Miehelle kylpyhuone on tekninen tila

Mitkä kalusteet sopisivat kaakeleiden värimaailmaan? Olisiko pyöreä allas rauhoittava muotokieleltään? Nämä kysymykset eivät ole päällimmäisenä mielessä, kun mies kaavailee kylpyhuoneen remonttia. Siinä missä useimmat naiset näkevät pesutilat kodin sisustusprojektina, miehille kylpyhuone on tekninen tila, jossa käytännöllisyys on ykkösasia.

Miehille on tärkeää, että kylpyhuone on toimiva ja käytännöllinen.Miehille on tärkeää, että kylpyhuone on toimiva ja käytännöllinen.

”Miehelle riittää, että wc toimii ja että vesi juoksee pesualtaaseen ja pois”, kiteyttää IDOn ja Geberitin kylpyhuonenäyttelyn asiakaspalvelija Markku Hard pilke silmäkulmassaan.


”Mies ei vaadi edes paljon säilytystilaa vaan valitsee yleensä peilikaapin, josta partakone on helpompi ottaa kuin laatikosta tai alakaapista. Pesuaineiden tai wc-paperin säilytystä miehet eivät juuri mieti.”

Hard tiedostaa yleistävänsä rajusti, mutta työssään hän on huomannut selviä yhtäläisyyksiä miesten ajatusmaailmassa. Pelkkä kylpyhuoneremontti herättää yleensä paljon vähemmän intohimoja kuin uudiskohde.

”Putkisaneerauksen yhteydessä toteutettava kylppäriremontti ei ole miehelle mielenkiintoinen hanke, mutta jos rakennetaan taloa, mies pääsee tutkimaan piirustuksia ja miettimään valintoja paljon teknisemmin.”

Innovaatiot saavat innostumaan

Kalusteiden symmetria tai värivalinnat eivät siis ole miesten mielestä kovin olennaisia, kunhan kaikki toimii moitteettomasti. Tekniset innovaatiot saavat miehen innostumaan.

”Miehet vaikuttavat helposti ymmärtävän esimerkiksi IDOn huuhtelukauluksettoman Rimfree®-istuimen idean. He luottavat siihen, että suunnittelussa on huomioitu, ettei vesi roisku yli wc-istuimen”, Hard kertoo.

Kun hän esittelee seinä-wc:tä, miehet kiinnostuvat enemmän teknisistä kysymyksistä, kuten huollon helppoudesta ja pöntön viemäröinnistä kuin kulhon tai huuhtelupainikkeen ulkonäöstä. Jopa hitaasti laskeutuva kansi on miehille ”tekninen laite”.

Showerama_10-5_Square_fix_Elegant_gray_high_cab_open_man

”Miehiä on helposti syytetty siitä, että he jättävät wc-istuimen kannen laskematta. Ehkä kyse on laiskuudesta, sillä nykyään valtaosa miehistä valitsee hitaasti laskeutuvan kannen, jonka voi vain läpätä kiinni.”

Kylpyhuoneen suunnitteluvaiheessa miehet ymmärtävät teknisiä piirustuksia ja hahmottavat hyvin mittasuhteet. Naiset taas haluavat nähdä tuotevalikoiman omin silmin. Vaikka miehet eivät ole varsinaisesti kiinnostuneita sisustamaan kylpyhuonetta, Hardin mielestä naiset eivät silti jyrää miehiä valinnoissaan.

”Mielestäni valtaosa miehistä antaa sisustuspäätöksissä naiselle vapaat kädet, koska hänen luotetaan tekevän parempia valintoja. Lopullinen päätös syntyy yleensä yhdessä”, Hard toteaa.

”Toki silloin tällöin näkemykset ja valinnat törmäävät. Jos näkemykset ovat niin kaukana toisistaan, että on vaikea tehdä päätöksiä, neuvon vaikkapa piipahtamaan kahvilla ja palaamaan sitten asiaan”, Hard hymyilee.

Kaipaatko inspiraatiota?

IDO-kylpyhuoneyttelyssä Helsingin Pohjois-Haagassa on esillä laaja tuotevalikoima täydellisesti sisustetuissa kylpyhuonemiljöissä. Tule tutustumaan kotimaisiin kylpyhuone- ja wc-kalusteisiimme, joista löytyy sopiva vaihtoehto moneen makuun sekä erikokoisiin tiloihin.

Näyttelyn asiantunteva henkilökunta auttaa kylpyhuonekalusteiden valinnassa ja ohjaa sinut lähimmän jälleenmyyjän luo.

Jos et pääse paikalle itse, voit tehdä virtuaalisen näyttelykierroksen TÄÄLLÄ

IDO showroom_2_FI
 
Päivitetty
7.11.2018