Nyt jos koskaan on kiukaan vaihdon aika

Täydellisen löylyn saavuttaaksesi pitää löytää täydellinen kiuas. Onko se puu- vai sähkökiuas, lauteisiin vai seinälle asennettava? Entä minkä kokoinen kiukaan tulee olla? Muista, että puukiukaan voit vaihtaa itse, mutta sähkökiukaan kytkentä vaatii sähköasentajaa.

Katso syyskampanja! >>

Koska kiuas pitää uusia?

Vaikka koko sauna ei vielä remonttia kaipaisikaan, uusi kiuas piristää ilmettä ja uudet löylyt mieltä. Kiukaan vaihtoa kannattaa harkita varsinkin, jos:

  • Sauna ei lämpeä yhtä tehokkaasti
  • Puut palavat huonosti
  • Pohja on palanut puhki
  • Yksi tai useampi vastus on rikki
  • Vanha kiuas on väärän kokoinen tai tehoton
  • Kaipaat uutta ilmettä tai vaihtelua

Voiko puukiukaan vaihtaa sähkökiukaan tilalle? Entä toisinpäin?

Puukiuas sähkökiukaan tilalle
Puukiuas tarvitsee hormin. Mikäli hormia ei ole lähettyvillä, monella valmistajalla on valmishormeja. Muista kuitenkin, että palomääräyksiä on noudatettava ja toimenpide saattaa vaatia luvan. Mikäli saunassa on hormi, nuohoojalta voi tiedustella mihin piipun hormiin kiukaan voi liittää. Huomaa, että puun palaminen vaatii happea ja hyvää ilmanvaihtoa.

Sähkökiuas puukiukaan tilalle
Sähkökiukaan kytkee aina sähköasentaja. Mikäli tilassa ei ole aikaisemmin ollut sähkökiuasta, saunassa ei luultavasti ole riittäviä sähköistyksiä. Kiuas vaatii toimiakseen kolmivaihevirtaa, eli kolme sulaketta. Varmista niiden riittävyys esim. sähköasentajalta.

Oikean kiukaan valinta

Kun olet hankkimassa uutta kiuasta, vaikuttavat valintaan mm. lämmitystapa, teho ja kodin tyyli. Tärkeintä on, että kiuas sopii tilaan: sen lämmitysteho on riittävä ja koko sopiva.

Mieti näitä asioita:

  • Valitsetko puu- vai sähkökiukaan?
  • Minkä kokoinen saunasi on?
  • Asennetaanko kiuas seinälle vai lauteiden lomaan?

Mitä enemmän kiukaassa on kivimassaa, sitä kosteammat löylyt saat. Varmista puukiukaasta hormiliitännän koko ja paikka, niin saat asennettua kiukaan helpoimmin paikalleen. Mondexin Klapi-kiukaassa on hormiliitänntä sekä päällä että takana.

Löydä sopiva kiuas saunaasi. Syötä vain mitat ja seinäpintojen materiaali, niin saat heti selville mitkä kiukaat sinulle sopivat parhaiten!

Klikkaa kiuasvalitsimeen >>

Mondexin kiuasvalikoimasta löytyy vaihtoehto jokaiseen makuun. Kuvassa esimerkkejä valikoimasta: Puukiuas Klapi sekä sähkökiukaat Aura (kulmakiuas), Rakka, Louhi ja Teno.Mondexin kiuasvalikoimasta löytyy vaihtoehto jokaiseen makuun. Kuvassa esimerkkejä valikoimasta: Puukiuas Klapi sekä sähkökiukaat Aura (kulmakiuas), Rakka, Louhi ja Teno.

Kiukaat nyt kampanjahintaan!

Nyt, jos koskaan kannattaa hankkia uusi kiuas. Ostamalla kiukaan verkkokaupasta, saat kiuaskivet ja rahdin kaupan päälle!


Osta täältä >>


 
Päivitetty
31.10.2018