• Etusivu
  • Talo

Huolellinen suunnittelu takaa onnistuneen kylpyhuoneremontin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Geberit Oy
Päivitetty 16.05.2023
201810_55271.jpg

Kylpyhuoneesta saa tyylikkään, toimivan ja turvallisen, kun hyödyntää ammattilaisen apua suunnitteluvaiheessa.

Kylpyhuone ja remontti ovat sanat, jotka yhdessä herättävät suuria tunteita. Kuohut saa käännettyä myönteisiksi, kun antaa aikaa suunnittelulle ja tarttuu vasta sitten toimeen. Kylpyhuoneremonttiin voi suhtautua kuin luovaan seikkailuun.

Wc, peseytyminen ja kauneudenhoito

"Ihan ensimmäiseksi kannattaa kartoittaa, minkälainen tyyli ja tunnelma viehättävät. Innostusta ja inspiraatiota voi etsiä lehdistä, kuvastoista ja netistä, kunhan pitää mielessä oman kylpyhuoneen tilan ja tarpeet", neuvoo IDOn ja Geberitin kylpyhuonenäyttelyn emäntä Nina Lehtonen.

Kylpyhuoneremonttia suunniteltaessa on syytä muistaa kolme pääteemaa: wc, peseytyminen ja kauneudenhoito. Mitä suurempi tila, sitä enemmän on vapauksia sisustaa ja tuoda kotiin jopa luksusta ja kylpylätunnelmaa. Erillinen kodinhoitohuone vapauttaa kylpyhuoneen pyykkihuollolta.

"Käyttäjät määräävät lähtökohdat pesutilalle. Riittääkö yksi suihku ja yksi pesuallas? Suojaako suihkuseinä riittävästi roiskeilta vai olisiko suihkunurkka tai suihkukaappi käytännöllisin ratkaisu? Haluatko seinä- vai lattia-wc:n? Jokaiseen yksityiskohtaan on lukuisia vaihtoehtoja, mutta oikeat ratkaisut kyllä löytyvät", Lehtonen rauhoittelee.

201810_55272.jpg

Kaikelle on paikkansa

Säilytystä hahmoteltaessa on olennaista puntaroida, kuinka paljon tarvitaan tilaa purkeille ja purnukoille. Jos kylpyhuoneen mitat antavat myöten, jokaiselle perheenjäsenelle voi varata jopa oman seinäkaappinsa.

"Kaapistot ovat yleensä näkyvin osa sisustusta. Myös altaiden ja wc-istuimien muotokieli vaikuttaa tyyliin ja tunnelmaan. IDOn valikoimasta löytyy sekä pyöreitä että kulmikkaita muotoja", Lehtonen kertoo.

"Muotojen lisäksi värit ja valaistus ovat ratkaisevia, sillä ne vaikuttavat tilan tuntuun. Hyvän yleisvalon lisäksi oikein sijoitetut kohdevalot ovat tarpeen vaikkapa meikkipeilin edessä."

201810_55273.jpg

Vinkkejä ja tukea ammattilaiselta

Onnistunut kylpyhuoneremontti edellyttää tarkkaa kustannusarviota, jonka voi saada pysymään aisoissa tekemällä osan työvaiheista itse. Sähkötyöt ja vedeneristykset tulee aina jättää ammattilaiselle. Lehtonen suosittelee kysymään rohkeasti vinkkejä, tukea ja ideoita jo remontin suunnitteluvaiheessa.

"Paras asiantuntija kylpyhuoneen tarpeista on tietysti remontoija itse, mutta hyödyntämällä jo suunnitteluvaiheessa ammattilaisen apua säästyy monilta virheratkaisuilta. Siten kylpyhuoneesta tulee tyylikäs, toimiva ja turvallinen", hän toteaa.

Lehtonen auttaa ja opastaa asiakkaita kylpyhuonenäyttelyssä* Helsingissä, jossa on esillä koko IDOn ja Geberitin saniteetti- ja kylpyhuonevalikoima.

201810_55274.jpg
Info

Info

Näyttelyemäntä listaa viisi erikoisinta kysymystä, jotka suomalaisia askarruttavat:

1. Mikä on hiljaisin wc?
Itse wc-istuimissa ei ole suuriakaan eroja äänen suhteen, vaan häiritsevä ääni, joka yleensä herättää huomion, tulee putkistosta ja asennustavasta. Seinä-wc-ratkaisuilla on helpompi rajoittaa äänen kulkua rakenteiden kautta muihin tiloihin. Vanhat valurautaputket johdattavat ääntä erittäin hyvin, ja siksi niihin nykyään kiinnitetään enemmän huomiota esimerkiksi vaihtamalla putket muovisiin.

2. Mitkä ovat suihkukaapin edut?
Suihkukaappi on tiivis, ja altaan ansiosta ei tarvitse murehtia mahdollisia vesivahinkoja edes vanhassa kylpyhuoneessa. Suihkukaapit sisältävät valmiiksi laadukkaan hanan ja tyylikkään suihkusetin sekä hajulukollisen pohjaventtiilin, jolla poistovesi johdetaan suoraan viemäriin. Tämän päivän suihkukaapit on suunniteltu helppohoitoisiksi ja pitkäikäisiksi.

3. Kestävätkö kalusteet vettä?
Kalusteet on valmistettu materiaaleista, jotka täyttävät erittäin korkeat laatuvaatimukset ja kestävät hyvin kylpyhuoneen ilmassa olevan kosteuden. Kalusteet tulee sijoittaa kylpyhuoneessa siten, että suihkulle varataan reilu metri tilaa, jotta kalusteet eivät joudu suoraan kosketukseen veden kanssa esimerkiksi suihkussa käytäessä.

4. Mitä tarkoittaa huuhtelukaulukseton wc ja toimiiko se?
Huuhtelukaulus on wc-istuimessa oleva reunus, jonka alla huuhteluvesi kulkee. IDOn uudessa Rimfree®-mallissa kaulusta ei ole, vaan huuhteluvesi kiertää pientä reunusta pitkin näkyvillä. Kaulukseton malli on helpompi puhdistaa kuin perinteinen.

5. Miten pesuallas kiinnitetään seinään?
Pesualtaan kiinnitystapa riippuu siitä, tuleeko se allaskaapin päälle vai ei. Mikäli altaan kanssa asennetaan allaskaappi, kiinnitetään kaappi seinään kiskolle ja pesuallas asennetaan sen päälle. Mikäli altaan alle ei tule kaappia, voi altaan kiinnittää joko ruuveilla seinään tai kannakkeiden varaan riippuen hieman pesualtaasta.

Käy paikan päällä tutustumassa!

*Onnistunut kylpyhuoneremontti vaatii hyvän pohjasuunnittelun ja laadukkaat, perheen tarpeita vastaavat materiaali- ja tuotevalinnat. Kaipaat sitten ideointiapua tai tarkempaa suunnitelmaa kylpyhuoneellesi, voit kääntyä kylpyhuonenäyttelyn asiantuntevaan apuun osoitteessa Kaupintie 2, Helsinki. Tervetuloa!

Tutustu virtuaalinäyttelyyn täällä

201810_55275.jpg
Geberit Oy
Talo
kylpyhuone
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20228_79341.jpg
7 parasta säilytysideaa kylpyhuoneeseen
Tyylikkäät, käytännölliset ja tilaa säästävät säilytysratkaisut tekevät arjesta sujuvaa ja pitävät kylpyhuoneen yleisilmeen siistinä. Inspiroidu IDOn tuotevinkeistä, joilla voit tehdä säilytyksestä entistä kauniimpaa ja toimivampaa.
IDO Glow-allaskaappipaketti
Ido - Kylpyhuonekalusteet
Kylpyhuone on eräs niistä rakennuksen huoneista, jonka tehokkuus, hygieenisyys ja sisustus vaativat huolellista suunnittelua. Viihtyisä sisustus ja toimivat ratkaisut kutsuvat luokseen päivittäin. Paras kylpyhuone on siisti, toimiva ja harmoninen. Myös peilit ja valaistus ovat tärkeitä, sillä valaistus on tärkeää aamun hämärästä illan pimentoon ja peileillä saadaan pieneen tilaan lisää avaruuden tuntua.Oikeat ratkaisutTärkeää kylpyhuoneen koosta riippumatta on että kalusteiden, kuten altaiden, kaapistojen ja peilikaapin, asennuskorkeudet ovat perheenjäsenten kannalta sopivia. Kaapistot ja hyllyt tekevät kylpyhuoneesta tyylikkään ja avaran, samalla myös tilojen puhdistaminen helpottuu. Hankkimalla suihkuseinän tai -kaapin eivät vesiroiskeet kastele koko tilaa.
IDO Glow-allaskaappipaketti
Kylpyhuonekalusteet
Kehitämme yhdessä huonekalusuunnittelijoiden Fredrik Wallnerin ja Kaarle Holmbergin kanssa kylpyhuonekalusteita, jotka sopivat hyvin skandinaavisen kodin sisutukseen. Sen määräävin tekijä on valo, pelkistetty muoto ja luonnon materiaalien kunnioittaminen. Inspiraation lähteenä ovat eurooppalaiset sisustustrendit, jotka näkyvät myös kodin muussa sisustuksessa, mutta koska kylpyhuonekalusteet ovat pitkäikäinen investointi, on niiden oltava tyyliltään myös ajattomia.
20224_77604.jpg
Milla Alftanin kylpyhuoneessa jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu
Sisustussuunnittelija Milla Alftan rakennutti kakkoskotinsa Hämeen sydämeen, keskelle kauneinta luontoa. Suurista ikkunoista maisema tulvii myös kodin kylpyhuoneeseen, jossa huippuunsa hiottu käytännöllisyys ja monipuolinen toiminnallisuus yhdistyvät saumattomasti ylelliseen ja luonnon inspiroimaan tyyliin.
20206_65284.jpg
Tuusulan messukotien ihanat kylpyhuoneet - löydä ajankohtaisen inspiroivat ideat
Luonnollista puunväriä, suurikokoisia laattoja ja särmikkään mustia yksityiskohtia nähdään tänä vuonna monien uusien asuntomessukotien kylpyhuoneissa. Useaan Tuusulan messukohteeseen on valittu myös laadukkaita kotimaisia tuotteita, kuten ainutlaatuisella designilla ihastuttavia Vieser-kaivonkansia.
201811_55290.jpg
Kylpyhuoneen hyvä valaistus vaikuttaa moneen asiaan
Monessa kodissa kylpyhuone on paikka, jossa talon naisväki viettää aikaansa ja meikkaa. Tästä syystä kylpyhuoneen valaistukseen kannattaa kiinnittää erityishuomiota. Oikeanlainen valaistus nimittäin vaikuttaa suuresti meikkauksen lopputulokseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton