AKO Garden -erikoistuotteet vahvasti mukana Amos Rexissä

Amos Rex taidemuseo on ollut menestys – museon avauduttua yleisölle 30. elokuuta jo yli 120 000 kävijää on nähnyt tokiolaisen teamLab -kollektiivin luoman avajaisnäyttelyn. Museon ohella myös aukion kummut ovat löytäneet paikkansa kaupunkilaisten ja turistien leikkikenttänä!

Tutustu AKO Garden -tuotteisiin


Kansainvälistä huomiota niittänyt uusi, upea Amos Rex

Helsingin uuden kulttuurimaamerkin Amos Rexin (entinen Amos Andersonin taidemuseo) tilat koostuvat laajoista maanalaisista näyttelytiloista, entisöidystä Lasipalatsista ja näyttelytilojen kattona ja maanpäällisenä osana kumpuilevasta Lasipalatsin tapahtuma-aukiosta sekä Bio Rex -elokuvateatterista. Amos Rexin pääsuunnittelusta vastasi arkkitehti Asmo Jaaksi JKMM Arkkitehdeilta. Taidemuseon varsinaiset, 2200 neliömetrin laajuiset näyttelytilat ovat kokonaan maan alla, joten museon näkyvyyttä kaupunkikuvassa piti miettiä tarkkaan. Arkkitehdin kynästä lopputuloksena syntyivät Lasipalatsin aukion aaltoilevat kummut erikoisine betonikiveyksineen.

AmosRex1

Amos Rex on nostettu esille laajalti myös kansainvälisessä mediassa, mm. The New York Times, The Guardian ja BBC ovat ovat ylistäneet Amos Rex -taidemuseon ja Lasipalatsin aukion muodostamaa kokonaisuutta!

Maisemabetoniosaamista Lasipalatsin aukion kummuille

Rakennusbetoni- ja Elementti Oy valmistaa pihakiviä ja erikoistuotteita betonista tuotemerkillä AKO Garden. Yritys tuli mukaan Amos Rex -projektiin 2016, kun Lasipalatsin aukion ainutlaatuisille betonikiville piti löytää valmistaja. Arkkitehdin kanssa tiiviissä yhteistyössä haettiin betonikivien muotoja, teknisiä ominaisuuksia sekä punnittiin kivien värivaihtoehtoja. Noin vuoden suunnitteluvaiheen aikana valmistettiin runsaasti mallilaattoja eriväristen kiviaineksien ja rautaoksidivärien yhdistelmillä. Betonikivien vaaleisiin, osin keltaisiin väreihin päädyttiin lukuisien kokeilujen kautta.

AmosRex2

Kivien valmistamisen jälkeen oli vielä haasteita edessä ennen upean aukion avausta. Kesän aikana kivet ladottiin sekä saumattiin käsityönä ja lähes taideteoksen luomiseen verrattavissa olevalla pieteetillä.

Betoni voi myös vihertää

Amos Rex on yksi esimerkki Rakennusbetoni- ja Elementti Oy:n erityisosaamisesta. Yritys valmistaa myös valettavia betonisia pihatuotteita vaativiin kohteisiin. Esimerkkejä toteutuksista ovat ”Esteetön Suomi 2017” -kunniamaininnan saaneet Oppimis- ja ohjauskeskus Valterin Ruskis-koulun piha-alueen betonikalusteet graafisine betoneineen sekä Espoon Tapiolan kaupunkikeskuksen kävelykeskustan jalankulku- ja pyöräilyalueiden terästetyt ja myös graafista pintaa sisältävät laatoitukset.

Valterin graafista betoniaValterin graafista betonia
Hohtava betoniHohtava betoni

Rakennusbetonin tehtaalla Hollolassa on mahdollisuus valmistaa betonisia tuotteita lähes millä tahansa värillä ja muodolla. Miten olisi keltainen, vihreä tai sininen jopa hohtava betoni?

Tehtaalla on syntynyt tutkimus- ja kehitystyön tuloksena myös hiukan erilainen betonituote: kierrätysmateriaaleihin perustuva ja toiminnallisesti tutkittu AKO Garden -kasvualusta viherkatoille.

Betonista on moneksi, eikä lopputuloksen todellakaan tarvitse olla harmaata massaa!

Ota yhteys Rakennusbetonin myyntiin ja pyydä tarjous oman suunnittelukohteesi taiteellisen tilan nostamiseksi sekä viherkatto- ja hulevesiratkaisun löytämiseksi!

viherk

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

 
Julkaistu
6.11.2018