5 vinkkiä raidallisten rännien pesuun

Katon huoltotöitä tehdessä katse kiinnittyy usein likaisiin, raidallisiin ränneihin. Jos haluat lopullisesti eroon raitaongelmasta, valitse katollesi raidattomat Arvo-kourut.

Noki, siitepöly, pihka ja muu lika voi tarttua pintaan niin tiukasti, ettei pelkkä vedellä suihkuttaminen riitä rännien puhdistamiseksi.Noki, siitepöly, pihka ja muu lika voi tarttua pintaan niin tiukasti, ettei pelkkä vedellä suihkuttaminen riitä rännien puhdistamiseksi.

5 vinkkiä raidallisten rännien pesuun

Jos haluat puhdistaa nykyisten kourujesi ulkopinnat, ohessa muutamia vinkkejä:

  1. Pesuaineena voi käyttää esimerkiksi Panssaripesua tai Peltipesua.
  2. Biohajoavat Universal Stone sekä Wurthin Pineline ovat myös hyviksi todettuja pesuaineita.
  3. Jos käytät auton liotinpesuaineita, muista laimentaa niitä tarpeeksi.
  4. Vältä liian emäksisiä aineita tai vahvoja happoja, koska ne saattavat vaurioittaa kourujen pinnoitetta. Nahkea ja syöpynyt pinta imee itseensä lian vieläkin tiukemmin ja saattaa altistaa kourut ruostumiselle.
  5. Älä käytä painepesuria, sen paine saattaa mekaanisesti vaurioittaa rännejä.

Pesuaineet levitetään kourujen pinnalle ja hinkataan puhtaaksi sienellä tai harjalla. Huuhtele rännit runsaalla vedellä vesiletkun avulla, ennen kuin lika kuivuu uudestaan pintaan kiinni. Muista turvallisuus rännejä puhdistaessasi! Käytä tukevia tikkaita sekä suojakäsineitä ja -laseja.

Samalla kun puhdistat rännejä, voit tarkistaa niiden kunnon muutoinkin. Jos näet ruostejälkiä tai suoranaisia reikiä, se on merkki, että kourut ovat tulleet tiensä päähän. Samoin voit tarkistaa onko kourun kaato riittävä; kaada ränniin pari litraa vettä ja varmista ettei se jää makaamaan kourun pohjalle.

Miksi Arvo-kouru ei raidoitu?

Vesivekin tuotekehityksessä tiedostettiin asiakkailta tuleva palaute ja kysymykset rännien likaantumisesta. Ongelma haluttiin ratkaista ja markkinoille kehitettiin alumiininen Arvo-kouru. Arvon raidattomuuden salaisuus on kourun ainutlaatuinen muoto; ulospäin kaartuva päärme estää likaisen veden valumisen rännin ulkolaitaa pitkin.

Kuulostaa nerokkaan yksinkertaiselta ratkaisulta, mutta käytännössä Arvon muoto asettaa kourukoneelle erityisvaatimukset, jotka vain Vesivekin kourukoneet täyttävät.

TAMK:n opiskelijat tutkivat, miten Arvo-kouru käyttäytyy suhteessa tavalliseen ränniin, kun simuloitiin tyypillisiä sadepäiviä.TAMK:n opiskelijat tutkivat, miten Arvo-kouru käyttäytyy suhteessa tavalliseen ränniin, kun simuloitiin tyypillisiä sadepäiviä.

Arvo-kouru on monesta syystä ylivoimainen

Arvo on valmistettu polttomaalatusta alumiinista, joten se ei ruostu kuten teräksestä valmistetut kourut. Vesivek myöntää sille 60 vuoden puhkiruostumattomuustakuun. Lisäksi Arvon ultrakovasta teräksestä valmistetut ulkopuoliset kannakkeet ovat huomattavasti lujemmat kuin tavalliset, lattaraudasta tehdyt kannakkeet.

Arvon puolipyöreä ja syvä profiili on suunniteltu maksimoimaan veden virtaus, joten suuretkaan sademäärät eivät tulvi rännin laitojen yli. Syöksytorvien mutkat ovat sileät, mikä sekin edistää veden virtausta ja on myös esteettinen tekijä. Ja koska Arvo-kouru tehdään aina paikan päällä kyseisen kohteen räystään mittojen mukaiseksi, vältytään vuotavilta ränninjatkeilta.

Arvo-kourun asentavat aina paikalliset, omat asentajamme, joiden työlle annamme 5 vuoden asennustakuun.Arvo-kourun asentavat aina paikalliset, omat asentajamme, joiden työlle annamme 5 vuoden asennustakuun.

Jätä yhteydenottopyyntö!

Pyydä kattoasiantuntijamme arvioimaan kattosi kunto. Arvio on ilmainen eikä sido sinua mihinkään.

 
Päivitetty
27.5.2019