Märkätilan läpiviennit tiiviiksi liimamassalla

Läpiviennit ovat yksi märkätilarakentamisen kriittisistä vaiheista. Luotettavan vedeneristyksen takaamiseksi niiden tiiviydestä on huolehdittava erityisen tarkasti. Perinteisesti märkätilan läpivientien tiivistykset on tehty valmiilla läpivientikappaleilla tai nurkkavahvikenauhasta leikkaamalla sekä vedeneristeellä. Kiillon kehittämän uuden XPU Liima- ja tiivistemassan ansiosta läpivientien tiivistykset on nyt mahdollista tehdä myös 1-komponenttisilla vedeneristeillä ilman läpivientivahvikkeita. Tämä nopeuttaa ja helpottaa työvaihetta ja samalla koko remonttia.

Kiilto on lanseerannut ammattilaisten käyttöön XPU Liima- ja tiivistemassan, jonka ansiosta läpivientien tiivistykset seinillä ja lattioilla on nyt mahdollista tehdä nopeasti ja luotettavasti myös ilman läpivientivahvikkeita.Kiilto on lanseerannut ammattilaisten käyttöön XPU Liima- ja tiivistemassan, jonka ansiosta läpivientien tiivistykset seinillä ja lattioilla on nyt mahdollista tehdä nopeasti ja luotettavasti myös ilman läpivientivahvikkeita.

Helppo työstää, turvallinen käyttää

Märkätilassa käytettäviltä tuotteilta vaaditaan erityistä luotettavuutta. Nopeasti sitova, elastinen ja polyuretaanivahvistettu Kiilto XPU Liima- ja tiivistemassa täyttää rakennusmateriaalin M1-luokituksen, joten se on turvallinen valinta terveen sisäilman kannalta. Tuote ei sisällä PVC:tä eikä liuottimia ja on lähes hajuton.

Kiilto XPU:n monipuolisuudesta kertoo muun muassa sen erinomainen tarttuvuus eri materiaaleihin – usein ilman erillistä pintakäsittelyä. Liimamassan elastisuus takaa sen, että sillä tiivistetyt saumat saavat elää ilman, että niiden mekaaninen lujuus heikentyy. Tuote on lähes kutistumaton ja kuivunut pinta voidaan maalata useimmilla maaleilla.

Näin teet helposti läpivientien tiivistyksen:

  1. Pursota Kiilto XPU Liima- ja tiivistemassa läpivientien ympärille ennen vedeneristystä ja viimeistele pinta.
  2. Vedeneriste sivellään heti kun XPU on nahoittunut, siten että koko massa-alue peittyy.

Kiilto XPU Liima- ja tiivistemassa on VTT:n testaama ja sillä on M1-luokitus, joten se on vähäpäästöinen valinta.Kiilto XPU Liima- ja tiivistemassa on VTT:n testaama ja sillä on M1-luokitus, joten se on vähäpäästöinen valinta.

Useita käyttökohteita

Monipuolisuutensa ansiosta Kiilto XPU sopii useiden eri materiaalien kiinnittämiseen ja tiivistämiseen rakenneliimauksissa. Rakentamisessa sen tyypillisiä käyttökohteita ovat märkätilan läpivientien tiivistysten lisäksi eristelevyjen, listojen, altaiden ja WC-istuinten kiinnitykset sekä Tulppa-levyn saumaukset. Massan kemikaalien kestävyys on hyvä ja se kestää erinomaisesti säärasituksia sekä UV-säteilyä.

Kiilto XPU tarttuu erilaisiin kivipintoihin, betoniin, useimpiin metalleihin, puuhun, lasiin ja lasitettuihin pintoihin sekä epoksi- ja polyesteripintoihin. Sillä voidaan tiivistää myös esimerkiksi hitsisaumat. Teollisuudessa tuotteen tyypillisiä käyttökohteita ovat esim. kuorma-autojen korit, asuntovaunut, linja-autot ja junat.

Kiilto XPU Liima- ja tiivistemassa:

Polyuretaanivahvistettu, silyloituun polymeeriteknologiaan perustuva, nopeasti sitova elastinen liima- ja tiivistemassa sisä- ja ulkotilojen liimauksiin ja tiivistyksiin. Liuotteeton, ei sisällä isosyanaatteja. Soveltuu Kiilto Oy:n 1-komponenttisten vedeneristeiden kanssa läpivientien tiivistyksiin.

Edut ja ominaisuudet
  • nopeasti sitova ja elastinen liimasauma
  • erinomainen tarttuvuus
  • puun, erilaisten metallien, lasin, kiven, muovin jne. liimaamiseen ja tiivistämiseen sisällä ja ulkona
  • soveltuu asuntoautoihin ja –vaunuihin

Katso lisää Kiilto XPU Liima- ja tiivistemassasta
 
Julkaistu
11.4.2019