• Etusivu
  • Varusteet

Miksi kannattaa valita keskuspölynimuri?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Allaway Oy
Julkaistu 12.11.2018
201811_55376.jpg

Sisäilman huono laatu on tutkimusten mukaan yksi merkittävimmistä allergioita lisäävistä tekijöistä. Vietämme ajastamme yli 90 % sisätiloissa, joten ei ole yhdentekevää, millaista ilmaa imuri jälkeensä jättää. Keskuspölynimurilla poistoilma johdetaan pois asutuista tiloista. Siksi se on suositeltava valinta jokaiseen kotiin.

Keskuspölynimurin edut perinteiseen imuriin verrattuna

Keskuspölynimuria käytettäessä poistoilma ja terveydelle haitallisia pölyhiukkasia sisältävä mikropöly ohjataan poistoputkea pitkin ulos. Näin huoneilmassa olevat, muun muassa hengitystieoireita aiheuttavat allergeenit vähenevät ja ilma tuoksuu raikkaalta. Myös pölyjen pyyhkimisen tarve vähenee, koska imurointi ei aiheuta huonetilaan voimakasta, pölyjä ilmaan levittävää ilmavirtausta.

Terveellisempi koti

Ihminen käyttää tavallisesti vuorokauden aikana noin litran ruokaa ja kaksi litraa vettä, mutta vähintään 15 000 litraa ilmaa. Hengitetyllä ilmalla on siis kiistatta suuri merkitys terveyteen. Vietettäessä yli 90 % ajasta sisätiloissa, korostuu erityisesti sisäilman puhtaus.

Tutkimusten mukaan sisäilman huono laatu on yksi merkittävimmistä allergioita lisäävistä tekijöistä.

Ergonomia kunnossa

Allaway:n siivousvälineillä siivous on helpompaa, mukavampaa ja vie vähemmän aikaa.

Erityistä huomiota on kiinnitetty siivousvälineiden toimivuuteen, ergonomiaan ja muotoiluun. Välineiden täytyy olla laadukkaita, miellyttäviä käyttää ja kauniita katsella. Premium-siivousvälinesarjamme kehityksessä on tehty yhteistyötä Työterveyslaitoksen tutkijoiden kanssa.

Allaway-siivousvälineet

Keskuspölynimuria on helppo käsitellä: notkea letku kulkee kevyesti huoneesta toiseen, eikä sähköjohdosta tai perässä kulkevasta imurista ole riesaa. Pölyt ja roskat kulkeutuvat putkistoa pitkin muualla sijaitsevaan keskusyksikköön ja poistoilma ohjataan ulos. Näin huoneilmakin tuoksuu puhtaan raikkaalle.
Keskuspölynimuria on helppo käsitellä: notkea letku kulkee kevyesti huoneesta toiseen, eikä sähköjohdosta tai perässä kulkevasta imurista ole riesaa. Pölyt ja roskat kulkeutuvat putkistoa pitkin muualla sijaitsevaan keskusyksikköön ja poistoilma ohjataan ulos. Näin huoneilmakin tuoksuu puhtaan raikkaalle.

Ekologinen ja pitkäikäinen valinta

Kotimaiset Allaway-keskuspölynimurit ovat varma ja kestävä valinta, jota voit päivittää erilaisilla siivoustarvikkeilla ja lisävarusteilla. Allaway on myös ainoa keskuspölynimurivalmistaja, jolla on oma integroitu kokonaisjärjestelmä sisältäen keskusyksikön, putkiston sekä siivousvälineet.

Vaivaton asennus

Allaway-putkisto on helppo asentaa uuteen ja valmiiseen taloon. Liimoja tai erikoistyökaluja ei tarvita, osat vain painetaan yhteen. Putkisto voidaan asentaa eri-ikäisiin ja -tyyppisiin taloihin esimerkiksi yläpohjaa, komeroita ja portaikkorakenteita hyväksikäyttäen. Järjestelmän laajentaminen myöhemmin on yhtä vaivatonta.

Keskuspölynimuriyksikkö seinällä.
Keskuspölynimuriyksikkö seinällä.

Miellyttävän hiljainen keskuspölynimuri

Mikäpä on imuroidessa mielimusiikkia kuunnellen tai ystävän kanssa puhelimessa kuulumisia vaihtaen. Allaway-keskuspölynimurin käyntiäänenä kuuluu vain suulakkeessa kiitävän ilman suhina. Keskusyksikön moottorin ääni jää kuulon kantamattomiin laitteen sijoitustilaan. Allawayltä löytyy keskusyksiköitä erilaisiin asennuspaikkoihin, niin lämpimiin varastoihin, teknisiin tiloihin, siivouskomeroihin kuin kylpyhuoneisiin.

Allawayn pienikokoisen Duon voi sijoittaa sisätiloissa lähes mihin tahansa. Se sopiikin erityisesti kerros- ja rivitaloihin sekä vapaa-ajan asuntoihin. Duo sopii myös asuntoon, jossa ei ole mahdollisuutta puhaltaa poistoilmaa ulos. Järjestelmään saadaan paras mahdollinen imuteho, kun keskusyksikön malli ja teho valitaan sijoituspaikan, kodin pinta-alan ja pölyputkiston pituuden perusteella.

Helppo tyhjentää

Keskusyksikkö on helppo sijoittaa eri tiloihin tukevalla kiinnitystelineellä, joka sopii kaikkiin seinärakenteisiin. Kiinnitystelineestä roskasäiliön tyhjentäminen käy näppärästi. Kun avaat pikalukituksen, säiliö jää turvallisesti riippumaan lukitsimiin, mistä se on helppo kantaa tyhjennettäväksi.

Duon voi kiinnittää seinään tai laittaa sellaisenaan esimerkiksi komeron hyllylle tai muulle tasolle. Roskasäiliö tyhjennetään avaamalla kansi ja vaihtamalla vakiovarusteena oleva mikrokuituinen pölypussi uuteen.

Kaikissa Allawayn A- ja C-sarjan keskusyksiköissä on paloturvallinen teräskuori, ylilämpö- ja ylivirtasuojat sekä maksimaalinen imuteho. Haluttaessa Allawayn keskusyksiköt voidaan varustaa myös allergiaystävällisellä pölypussilla. Duo-keskusyksiköissä pölypussi on vakiona.

201510_44509.jpg

Mikä keskuspölynimuri soveltuu sinulle?

Imurivalitsimella pystyt helposti testaamaan, mikä keskuspölynimuri olisi sopiva juuri sinun tarpeisiisi. Imurivalitsimen käyttö on helppoa. Ohjelmassa valitaan käyttökohde, pinta-ala ja keskusyksikön sijoituspaikka. Tämän jälkeen ohjelma kertoo sinulle sopivimmat vaihtoehdot.

201811_55374.jpg
https://allaway.fi/ostaminen/imurivalitsin/
Info

Info

Allaway keskuspölynimuri:

  • Allergiaystävällinen
  • Hiljainen
  • Kevyt ja helppo käsitellä
  • Tehokas ja hygieeninen
  • Pitkäikäinen, käytössä edullinen
  • Nostaa kiinteistön arvoa

Allaway-järjestelmissä siivousvälineet, putkisto ja keskusyksikön teho on mitoitettu yhteen toimivaksi kokonaisjärjestelmäksi. Aina asunnon tarpeisiin suunniteltu järjestelmä soveltuu yhtä lailla uusiin kuin valmiisiin taloihin. Käytössä olevia järjestelmiä voi helposti päivittää: kaikkia keskusyksikköjä, letkuja, holkkeja, jatkovarsia ja siivousvälineitä on saatavana jälleenmyyjiltä.


Katso lisää Allaway-keskuspölynimureista

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Allaway Oy
Varusteet
sisätilat
siivous
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Allawayn lisävarusteena saatava robotti-imuri Vactronic
Lisävarusteena robotti-imuri – uusi lähestymistapa älykkääseen siivoukseen
Sinnehän se vilahti, villakoira, piiloon sohvan alle. Toinen kurkistaa nojatuolin takaa valmiina pyörähtelemään ilmavirran mukana ties minne. Kevätaurinko paljastaa armotta pölyhiukkaset sekä juurikin nuo äänettömät ja kutsumattomat lemmikit, villakoirat.
20164_46167.jpg
Keskuspölynimuri takaa hyvän ja raikkaan sisäilman
Nykyään lähes kaikkiin uusiin omakotitaloihin Pohjoismaissa asennetaan keskuspölynimurijärjestelmä tai valmius keskuspölynimurille. Kotimainen Allaway on tuotekehittänyt integroidun kokonaisjärjestelmän, jossa kaikki järjestelmän osat on suunniteltu ja testattu toimimaan keskenään. Tämä takaa käyttäjälleen pitkäikäisen ja kestävän järjestelmän.Valikoimasta löytyy kattavat ratkaisut omakotitaloihin, rivi-, kerrostalohuoneistoihin sekä muihin erikoiskohteisiin (veneisiin, linja- ja asuntoautoihin). Lisäksi Allawaylta löytyy ammattilaisjärjestelmät ammattikohteisiin kuten hotelleihin ja päiväkoteihin.
42_P_152962_1.jpg
Keskuspölynimurin asennus uuteen omakotitaloon - katso video
Katso video Allaway-keskuspölynimurin, imurasian ja pölypussin asennuksesta. Asennuskohde on yksilöllinen omakotitalo, jonka suunnittelussa asukas on ollut alusta alkaen mukana. Perheen edellisessäkin kodissa oli Allavay-keskuspölynimuri, johon oltiin oltu tyytyväisiä, joten Allaway oli luonnollinen valinta uutta kotia rakentaessa.Yksiköksi valikoitui moderni Z45i, joka asennetaan videolla pölypussisarjan kanssa. Z45i on hyvä ratkaisu älytoimintojensa takia; imurin toimintoja ja pölypussin täyttöastetta voi seurata helposti Allaway-sovelluksen kautta. Optima-imurasia on nopea asentaa ja huomaamaton lisä valonkatkaisijoiden vierellä.
20239_47479.jpg
Panosta siivousvälineisiin myös keittiössä!
Allaway-keskuspölynimurijärjestelmää hankkiessa kannattaa huomioida erityisesti tilat jotka likaantuvat helposti, kuten keittiö ja eteinen sekä takan läheisyys. Toimiva keskuspölynimurijärjestelmä on suunniteltu siten, että myös pikasiivous näissä tiloissa onnistuu helposti ja nopeasti.
20166_46909.jpg
Puhdas sisäilma, helppo hengittää
Sisäilman puhtauden parantaminen ja terveyteen positiivisesti vaikuttaminen on avainasemassa Allawayn toiminnassa. Ihminen käyttää tavallisesti vuorokauden aikana noin litran ruokaa, kaksi litraa vettä, mutta vähintään 15 000 litraa ilmaa. Hengitetyllä ilmalla on siis kiistatta suuri vaikutus terveyteen. Ihminen viettää ajastaan noin 90% sisätiloissa, joten ei ole yhdentekevää myöskään minkälaista ilmaa imuri jättää jälkeensä sisätiloihin.
201411_41763.jpg
Keskuspölynimuri sopii jokaiseen kotiin
Keskuspölynimuri on lähes itsestäänselvyys omakotitaloa rakentavalle, mutta sen jälkiasentaminen vanhaan taloon onnistuu myös todella helposti. Muutaman asennusvaiheen jälkeen käytössäsi on tehokas ja hiljainen keskuspölynimuri, jolla pidät kotisi puhtaampana ja raikkaana.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton