Sadevesi hallitusti pois katolta

Toimiva katto koostuu tiiviistä katemateriaalista, laadukkaasta sadevesijärjestelmästä sekä luotettavista kattoturvatuotteista. Sadeveden poistuessa hallitusti katolta sadevesiviemäreihin pysyvät yläpohja, perustukset ja ulkoseinät kuivina. Näin talo kestää pitkään ja on terveellinen asua. Myös kattohuoltoihin liittyvät työt on voitava suorittaa turvallisesti edellyttäen asianmukaisia tikkaita sekä kulkusiltoja.

Laadukas sadevesijärjestelmä palvelee taloa pitkään ja luotettavasti.Laadukas sadevesijärjestelmä palvelee taloa pitkään ja luotettavasti.

Kestävä ja pitkäikäinen talo

Rakennus joutuu toistuvasti sateiden armoille. Mikäli katolta valuva vesi vuotaa yli tai läpi kourusta, aiheutuu siitä lähes poikkeuksetta vaurioita rakenteisiin. Ajan saatossa talon rakenteisiin päässyt kosteus alkaa muodostamaan hometta, joka vaikuttaa myös asukkaiden terveyteen.

Laadukas sadevesijärjestelmä on keskeisessä roolissa, kun puhutaan pitkäikäisestä rakennuksesta. Sadevesikourujen ja syöksyjen on kestettävä kovaa rasitusta niin kosteuden, tuulen kuin lämpötilavaihteluidenkin osalta aina paukkupakkasista paahtavaan helteeseen. Materiaalilta vaaditaan tällöin ominaisuuksia, jotka on suunniteltu ankariin olosuhteisiin.

Valitse kunnon sadevesijärjestelmä

Kotimainen Pisko-sadevesijärjestelmä on suunniteltu toimimaan rankoissakin Pohjoismaisissa olosuhteissa. Sadevesijärjestelmän molemmin puolin maalipinnoitetut osat ovat valmistettu kuumasinkitystä teräksestä, jossa on markkinoiden laadukkain GreenCoat RWS Pural -pinnoitus. Tämä Suomessa valmistettava sadevesijärjestelmille erityisesti kehitetty pinnoite on erittäin hyvin UV-säteilyä ja korroosiota kestävä. Lisäksi Pural-pinnoitteen etuja ovat hyvä taivutettavuus, hyvä ulkonäön kestävyys, likaa hylkivyys ja helppo puhtaanapito. Tuotteiden pitkä, jopa vuosikymmenien käyttöikä voidaan varmistaa hyvin kevyillä huoltotoimilla, joiden avulla järjestelmä toimii suunnitellusti.

Pisko-sadevesijärjestelmän vesikourut voidaan myös valmistaa työmaalla räystään pituisina, jolloin kouruihin ei tule jatkoskohta eikä synny materiaalihukkaa. Tehdasvalmisteisilla mittatarkoilla Piskokomponenteilla varmistetaan kokonaisuuden helppo asennus ja toimiva, viimeistelty lopputulos. Laadukkaasta teräksestä valmistettuja Pisko-sadevesijärjestelmiä voidaan käyttää minkä tahansa vesikaton kanssa niin saneeraus- kuin uudiskohteissa. Muotoilu- ja kokovaihtoehtoja on useita, joten ratkaisu löytyy erilaisiin tarpeisiin.

Vaativiin kohteisiin on saatavilla myös Supraflow sadevesijärjestelmä. Supraflow hylkii likaa fluoria sisältävän silkkisen pinnan ansiosta paremmin kuin muut pinnoitteet ja sen sinkkikerros on 27,3 % normaalia paksumpi.

Onko katollasi turvallista liikkua?

Vesikaton tarkistukset ja huollot edellyttävät säännöllisiä käyntejä katolla. Niiden turvallinen suorittaminen vaatii asianmukaiset ja luotettavat reitit, jotta vältytään henkilövahingoilta. Turvallisen kulun järjestäminen on aina rakennuksen omistajan vastuulla. Seinä- ja lapetikkaiden kuten kattosiltojenkin osalta laadusta ei tule tinkiä, sillä vain kestävistä osista rakennetut kattoturvajärjestelmät toimivat pitkään kuten on suunniteltu.

Mekaaninen karhennus tikkaan puolissa eliminoi riskitekijät liukastumisen suhteen ja minimoi vaaratilanteiden määrän.Mekaaninen karhennus tikkaan puolissa eliminoi riskitekijät liukastumisen suhteen ja minimoi vaaratilanteiden määrän.

Tutkitusti kengän alla pitävä kaikissa olosuhteissa

Pisko SafeGrip tikkaat parantavat kattoturvallisuutta merkittävästi. Ne ovat myös käyttötavoiltaan monipuolisia. Samat rungot soveltuvat seinä-, lape- ja hätäpoistumistikkaiksi käyttämällä normaalin tikasrungon lisäksi eri käyttötarkoitukseen soveltuvia kiinnikkeitä.

Ympäristöministeriön asetus rakennuksen käyttöturvallisuudesta edellyttää, että yli 1:8 kaltevalla katolla on käytettävä lapetikasta. Lisäksi rakennuksessa, jonka korkeus ylittää 9 metriä, on oltava kiinnitysrakenteet turvaköysiä varten. Oikein asennettuna Pisko Safegrip tikasjärjestelmää voidaan käyttää turvaköyden/putoamissuojaimen kiinnityspisteenä.

Pisko SafeGrip tikasjärjestelmien osat valmistetaan korroosiosuojatusta teräksestä. Tikkaan puolissa on turvallisuutta parantava karhennus, jonka ansioista Pisko SafeGrip tikas on jopa 100 % pitävämpi ja auttaa minimoimaan tapaturmariskit. Tikkaiden käyntileveys on 400 mm ja perusmitat tikkaille ovat 1,2 m, 2,1 m, 2,7 m ja 3,3 m. Pisko SafeGrip on ainoa standardit ja suositukset täyttävä kotimainen tikasjärjestelmä.

Enemmän kuin vaatimukset

Piristeel Oy on Suomen johtava sadevesijärjestelmien, tikkaiden ja kattoturvatuotteiden valmistaja. Tuotteet ovat suunniteltu siten, että niiden asennus on helppoa ja turvallista, sekä elinkaari on pitkä ja soveltuvuus Skandinaavisiin vaativiin olosuhteisiin erinomainen. Pisko-tuotteiden testausta tehdään useammin kuin standardit vaativat ja ne ylittävätkin vaatimukset reilusti ja kunnon varmuuskertoimella.

Kaikilla Pisko-lapetikkailla ja kattosilloilla ja niiden kiinnikkeillä on CE-merkintä. Sadevesijärjestelmien osalta tarjolla on markkinoiden laajin valikoima niin mallien kuin värivalikoimankin osalta. Pisko tuotteet valmistetaan lähes kokonaan kotimaisista raaka-aineista ja 100% kotimaisella työvoimalla. Pisko sadevesijärjestelmillä ja kattoturvatuotteilla on 50 vuoden tekninen takuu.

Laita kattosi kuntoon:


 
Julkaistu
4.3.2020