Luovuus lentoon valmispiippua valitessa

Rakenteeseen vai näkyviin? Kontrastiksi tulisijalle vai yhtenäiseen kieleen sopivaksi? Tulisija määrittää tekniset raamit, mutta hormin valinnassa voi päästää luovuutensa valloilleen. Schiedelin valmispiipuista jokaiseen tulisijaan ja sisustusmakuun löytyy sopiva vaihtoehto.

Takassa Schiedel Rondo Plus -hormi on piilotettu rakenteisiin. Kuva: Hans Koistinen.Takassa Schiedel Rondo Plus -hormi on piilotettu rakenteisiin. Kuva: Hans Koistinen.

Tulisija ja sen hormi ovat pari ja kuten kaikkien parien, niiden on toimittava saumattomasti yhdessä. Tulisija siis vaikuttaa hormivalintaan. Hormikoko valitaan tulisijan mukaan. Joihinkin tulisijoihin voidaan edellyttää päältä liitettävää, kevyttä hormityyppiä.

Uutta tulisija-hormiyhdistelmää valittaessa ja erityisesti silloin, kun sen sijaintiin voidaan vielä vaikuttaa, kannattaa miettiä muutakin paikkaa kuin perinteistä seinänvierustaa.

Avarassa oleskelutilassa tulisija ja mahdollisesti vielä sen yhteyteen pystytettävä seinämä vaikkapa polttopuunsäilytykseen tarkoitettuine hyllyineen antaa näkösuojaa ja toimii myös akustisena elementtinä. Sen avulla voidaan toteuttaa suojaisa takkahuone, työtila tai vaikkapa televisio/pelihuone, johon osa perheestä voi vetäytyä omaan rauhaansa.

Keskelle korkeaa avaraa tilaa yksittäisenä ratkaisuna pystytetty, mahdollisesti kahteen suuntaan avautuva tulisija näyttävine hormeineen on puolestaan kuin kodin keskipiste, eräänlainen lämmittävä veistos.

Seinän viereen pystytetty tulisija on aina kätevä ratkaisu, sillä se ei vie muulta asumiselta tilaa.

Kuvan tulisijan tulta voi ihailla kolmelta suunnalta. Valkoiseen Permeter Smoothiin yhdistettynä kokonaisuus on tyylikäs. Kuva: Hans Koistinen.Kuvan tulisijan tulta voi ihailla kolmelta suunnalta. Valkoiseen Permeter Smoothiin yhdistettynä kokonaisuus on tyylikäs. Kuva: Hans Koistinen.

Huomion keskipisteeksi vai osaksi rakennetta

Erityisesti nykyisin yleisissä yläkertaan asti avoimissa oleskelutiloissa näyttävät hormit pääsevät oikeuksiinsa. Sisätiloissa useamman metrin näkyvä hormi on selkeä sisustuksellinen elementti ja niin ammattilaiset kuin omaa kotiaankin suunnittelevat ovat päässeet toteuttamaan itseään vapaasti erityisesti yhdistäessään moderneja teräspiippuja ja tulisijoja toisiinsa.

Kuvan tilaa jakavaan puhtaan valkeaan tulisijaan yhdistetty korkea harjattu RST Permeter Smooth on avoimessa tilassa selkeästi erottuva sisustusyksityiskohta. Kuva: Hans Koistinen.Kuvan tilaa jakavaan puhtaan valkeaan tulisijaan yhdistetty korkea harjattu RST Permeter Smooth on avoimessa tilassa selkeästi erottuva sisustusyksityiskohta. Kuva: Hans Koistinen.

Tyylikäs, sileäpintainen ja täysin pannaton Permeter Smooth on juuri omiaan vapaasti seisovien tulisijojen hormiksi. Se kestää katselun jokaiselta sivultaan ja varastovärejä riittää: harjattu RST, musta, valkoinen, harmaa ja tiilenpunainen. Permeter Smooth Airissa on oma ilmakanava. Mietittäväksi vain jää, haluaako hormin sen värivalinnan avulla sulautuvan tulisijaan ja muuhun sisustukseen vai päinvastoin täysin erottua siitä? Voisi siis yhdistää kiiltävään mustaan kevyttakkaan mustan Permeter Smoothin tai vaikkapa aivan valkoisen.

Korkea, kerrosten läpi kohoava Rondo Plus -kolmikerrospiippu on aina näyttävä ratkaisu ja toiveiden mukaan pinnoitettuna myös sulautuu sisustukseen. Piippujärjestelmään kuuluu myös tupla- ja -triplahormit sekä omalla ilmakanavalla varustettu Rondo Air.

Kun tulisijan ja samoin myös hormin halutaan sulautuvan osaksi talon rakenteita, tarvitaan erityisen kestäviä, pitkäikäisiä, ja paloturvallisia ratkaisuja. Rondo Plus ja Rondo Plus Air hoitavat hormitehtävänsä yhtä kauan kuin itse talokin.

Asunnon olohuoneen ja takkahuoneen erottavaan seinään muuratun takan tulta voi katsella kummastakin huoneesta. Kuva: Dakota Lavento.Asunnon olohuoneen ja takkahuoneen erottavaan seinään muuratun takan tulta voi katsella kummastakin huoneesta. Kuva: Dakota Lavento.

Apua uuden hormin hankintaan

Hormilaskurin avulla voit laskea hinnan Schiedelin Rondo Plus-, Isokern- ja Permeter Smooth-valmispiipuille. Laskennan tulos näyttää materiaali- ja tarvikeluettelon, hormin hinnan, rahdituspainon ja lavamäärän.

Schiedel-valmispiippuja myyvät rautakaupat ja tulisijavalmistajat eri puolilla Suomea.

Katso myös tietoja sekä asentajista että piipun korjaajista.


Jätä yhteydenottopyyntö 
Päivitetty
26.10.2018