Miksi kannattaa valita keskuspölynimuri?

Sisäilman huono laatu on tutkimusten mukaan yksi merkittävimmistä allergioita lisäävistä tekijöistä. Vietämme ajastamme yli 90 % sisätiloissa, joten ei ole yhdentekevää, millaista ilmaa imuri jälkeensä jättää. Keskuspölynimurilla poistoilma johdetaan pois asutuista tiloista. Siksi se on suositeltava valinta jokaiseen kotiin.

Keskuspölynimurin edut perinteiseen imuriin verrattuna

Keskuspölynimuria käytettäessä poistoilma ja terveydelle haitallisia pölyhiukkasia sisältävä mikropöly ohjataan poistoputkea pitkin ulos. Näin huoneilmassa olevat, muun muassa hengitystieoireita aiheuttavat allergeenit vähenevät ja ilma tuoksuu raikkaalta. Myös pölyjen pyyhkimisen tarve vähenee, koska imurointi ei aiheuta huonetilaan voimakasta, pölyjä ilmaan levittävää ilmavirtausta.

Terveellisempi koti

Ihminen käyttää tavallisesti vuorokauden aikana noin litran ruokaa ja kaksi litraa vettä, mutta vähintään 15 000 litraa ilmaa. Hengitetyllä ilmalla on siis kiistatta suuri merkitys terveyteen. Vietettäessä yli 90 % ajasta sisätiloissa, korostuu erityisesti sisäilman puhtaus.

Tutkimusten mukaan sisäilman huono laatu on yksi merkittävimmistä allergioita lisäävistä tekijöistä.

1920_sohva

Ergonomia kunnossa

Allaway:n siivousvälineillä siivous on helpompaa, mukavampaa ja vie vähemmän aikaa.

Erityistä huomiota on kiinnitetty siivousvälineiden toimivuuteen, ergonomiaan ja muotoiluun. Välineiden täytyy olla laadukkaita, miellyttäviä käyttää ja kauniita katsella. Premium-siivousvälinesarjamme kehityksessä on tehty yhteistyötä Työterveyslaitoksen tutkijoiden kanssa.

Allaway-siivousvälineet

Keskuspölynimuria on helppo käsitellä: notkea letku kulkee kevyesti huoneesta toiseen, eikä sähköjohdosta tai perässä kulkevasta imurista ole riesaa. Pölyt ja roskat kulkeutuvat putkistoa pitkin muualla sijaitsevaan keskusyksikköön ja poistoilma ohjataan ulos. Näin huoneilmakin tuoksuu puhtaan raikkaalle.Keskuspölynimuria on helppo käsitellä: notkea letku kulkee kevyesti huoneesta toiseen, eikä sähköjohdosta tai perässä kulkevasta imurista ole riesaa. Pölyt ja roskat kulkeutuvat putkistoa pitkin muualla sijaitsevaan keskusyksikköön ja poistoilma ohjataan ulos. Näin huoneilmakin tuoksuu puhtaan raikkaalle.

Ekologinen ja pitkäikäinen valinta

Kotimaiset Allaway-keskuspölynimurit ovat varma ja kestävä valinta, jota voit päivittää erilaisilla siivoustarvikkeilla ja lisävarusteilla. Allaway on myös ainoa keskuspölynimurivalmistaja, jolla on oma integroitu kokonaisjärjestelmä sisältäen keskusyksikön, putkiston sekä siivousvälineet.

Vaivaton asennus

Allaway-putkisto on helppo asentaa uuteen ja valmiiseen taloon. Liimoja tai erikoistyökaluja ei tarvita, osat vain painetaan yhteen. Putkisto voidaan asentaa eri-ikäisiin ja -tyyppisiin taloihin esimerkiksi yläpohjaa, komeroita ja portaikkorakenteita hyväksikäyttäen. Järjestelmän laajentaminen myöhemmin on yhtä vaivatonta.

Keskuspölynimuriyksikkö seinällä.Keskuspölynimuriyksikkö seinällä.

Miellyttävän hiljainen keskuspölynimuri

Mikäpä on imuroidessa mielimusiikkia kuunnellen tai ystävän kanssa puhelimessa kuulumisia vaihtaen. Allaway-keskuspölynimurin käyntiäänenä kuuluu vain suulakkeessa kiitävän ilman suhina. Keskusyksikön moottorin ääni jää kuulon kantamattomiin laitteen sijoitustilaan. Allawayltä löytyy keskusyksiköitä erilaisiin asennuspaikkoihin, niin lämpimiin varastoihin, teknisiin tiloihin, siivouskomeroihin kuin kylpyhuoneisiin.

Allawayn pienikokoisen Duon voi sijoittaa sisätiloissa lähes mihin tahansa. Se sopiikin erityisesti kerros- ja rivitaloihin sekä vapaa-ajan asuntoihin. Duo sopii myös asuntoon, jossa ei ole mahdollisuutta puhaltaa poistoilmaa ulos. Järjestelmään saadaan paras mahdollinen imuteho, kun keskusyksikön malli ja teho valitaan sijoituspaikan, kodin pinta-alan ja pölyputkiston pituuden perusteella.

Helppo tyhjentää

Keskusyksikkö on helppo sijoittaa eri tiloihin tukevalla kiinnitystelineellä, joka sopii kaikkiin seinärakenteisiin. Kiinnitystelineestä roskasäiliön tyhjentäminen käy näppärästi. Kun avaat pikalukituksen, säiliö jää turvallisesti riippumaan lukitsimiin, mistä se on helppo kantaa tyhjennettäväksi.

Duon voi kiinnittää seinään tai laittaa sellaisenaan esimerkiksi komeron hyllylle tai muulle tasolle. Roskasäiliö tyhjennetään avaamalla kansi ja vaihtamalla vakiovarusteena oleva mikrokuituinen pölypussi uuteen.

Kaikissa Allawayn A- ja C-sarjan keskusyksiköissä on paloturvallinen teräskuori, ylilämpö- ja ylivirtasuojat sekä maksimaalinen imuteho. Haluttaessa Allawayn keskusyksiköt voidaan varustaa myös allergiaystävällisellä pölypussilla. Duo-keskusyksiköissä pölypussi on vakiona.
4630924560

Mikä keskuspölynimuri soveltuu sinulle?

Imurivalitsimella pystyt helposti testaamaan, mikä keskuspölynimuri olisi sopiva juuri sinun tarpeisiisi. Imurivalitsimen käyttö on helppoa. Ohjelmassa valitaan käyttökohde, pinta-ala ja keskusyksikön sijoituspaikka. Tämän jälkeen ohjelma kertoo sinulle sopivimmat vaihtoehdot.

750_imurivalitsin

Allaway keskuspölynimuri:

  • Allergiaystävällinen
  • Hiljainen
  • Kevyt ja helppo käsitellä
  • Tehokas ja hygieeninen
  • Pitkäikäinen, käytössä edullinen
  • Nostaa kiinteistön arvoa

Allaway-järjestelmissä siivousvälineet, putkisto ja keskusyksikön teho on mitoitettu yhteen toimivaksi kokonaisjärjestelmäksi. Aina asunnon tarpeisiin suunniteltu järjestelmä soveltuu yhtä lailla uusiin kuin valmiisiin taloihin. Käytössä olevia järjestelmiä voi helposti päivittää: kaikkia keskusyksikköjä, letkuja, holkkeja, jatkovarsia ja siivousvälineitä on saatavana jälleenmyyjiltä.


Katso lisää Allaway-keskuspölynimureista

Suunnitteletko kotiisi keskuspölynimuria?


 
Julkaistu
17.10.2016