoja, vetimiä, jopa ovia. Satsaus toimivuuteen ja mekanismeihin taas on pidempiaikainen sijoitus.

Mieti myös, kaipaatko tyylikästä oleskelutilaa noutoruuan nauttimiseen vai toimivaa kokonaisuutta kokkausharrastuksellesi. Älä säästä väärässä paikassa.

Uusi keittiö on projekti, josta jää konkreettinen muisto vuosiksi eteenpäin. Ota ammattilainen avuksi suunnitteluun niin varmistat, että kaikki tarpeellinen tulee huomioitua ja saat budjettiisi nähden parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Talo
keittiö
vesiputkistot
putkiremontti
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Suomalaiset vedenkäyttäjät pystyvät merkittäviin muutoksiin vedenkulutustottumuksissaan.
Valitse tulevaisuuden tarpeet täyttävä vedenmittausjärjestelmä
Vedenkulutusta on tarpeen vähentää, ja suomalaisilla siihen on varaa hyvinvoinnista tinkimättä. Veden säästämiseen kannustava mittausjärjestelmä antaa muutokseen tarvittavan sysäyksen ja edistää samalla ESG-tavoitteisiin pääsyä.
20208_66308.jpg
Rakennuttajan sekä asukkaan yhteinen asia - energiatehokkuus
Hyvä kiinteistö suunnitellaan ja rakennetaan nykypäivän tarpeiden mukaan. Asunnoista tehdään energiatehokkaita kaikki sääolosuhteet ympäri vuoden huomioiden. Niissä on hyvä sisäilma ja energiaa säästävät sähkölaitteet ja valaistus. Entä vedenkulutus?Kiinteistöjä suunniteltaessa ja rakennettaessa energiatehokkuuteen on alettu kiinnittää entistä enemmän huomiota. Lämmöneristyksellä, ikkunoiden energiatehokkuudella, ilmanpitävillä rakenteilla, koneellisella lämmön talteenottavalla ilmanvaihdolla ja energiatehokkailla sähkölaitteilla saadaan paljon säästöä taloyhtiölle pitkässä juoksussa. Usein kuitenkin unohtuu, miten suuret kustannukset vedenkulutukseen ja erityisesti veden lämmittämiseen liittyy.
20201_62333.jpg
Pystyisitkö säästämään vettä luopumatta mistään?
TESTAA, PYSTYISITKÖ SÄÄSTÄMÄÄN VETTÄ LUOPUMATTA MISTÄÄNVesi on kodin suurin energiasyöppö. Saunaillassa suihkuttelu tulee kiukaan lämmitystä kalliimmaksi. Jo yksikin ruksi on onnitteluiden paikka - sinulla on mahdollisuus vaikuttaa!
202110_73365.jpg
Lue asian­tuntijoiden vastaukset linja­saneeraukseen liittyviin kysymyksiin
Kun putkiremontti on tulossa ajankohtaiseksi herää taloyhtiössä usein enemmän kysymyksiä kuin suoria vastauksia: Minkä ikäisessä taloyhtiössä yleensä putkiremontti tulee ajankohtaiseksi? Onko aina lähdettävä evakkoon putkiremontin tieltä? Miten putkiremontin ajankohta määräytyy? Entä kumpi olisi parempi, perinteinen remontti vai sukitus?Ohessa putkiremontti-aiheisia, asiantuntijoille esitettyjä, kysymyksiä vastauksineen. Artikkelin lopusta löydät myös linkin uuteen aiheesta kertovaan webinaaritallenteeseen.
20205_64485.jpg
Erinomainen apu isännöitsijälle vesilaskutukseen
Vesilaskutus on työlästä hommaa. Kulutuslukemat täytyy käydä lukemassa taloyhtiöissä ja laskutukseen kuluu suuri osa kiinteistösihteerin työajasta. Väärin! Kun taloyhtiössä on Verto-vedenmittausjärjestelmä, kertyvät kulutustiedot pilvipalveluun, josta ne ovat kätevästi saatavilla isännöinti- ja laskutusohjelmiin. Taloyhtiöistä lukemien hakemisen voi siis unohtaa ja vesilaskutukseen kuluu vähemmän aikaa.
20224_77764.jpg
Kevät on paras aika tarkistaa tiili- tai peltikaton kunto, ota tsekkilista talteen
Kevät on paras aika tarkistaa katon kunto. Kun tiili- tai peltikaton huoltaa säännöllisesti, välttyy monilta ikäviltä yllätyksiltä. Katon kunnon voi tarkistaa myös itse. Lue ammattilaisten vinkit, jotta talosi säilyisi terveenä tulevatkin vuosikymmenet ja osaat ajoittaa omakotitalon tai mökin kattoremontin oikein.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton